Папата се появи на обществено място след новината за оттеглянето

8000 богомолци посрещнаха Бенедикт XVI с бурни аплодисменти
Обновена: 13 фев 2013 15:11 | 13 фев 2013 15:04,
4
Папата се появи на обществено място след новината за оттеглянето
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт XVI се появи за първи път на обществено място, след като в понеделник съобщи, че се оттегля от поста си на 28 февруари, предадоха световните агенции.

Папата прие на традиционната обща аудиенция в залата, носеща името на папа Павел VI  във ватиканския палат, 8000 богомолци. Те посрещнаха Бенедикт XVI с бурни аплодисменти, скандирайки името му. Светият отец изглеждаше леко уморен, но съсредоточен.

Пред богомолците папата обясни, че се оттегля по своя собствена воля в името на доброто на църквата и ги призова да се молят за нея, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

„Благодаря ви за любовта и молитвата, които ме съпровождаха през последните нелеки дни. Усетих силата на тази молитва почти физически”, заяви Бенедикт  XVI.

По-късно днес на Пепеляна сряда, следваща Блажния вторник и бележеща началото на великденските пости за католиците, папата ще отслужи литургия в базиликата "Свети Петър".

Първоначално тя трябваше да бъде в малка църква в Рим, но се очаква, че новината за оттеглянето на Бенедикт XVI ще привлече на нея много по-голяма аудитория, поради което беше променено мястото й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Новият папа *** Петър II, ще изпълни и поетите ангажименти на предшественика си. Най напред ще посети България. Но *** алчност, - поставя условие да го посрещтнат Сашо, Станишката и особено Нике Младенов и останат на негово разположение през цялото гостуване, със свой вазелин естествено, за да види българското паство превъзходството на черната раса.
3
0
 
15
 
! Отговори
znae6t преди 11 години
Кардинал Питър Кодво Апиа Търксон 6e e novia papa.negar ot Gana..В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите...v vrazka s proro4estvoto na malaxia..balgari premestete se ot RIM.skoro toi 6e e pod vodata..
2
2
 
17
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 1Бе ... ти чуваш ли се какво говориш? Нашите политици да направят като Папата?Та как си представяш Бойко Борисов ... пардон, Буда да си подаде оставката?Кога си чул да се е случило Бог да си подаде оставката?Папа може, но Буда не може!!!
1
1
 
23
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Достоен човек,де такива да...бяха и нашите политици.

Спонсорирани публикации