Apple ще прави iPhone "менте"

Цените на нискобюджетното устройство ще са между 99 и 149 долара
Обновена: 9 яну 2013 14:48 | 9 яну 2013 11:26, Бойчо Попов
533
Apple ще прави iPhone "менте"
Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple Inc. планира да предложи по-късно през годината по-малка и по-евтина версия на iPhone, твърди пред специализираната във финансови и икономически новини агенция Bloomberg източник, запознат с плановете, които са част от натиска да се спечелят клиенти в развиващите се страни.

Apple, която работи над по-достъпни смартфони поне от февруари 2011 г. насам, иска да постигне цени на дребно от 99 до 149 долара за устройството, което ще дебютира в края на 2013 г., заяви източникът, който поиска да остане анонимен. Apple е говорил с най-малко един от най-големите американски оператори за плановете си, твърди лицето.

Мениджърите на Apple са особено заинтересовани от изграждането на по-нискобюджетен модел с по-евтини компоненти като начин да се спечелят клиентите в развиващите се пазари, казва друг източник. По-достъпни модели iPhone ще помогнат на Apple да наваксва изоставането от производители на смартфони като Samsung Electronics Co., които използват мобилната операционна система Android на Google Inc. Телефоните с Android държат 75 процента от доставките на смартфони през третото тримесечие, в сравнение с 14,6% за Apple, показват данни на анализаторите от IDC. В края на 2011 и началото на 2012 г. на Apple се падаха 23% от световните продажби на смартфони.

Натали Керис, говорителка на базирания в Купертино концерн, отказва коментар. Вчера и Wall Street Journal писа, че по-евтиният iPhone може да дебютира по-късно през годината. Той ще бъде подобен на нормалния iPhone, но с други, по-евтини части. Един от начините да бъде постигнато това е като Apple използва поликарбонатова обвивка. За сравнение – обвивката на iPhone 5 в момента е от алуминий. Много други части на по-евтината версия може да се вземат от по-скъпия брат или да бъдат рециклирани от по-старите модели, пише още WSJ. Въпреки това Apple също може да реши въобще да не пуска на пазара устройството.

Преминаването към различни модели на iPhone би било изцяло нова територия за Apple. Под ръководството на бившия главен изпълнителен директор и съосновател на компанията Стив Джобс американският концерн се съсредоточаваше преди всичко върху печалбата, а масата беше вторична цел. Затова компанията предлагаше ограничен брой продукти, но те бяха насочени към високия пазарен клас.

Но от известно време, особено след като Тим Кук пое през август 2011 г. ръководството на компанията, може да се наблюдава една стратегия към промяна. През октомври Apple пусна на пазара по-малка версия на iPad - iPad мини. Той вече се предлага в допълнение към големия си брат.

Откакто бе представен първият iPhone през 2007 г. обаче американската компания продава само нов модел iPhone - с различен капацитет за съхранение. Днес iPhone е най-важният източник на приходи за концерна. Продажбите на смартфони, свързани с тях продукти и услуги през тримесечието, което приключи през септември, са 48 на сто от общите приходи на компанията от Купертино. Apple е продала повече от 270 милиона iPhone по целия свят. Устройството генерира 80,5 млрд. долара от продажбите за цялата минала година, което представлява повече от половината от приходите на Apple.

