3D вариантът на България с Google Street View вече е достъпен

Услугата е напълно безплатна и достъпна
Обновена: 7 мар 2013 20:11 | 7 мар 2013 14:45,
65

Етнографският музей в Пловдив. Снимка: Google Street View

Google официално пусна услугата си StreetView в България. Тя представлява панорамно, 3D изображение на улиците, които са заснети от екипите на Google в страната ни.

Услугата е напълно безплатна и може да се използва както на персонален компютър, така и на мобилни устройства като смартфони и таблети.

Google StreetView е достъпен на адрес maps.google.com, като след избиране на местоположението, което искате да разгледате в 360 градусова панорама, "завлачвате" на мястото жълтото човече, намиращо се вляво на картата.

България е 48-та държава в света, в която популярната най-вече на запад услуга става достъпна.

От компанията са взели мерки за сигурност, като регистрационните табели на автомобилите, там където се виждат, са "размазани", така че информацията върху тях да е нечетима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: googleGoogle Street ViewGoogle s
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
neshvanah преди 11 години
Абе едно не разбирам само, защо като си цъкам из картите на много места из цялата ни мизерна обстановка в бг ту ми излизат снимки от март ту се сменят с такива от юни 2012(мизерно мизерно но зелена България и с дупките по добре изглежда)от мартнеските снимки
55
1
 
2
 
! Отговори
ujas преди 11 години
Как нито една себеуважаваща се държава нее заснета в такър скапан сезон, защо ли защото не са позволили защо България защо вечно те.добре зе се изнесох то бива бива ама писва
54
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
СРАМ!! ТОЛКОВА ЛИ СМЕ НЕКАДЪРНИ ДА СИ НАПРАВИМ ДЪРЖАВА ГОСПОДИ!!!!!
53
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Линч за тези деца, които намерих в картите от БГgoo.gl/maps/DYgkZ
52
1
 
5
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Още преди година използвах тази услуга за разходка из улиците на Дрезден и Берлин.За жалост #57 е прав. Разликата е, че няма прилика. Поне да си бяха спестили някои грозотии :-(
51
1
 
23
 
! Отговори
Трак преди 11 години
Афганистански пейзажи!!! По зле не може да бъде! София - само центъра става /ако не броим дупките и олющените мазилки/! Студентски град изглежда по мизерен от колкото е! Люлин същата работа! А в провинцията положението е ..меко казано покъртително! Перник спокойно можете да го сбъркате с Припят! А Видин е заприличал повече на декор от филм на ужасите - отколкото на град. Навсякъде кал, мизерия, дупки, ***! Поне да бяха снимали лятото - да се види хубавата ни природа!
50
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да схвана идеята къщата и автомобилът ми пред нея да бъдат снимани, а след изписване на адреса, да се визуализират с най-малки подробности. Не считате ли, че това грубо погазване на личния ви живот? Поне някой да ме беше попитал. Нито аз съм публична личност, нито домът ми е обществена сграда, за да присъстват в световната мрежа. Чуха се вече доста мнения против това безобразие.
49
2
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
До 44: Малее колко си *** не е истина...
48
3
 
5
 
! Отговори
Гугленски преди 11 години
Чудех се какво правят колите на Жужела в България в най-мрачния сезон,края на зимата.Ако бяха снимали през късна пролет или лудо лято,щеше да има много народ по улиците-разголени,усмихнати-много щастливи.Можеха да уловят духа на красотата на туризма.Всички чужди туристи от Румъния,Беларус,Украйна,Молдова,Полша,Унгария,Сърбия,Македония,Чехия,Словакия,Русия по морските ни курорти и по пътищата-ама не би,все лошотии? Защо ли???
47
4
 
15
 
! Отговори
Н. Бобов преди 11 години
Street View за България е нещо много хубаво. Но! Снимките са направени в неподходящ за нашата страна сезон - късна зима и ранна пролет. Никъде няма едно зелено листо. Нито летните, нито зимните ни курорти са "в сезон"и затова изглеждат ужасно. За туристическа Българи това е много лоша реклама. Нашите официални органи, които са съгласували това заснимане от Гугъл, не са били достатъчно предвидливи, за да договорят други срокове на снимките. В резултат вместо реклама, се е получила антиреклама за България. Хубаво би било ползвателите на Google Earth, както и всички, които имат отношение към тури
46
4
 
25
 
! Отговори
Ейййй преди 11 години
Кво само мрънкате ве! Супермен ли да дойде да почисти пред вас? Държавата е каквато си я напряват хората, които живеят там. Значи вие може да излизате по улиците всеки ден и да не ви пука, ама като мине гуугъл - много ме е срам.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цяла европа е снимана през лятото, само у нас през зимата. Мрачно като държавата ни
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V NEPROXODIMITE I RAZKOPANI SELA IZOBSHTO NE SA VLEZLI ZABRAVI LI SA SIGURNO BMP-to
43
7
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
Говориш глупусти окроти се. Това не е ПР акция а фотографиране на всички официални пътища в държавата и това не зависи от кое ти се гледа и кое не. Ако обърнеш внимание във държавите, които са напълно покрити също ги има. Румъния както каза тепърва има да се заснема. В момента под 5% от територията и е обработена, това няма общо с гетата. Букурещ присъства, можеш да влезеш да ги разгледаш там мизериите. Следващият път мисли два пъти преди да спамиш глупости.
42
4
 
14
 
! Отговори
До От Австралия(С преди 11 години
До До От Австралия(Сидни) в австралия май нямаш какво да правиш, защото все стоиш в сайтовете и пишеш против България. Как да се подобри положението, като всеки само критикува, а не излиза да работи по-усилено и да допринесе нещата да се подобрят, така както всеки ги вижда
41
10
 
11
 
! Отговори
Жужел преди 11 години
Много ни е красива Българийката,въпреки всичко! Колко мизерия има по света-чак не е истина! Да се научим да си харесваме родното! Толкова ли сме черногледи? Не виждаме ли грозните станции на ТУБАТА в Лондон??? Ами лудите улици на Южна Африка,дето се убиват???
40
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невероятно безхаберие от страна на властите, от които зависи как и какво да се снима. Можеше да пропуснат поне ромските гета. Поне да бяха избрали по-друг сезон, а не след най-тежката зима от 20 години. Не случайно Румъния е снимана избирателно. Безумие от страна на властите е това пълно разголване. Бясна съм от глупоста.
39
8
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
България е пълна разруха
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
slavi, мисля си, защото е пропуснал на едно място. Дали можем да се оплачем някъде за това?
37
5
 
15
 
! Отговори
ии преди 11 години
Няма ли някога някои от нещо да е доволен.

Спонсорирани публикации