САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
6
 
! Отговори
з преди 11 години
СК няма какво да губят ,населението живее трудно и толкова силно живеят в техният си свят ,че няма да ги е страх да умрат риска е за другите имат какво да губят ,ето това се нарича ядрен баланс
112
4
 
4
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Ти само си губиш времето в БГ. Хващай се и заминавай за СК,там може да им станеш министър на пропагандата-ще убеждаваш хора "вижте колко трева има за ядене,камъни,не бъдете претенциозни сега..." .Не че си нямат такива,даже това министерство е с най-голям бюджет вероятно... ;)Другия вариант е да си просто форумен ***... :)))
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"защо не пуснат хората да мога свободно да напускат страната в посока ЮК,Китай,Русия и т.н. като видят колко е тежък живота навън в капиталистическия АД ще се върнат ."Няма никакъв смисъл. Нито в Китай, нито в Русия, да не говорим за UK или Германия ще допуснат севернокорейците. Те дори нас не ни пускат и все още нямаме право да работим там, какво остава за севернокорейците. Пускат само дегенерирали севернокорейци които за в пропагандните филми и да разказват как в СК има канибализъм.
110
3
 
3
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Бе казах ,че няма да пиша,ама... :)Добре ,като обикновения севернокореец (съставляващ да речем... 90% от населението) е толкова вярващ(ама наистина вярващ ,а не страхуващ се) в режима и Ким фамилията,защо не пуснат хората да мога свободно да напускат страната в посока ЮК,Китай,Русия и т.н. като видят колко е тежък живота навън в капиталистическия АД ще се върнат .Защо тези които напускат семействата им биват репресирани и пращани в лагери ако останат в СК ?
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще станат 5 пъти по-добре колкото ние станахме 5 пъти по-добре. Монополите заграбиха всичко и сега ни ограбват с монополното си положение. Капиталистически монополи!"Демократизацията" е точно това,да дойде някой и ти заграби собствените ресурси,които сетне ти продава на астрономически цени. "Демократизацията" е колонизация,някой да дойде и те превърне в колониална държава.
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нашите телевизии показаха огромни и модерни небостъргачи в Северна Корея,каквито дори ние тук нямаме.
107
7
 
0
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Спирам да си губя времето тук...Явно имаш някаква романтична представа за Северна Корея,хубаво можеш да емигрираш натам,успех!Както казах ,това там не е комунизъм,това е обида за комунизма (казвам го при все ,че хич не го харесвам и него).Колкото и зле да станат след евентуална "демократизация" все ще са 5 пъти по-добре от сега. И им го пожелавам
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Капитализмът и демокрацията докараха масов идиотизъм всред населението в България.
105
3
 
1
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Ти си *** ,момче(ili момиче не знам)... youtube/watch?v=KQaGZe13QDk&feature=youtu.beТова ,че се е увеличило населението го казват те ,никой не ги е броил,а броя на населението НЕ е атестат за качеството на живот(справка индия,бангладеш)Не можеш да снимаш свободно,не знам къде си го чел/чул ,това е и до ден днеш,казват го всички журналисти,които са ходили там...
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е и сега умират "заради" него...ама не в борба за нещо което вярват срещу окупатор или враг,а защото са ползвали мобилен телефон---В Северна Корея отдавна имат мобилни телефони и интернет, въпреки че не всеки може да си ги позволи. Само *** може да твърди, че там ги убиват заради използване на мобилен телефон.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой гладува? Населението на демократична България или населението на СК? Кой се самозапалва защото не може да си плаща? Българите или корейците?
102
3
 
1
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Те и сега умират "заради" него...ама не в борба за нещо което вярват срещу окупатор или враг,а защото са ползвали мобилен телефон или защото не са си избърсали портрета на идола-бог и не са му се кланяли необходимия брой пъти...Там може да те вкарат в лагер(или поне да те пребият) заради това ,че си сгънал вестник така ,че гънката е минала през лицето на вожда.Да готови са да умрат и умират заради олигофренията на шепа *** и заради собствения си страх.Там режима не е комунизъм,а геноцид :(
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"А за населението на СК... вземи погледай малко интервюта на хора напуснали страната с риск за живота си.Меко казано умират от глад,има даже прояви на канибализъм..."Населението на СК по време на управлението на династият Ким се е увеличило от 11 милиона на 24 милиона. Чрез канибализъм - ***. Вземи погледай малко клипове на западни туристи - и америкамци и кандадци (в ютюб е пълно защото вече чужденците може да се снимат свободни там) как живеят севернокорейците.
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Никой не му пука за СК и нормално ,че Ким гледа да влезе поне за малко в новините,че да покаже на изстрадалия си народ колко е велик(поне на думи)...но не мисля,че повечето реално му вярват...всичко там е базирано на страх "Хехе- на никой не му пука за СК, "да влезе поне за малко в новините" - CNN, REUTERS, BBC, Euronews, днес.бг - СК от седмици е на първа страница! А младокът Ким е идол и олицетворение на нацията за северно корейците и те са готови да умрат за него, ще рече за страната си.
99
3
 
1
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
до 177...Мога да кажа само ХАХАХАХА.Готин виц ще го ползвам да разсмивам познати и прителиА за населението на СК... вземи погледай малко интервюта на хора напуснали страната с риск за живота си.Меко казано умират от глад,има даже прояви на канибализъм...
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Населението на СК иска да умира от глад и се самозапалва като българите???
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се стигне до въоръжен конфликт, СК ще изтрие от лицето на земята Щатите
96
7
 
3
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
А защо да я демократизират?И не,не вият от безсилие,а въобще не им пука...Но съм сигурен ,че поне половината от населението на СК биха искали да ги демократизират...Никой не му пука за СК и нормално ,че Ким джонг ун гледа да влезе поне за малко в новините,че да покаже на изстрадалия си народ колко е велик(поне на думи)...но не мисля,че повечето реално му вярват...всичко там е базирано на страх :/
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Изстрелването на ядрена ракета(ако въобще имат такава работеща,АКО...) срещу САЩ ще доведе само до моментален ответен удар от страна на американците..."Има, има, и добре работят ракетите им, както показаха тестовете. Иначе СК няма никакво намерение да изстрелва ядрени ракети срещу САЩ. Но всеки опит на американците да демократизират КНДР както направиха в Ирак и Либия, моментално ще доведе до ответен ядрен удар от страна на СК и американците много добре го знаят и вият от безсилие.
94
6
 
3
 
! Отговори
Кратос преди 11 години
Може да ми цъкате минуси колкото искате и да копи пействате технически данни за ракетите на СК (които не знам до колко са тествани на тези разстояния реално),но това не значи ,че СК ще бомби с адрени ракети САЩ или която и да е друга страна. Все пак това би било равно на самоубийство - както на мазния им диктатор ,така и на цялата им мизерна държавица. Не съм на страната на Сащ ,но това са фактите...

Спонсорирани публикации