Обвиняемите за изнасилването на индийката чуха обвиненията си

Петимата бяха изправени пред съда в Делхи
Обновена: 7 яну 2013 14:50 | 7 яну 2013 14:34, Елка Василева
10
Обвиняемите за изнасилването на индийката чуха обвиненията си
Полицейски автомобил докарва обвиняемите в съда. Снимка: Reuters

Петимата индийци, обвинени в груповото изнасилване, довело до смъртта на 23-годишната студентка Йоти Сингх Пандей, бяха докарани с полицейски мукробус в съда в Делхи на заседание, на което изслушаха повдигнатите им обвинения, предаде Ройтерс.

Петимата преминаха през детектор за метал на входа на съда в южната част на Делхи. Съдебната зала още от сутринта беше претъпкана с хора. Съдия Намрита Агарвал обаче постанови делото да се гледа при закрити врата и нареди медиите и публиката да напуснат съдебната зала.

Още по темата

Шестият обвиняем за жестокото групово изнасилване ще бъде съден от съд за непълнолетни. В индийски медии се твърди, че най-жестокият от насилниците бил именно непълнолетният престъпник.

Двама от подсъдимите - Винай Шарма и Паван Гупта, поискаха от съда да получат статут на информатори и да свидетелстват срещу останалите замяна на по-леки присъди. Заедно с Мукеш Кумар, Рам Сингх и Ашкай Тхакур бяха обвинени в убийство, изнасилване и отвличане, както и в още няколко престъпления заради бруталното насилие над 23-годишната студентка и побоя над нейния приятел.

Индийското правителство има намерение под обществения натиск да намали възрастта на тийнейджърите, които може да бъдат съдени в съдилища за пълнолетни и да получават присъди като тези на пълнолетни. Сега има опасения, че непълнолетният насилник може да получи максимална присъда от едва три години затвор, което разгневи обществото, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През два часа ли ще ни информирате по темата? Няма нужда от толкова подробности!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
v balgaria ne gi sadiat ,rai za prestapnicite.
8
0
 
16
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Божеее..понякога се чудя що за *** пишат тук...визирам номер 6 и този, който ми е сложил минус на коментара. Смъртна присъда им е малко дори, защото дори няма да изпитат и малка част от мъките, които е изпитала жертвата преди да настъпи нейната смърт.
7
1
 
16
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Да, правилното ще е смъртна присъда за всички участници в това тежко криминално престъпление.
6
19
 
3
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Поне са си направили кефа.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се въведе смъртно наказание по цял свят за подобно зверство
4
10
 
6
 
! Отговори
бохем преди 11 години
Изнасилили я в автобус и я изхвърлили. За после нищо не са оставили.Ей това е стандарт - употребяваш и хвърляш.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eto tova e Angliiskata pravosadna sistema, koiato deistva vav tazi strana. Vav nashata strana oshte deistva Russkata totalitarna pravosadna sistema . BALGARI, IZBORAT E VASH .
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да изпратят БГ съдии на обучение в Индия. У нас при подобни дела все не им стигат доказателствата, освен в случая когато са нае.бали и съдията :)
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То присъдата им вече е ясна. Каквото и да постанови съда, от сега е ясно какво ще им направят другите затворници. Явно тяхната присъда ще е по-справедлива!

Спонсорирани публикации