Още подобни технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още по темата: iPhoneappleТим Кук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 400пич, често се мяркаш тук, кажи кой те излъга, че второто "и" се пише "й" !?!
396
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В цял свят съдят самсунг за кражба на технологий и какво ли още не, че и самите те си го признаха и все още има загубени хора който твърдят обратното! Андроид фенове, събудете се бе зомбита глупави
395
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно с дизайн не си се занимавал никога. И изтъкването на постиженията на Самсунг и в същото време омаловажаването на тези на Епъл говори за супер тесногръдо фенбойстване.
394
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че от създаването си айпад и айфон нарушават патенти в областта на безжичните комуникации както на моторола, така и на самсунг и ХТЦ и в същото време патентоваш правоъгълници и отваряне чрез плъзгане, говори за технологично безсилие и изсмукани от ушите на кална *** патенти. Изобретяването на един дизайн струва 2 часа работа на един художник с лист и молив.. Изобретяването на стандарт в безжичните комуникации струва много часове в скъпи лаборатории на много инженери.
393
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че си отдавна в даден бизнес далеч не те прави по-добър.
392
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
394 и 395Абе вие наясно ли сте че Самсунг е телефонния бизнес далече преди Епъл.Кой от кого копира тогава? Самсунг има дори i основополагащи патенти в този бизнес, за които останалите и Епъл плащат FRANDТези тъпотии с дизийните са сътворени от Епъл защото нямат никакви технологии поради това че са само монтажна компания.
391
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самсунг са си доста мощни, така че вафли едва ли ще продават, но качеството им е меко казано ненадеждно, а дизайнът на почти всичките им продукти е гепен от някой друг. Купуват се поради ниската цена и що годе приличното качество, за тази ценова категория.
390
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Скоро самсунг ще продават само вафли. Понеже са некадърни, само крадат и навсякъде ги пръскат от съдебни дела който губят най добре е да спрат да произвеждат и без това изкопираните си телефони!
389
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
можете да си намерите новината сами, знам че няма да ви се занимава, защото не ви изнася да го направите, но тя беше публикувана във всички световни медии, вкл. в Investor.bg
388
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХА Ериксон съди Самсунг за правоъгълен квадрат. Не знаех, че сериозен производител като Ериксон патентова геометрични форми. Много бедни интелектуално епъл-ентусиасти има тука.
387
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в Германия и в Германия. Малко по малко и навсякъде другаде ще стане. Тоест делото не е повдигнато в Англия, но е за същите патенти. Тоест тези патенти в Англия са на Епъл но навсякъде другате са на Ериксон. Пак глупости пишеш. Нещо ти е сбъкана информацията или ти си сбъркан. Пак те приканвам са си избереш кое от двете. Струва ми се не е информацията която е сбъркана.
386
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Делото не е безсмислено, тъй като единствено Англия се произнесе, че тези патенти не са нарушени, и това беше изрично споменато при публикуване на присъдата на сайта на Епъл, в което те казват именно, че това не е ставало никъде другаде, с което вбесиха съдията и той ги накара да сменят текста.
385
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен това от правна гледна точка второто дело е безсмислено, защото веднъж вече е доказано, че точно тези патенти не са нарушени. Има нещо сбъркано или в това, което казваш или в това, което знаеш. Избири си кое си: зле информиран *** дето пише глупости или изкривена душица дето изкривява информацирта.
384
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 386 Ами щом нарушават СЪЩИТЕ патенти, то те са и на ериксон и епъл едновременно, което значи или че някой е патентовал нещо неправилно, или че и двете компании държат едни и същи патенти, което значи много работи, но не и това, което ти казваш. Цитирам те:"А междувременно Ериксон заведе още две дела за нарушаване на Същите патенти от страна на Самсунг."Ако не разбираш какво казвам, питай някой адвокат на епъл. Те и без това други служители нямат.
383
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 386Ако си беше направил труда да прочетеш написаното на сайта на епъл, дали щеше да изцепиш същата неадекватна реплика? В съобщението си пишеше кратко и ясно, че съответните таблети не нарушават патенти еди-кой-си. Никъде в съобщението не се говори за мотиви или каквото и да е друго.
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съобщение, в което твърдят, че според съда, липсва прилика межди iPad и дъските на Самсък, поради факта, че "таблетите на Самсунг не са толкова куул", по думите на самата съдийкка. А междувременно Ериксон заведе още две дела за нарушаване на същите патенти от страна на Самсунг. Май нещата стават твърде очевидни, а?
381
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 379Не можеш да говориш за победа, при положение че нямаш влязла в сила присъда, смешно е просто. Безпрецедентен обаче е факта, че Епъл бяха осъдени да публикуват официално на сайта си, че посочените таблети, марка САМСУНГ, не нарушават нито един патент на Епъл. Ето това е прецедент, защото никога до сега Епъл не е публикувала "реклама" на чужд продукт на сайта си. Също така беше окончателно решение, подлежащо единствено на изпълнение. Факт, който до скоро седеше на сайта им.
380
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ползвал съм Епъл продукти, не са лоши, но далеч не са толкова добри, колкото ги хвалят. Не ми харесва съотношението цена/качество и ограничения интерфейс на мобилната ОС.
379
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста сте палави, какво значение има кой е започнал 1ви? Факт е че има безмислени бръщолевения и от 2те страни. Нищо не е почвало от "андроидите". Няма такова нещо като "андроиди", това вие тук си го измислихте. Колкото е "започнало" от "андроидите" толкова е и от "зомбитата". Единственото имащо значение е адекватното поведение, което липсва тук. За пример ще дам следващия си пост:
378
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата дъндания и селяние започна именно от страна на андроидите, които започнаха да се пънат да убеждават Епъл юзърите как андроид бил също толкова добър, ама на много по-евтини телефони, което естествено беше просто абсурдно, особено в зората на Андроид. Естествено последва ответна реакция, в която им беше обяснено да не се излага с подобни твърдения и от там тръгна приказката, че позлващите Андроид са бедняци прошляци.

Спонсорирани публикации