Северна Корея разтрогна споразуменията за ненападение с Южна Корея

Пхенян прекъсва и пряката телефонна линия със Сеул
Обновена: 8 мар 2013 14:48 | 8 мар 2013 09:44, Елка Василева
41
Северна Корея разтрогна споразуменията за ненападение с Южна Корея
Пхенян засили войнствената си реторика срещу САЩ и Южна Корея. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви, че разтрогва споразуменията за ненападение с Южна Корея и прекъсва пряката телефонна линия за извънредна връзка между двете страни, предадоха световните агенции.

Това стана няколко часа след като Съветът за сигурност на ООН гласува нови санкции срещу Пхенян.

Северна Корея "анулира всички споразумения за ненападение между Севера и Юга", съобщи Комитетът за мирно обединение на Корея в изявление, излъчено от държавната агенция КЦТА.

Колкото до прекъсването на пряката телефонна линия между двете Кореи, Северна Корея вече го е правила на два пъти досега според Южна Корея.

Основният пакт за ненападение бе подписан през 1991 г. Той задължаваше двете страни да уреждат споровете си по мирен път и да избягват военни конфронтации.

Севернокорейският режим редовно прави агресивни изказвания по адрес на Южна Корея и САЩ, но през последните дни засили войнствената си реторика с наближаването на гласуването в ООН и на съвместните американско-южнокорейски военни учения.

Пхенян също така заплаши да денонсира от понеделник споразумението за примирие, сключено след Корейската война през 1953 г., спомена възможността за "термоядрена война" и предупреди САЩ, че се излагат на "превантивен ядрен удар", пише БТА.

Сеул обаче предупреди, че Северна Корея ще предизвика собственото си унищожение, в случай че предприеме ядрено нападение. Това заяви говорител на южнокорейското министерство на отбраната, цитиран от ДПА. Той подчерта, че "ако Северна Корея атакува Южна Корея с ядрено оръжие, режимът на Ким Чен Ун ще изчезне от лицето на Земята".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
32
 
! Отговори
:) преди 11 години
До АнонименДраги ми анонимнико,*** дори не са от Балканите, евреите са номади също както и прабългарите на Аспарух, тези на Котраг - толкова с безплатните уроци по история. Виж просто приеми, че Господ е бил жесток и е намалил IQ-то ти до цифрите на стайна температура. Относно Северна Корея - говорим за 20-30-милионен "девствен" пазар, нормално е да има външни намеси Go out of the Middle ages..
30
8
 
32
 
! Отговори
Спас преди 11 години
Навремето САЩ се намесва в гражданската война, за да спаси поне част от Корея! А няма това право!!!! След време се опитва и във Виетнам, но там получава здрав шут и се изтеглят безславно, а сега Виетнам са свободна държава и сама си решава бъднините!!!!!!
29
9
 
34
 
! Отговори
43 преди 11 години
Не е тайна,че хората в БГ са с ниска култура и вече с доста нисък интелект : ) Има интернет образовай се ... на земята където е Израел какво е имало преди 2000 хиляди години : ) Поинтересувай се и Исус от къде е ? Прочети и кога е имало Еврита...че не се сещам кога е имало Палестински език ?
28
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КВО ЗЕМЯ Е ТЯХНА ВЕ? ЕВРЕИТЕ СА *** ТЕ НЯМАТ ЗЕМЯ ТЕ СА НОМАДИ СЪЩИТЕ КАТО СЕБЕПОДОБНИТЕ ИМ ОТ БАЛКАНИТЕ......... НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКЪДЕ *** ДА ИМАТ ЗЕМЯ.... ЕВРЕИТЕ И *** СА ЕДНО И СЪЩО ГНУСНО ПЛЕМЕ РАЗДЕЛЕНО НА ДВЕ!!! Е ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!
27
11
 
34
 
! Отговори
43 преди 11 години
Арабите са проблема а не еврейте : ) Земята си е тяхна всеки, който е чел история го знае! Арабите са главните създатели на напрежение и натякване на религията си ... за всичките тези години не съм чул Израел да отправи заплахи за изтриване на дадена държава..докато обраното го чувам постоянно от някакви си диктатори,които не са на себе си от властта си !
26
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 27:Е ТО В ИЗРАЕЛ СЕ ДОПУСКАТ САМО *** КАТО ТЯХ ТАКИВА.... АКО НЕ СИ *** ТЕ СА РАСИСТИ СПРЯМО ТЕБЕ........ А АКО ПОЧНЕШ ДА ГИ РЕДИШ ТЕ ТЕ ОБЯВАВАТ ЗА РАСИСТ И АНТИСЕМИТИСТ ХАХАХАХАХА *** РАБОТА.... АЙДЕ ВСИЧКИ *** И ВСИЧКИ С *** ПРОИЗХОД БЕЖ КЪМ РОДНИЯ ВИ ИЗРАЕЛ ПРИ БРАТЯТА ВИ С *** КАРАБИНИ(ЕВРЕИСКИТЕ ***) ХАХАХАХА
25
10
 
36
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Severna Korea nema 4ujdi voiski,v Ujna Korea ima 4ujdi voiski.
24
11
 
32
 
! Отговори
bg преди 11 години
do 21-Rusia i Kitai biha imali interes.USA nema interes.
23
17
 
39
 
! Отговори
До 27 преди 11 години
Ей, болшевишки ***, ела при мен и ще те пратя право при твоите любимци Ленин и Сталин, червена *** ;)
22
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27 показа ли си зъбките червено *** , да знаеш такива като тебе в една плюнка ги давя
21
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
gordea se s takava darjava i jadrenia i potenzial SEVERNA KOREA NE MOJA DA POPADNE V RAZETE NA 666.................................................
20
16
 
52
 
! Отговори
двоен аршин преди 11 години
Освен Северна Корея и Иран,кои други държави останаха неконтролирани от Ротшилдова банка?Сериозно положение,не можеш да продаваш и купуваш,ако ...бавно но славно докато не стане индивидуално.Разбира се Северна Корея не трябва да има ядрено оръжие и да заплашва ,както това се отнася за всяка държава на ПЪРВО място Израел,който е окупатор,апартейд място и с расистка политика,Самсон опция за отмъщение срещу човечеството и подстрекател за война с иранците .КЪДЕ СА САНКЦИИТЕ?
19
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен26Синко, да не ти знае много устата. Че да не отидеш в масовият гроб, където са заровени избитите ти както и на други *** като теб роднини. Пикая на труповете им.
18
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
24 не се пави на много отворен *** , писнало ми е от вашите глупости и от вашите менторски умозаключения , *** това си го разказвайте помежду си насбирката на АБПФК , ясно ли е червен ***.
17
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен23Синко, колкото и да се опитваш да се правиш на всезнайко, получаваш само присмех от всички съфорумници тука. Точно от едно обединение никой не би имал интерес. Научи се да четеш между редовете синко.
16
8
 
36
 
! Отговори
продължение от 21 преди 11 години
А големците само си пускат въдичката и вие наивни шаранчета се хващате.
15
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понякога си умирам от кеф да чета коментарчетата ви. Как се надъхвате поради промитите ви мозъчета. Едните викат, че СК ще смаже ЮК. Други казват, че Юга ще унищожи Севера. А никой не чете между редовете. Истината е, че никой няма интерес от една обединена Корея. Нито Русия, нито САЩ, нито Япония. Представете си една обединена Корея, една смес от военният потенциал и арсенал на Севера и икономическата мощ на Юга. Кой би имал интерес от това ? никой.
14
17
 
42
 
! Отговори
C преди 11 години
До Анонименсеверна корея произвежда ракети Танкове и ядрени оръжия а Ю.Корея са марионетки на американците
13
9
 
44
 
! Отговори
Чухъл преди 11 години
Препратка към Нострадамус - третата световна ще почне с пробуждане на източния дракон. Който иска да провери!
12
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ю.Корея правят хубави телефони и коли.С.Корея произвежда НИЩО.

Спонсорирани публикации