САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
18
 
! Отговори
Умният преди 11 години
Материализмът и консуматорското общество, което възпитават в Америка им изяжда главите. "Клиентът е винаги прав" е слоган, с който ционистките господари искат да пласират продукцията си. Насаждат им се мисли, че парите носят щастие, който много работи и има много, че успехът се измерва с материалното. В крайна сметка Америка е една латинизираща се страна,, след 10 години ще са корупция, убийства, деградация и разврат.
32
9
 
15
 
! Отговори
Джо Банана преди 11 години
Дегенериралите западни *** да не се правят на ударени. Те са тези, които през 1941 година знаеха за атаките срещу Пърл Харбър предварително и не направиха нищо, за да се евакуират. Просто им трябваше повод да се включат във Втората Световна Война. Еврейското лоби знае добре, че големите пари са във войната. Загниващата американска империя има нужда от войни, за да може военната им машина да работи, да се създават работни места, после американски фирми да печелят конкурси за строителство.
31
3
 
6
 
! Отговори
parjev преди 11 години
hei baiganiovci a vie znaeteli drazkachi bezumni che na vashite roditeli pensiite sa po malki ot koreiskite ia vzemete i prochetete balgariia na koe miasto se narejda v sveta po MIZERIIA
30
10
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Историята познава само една държава използвала ядрено оръжие срещу друга и то не веднъж а два пъти и това не е Северна Корея, нито Иран ,нито пък Сирия !Мен ме е страх повече от американската психопатска генномодифициран *** повече от всеки друг, американец с ядрено оръжие е като да дадеш на бебе граната!
29
8
 
16
 
! Отговори
Ник преди 11 години
Много е смешно как САЩ сами казват, че някой прави ядрено оръжие или изпробва балистични ракети и целия свят скача срещу него. Също както със" оръжията за масово поразяване" на Саддам в Ирак. Сега в Ирак има хиляди радиационни огнища вседсвие на забранени от Женевската конвенция оръжия, използвани от САЩ.Ако сте на мястото на Сирия или Иран ще оставите ли американците да ви влязат като знаете какво е станало в съседната страна?Доста *** още си мислят че света е комунизъм vs. демокрация! не
28
14
 
4
 
! Отговори
Валери преди 11 години
В случая сАЩ си играят с огъня, корейците са гладни а когато някой е гладен тръгва да воюва защото няма друг начин да се нахрани. По добре да научат дебелият *** как да произвежда храна за да изхрани народа си, хората не са виновни за малоумието на политиците им.
27
10
 
15
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Непобедимите Сащ какъв пердах ядоха във Виетнам.а преди това и в корея 1950-53.
26
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А американците кой ще санкционира, а французите, а руснаците? Защо е това деление? Ако всички държави притежаваха ядрено оръжие никога нямаше да има войни.
25
4
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
21 е доста ограничен промит мозък
24
7
 
11
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Ясно е само едно,че и в двата случая народа на С. Корея губи.Ако няма война,режима заедно с психично болната династия остава и те продъжлават да съществуват в един затворен и изолиран свят на ръба на оцеляването,а в другия случай САЩ приключват с тия *** и изпепяват страната и става като Ирак и Афганистан.Само един фанатик може да вярва,че Корея може да удържи САЩ при евентуален ответен удар,ако ще да имат и един хангар ядрени глави...
23
9
 
16
 
! Отговори
за 24 преди 11 години
Бог и Америка не бива да се поставят в едно и също изречение...
22
8
 
5
 
! Отговори
do 24 преди 11 години
Ти си болен мозък!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зад КНДР май стой някоя/лко страна/и, или просто таша.ите им са големи:)
20
18
 
16
 
! Отговори
do 9 преди 11 години
Аре стига вече де, еее. Насрахте се с този САЩ. Само диктатури са ви в *** червени глави. Каква диктатура, какви 5 лева. Ти какво искаш? ДА живееш като един беден руснак в Сибир или като един средностатистически западняк. Хем българинът е беден, хем и ***. Резултата е ествествено още по-*** и още по-беден. Ако не е САЩ, ще е Русия или Китай. Каква е разликата? Големия винаги има власт. За това е и голям. Природни закони. Нямат нищо общо с комунистическите тъпотии за равенство. Свиквай!
19
7
 
4
 
! Отговори
A преди 11 години
do 17 K .USA DA NI SPASQVA MNOGO SI TYP BRAT4E.SLED 23G SPASQVANE I PRIQTELSTVO S TQX ZAGUBIXME 3 MILIONA BYLGARI E GA TI SPASENIETO A .A DRUGITE UMIRAT OT MIZERIQ I SE PALQT OT RADOST LI KVO LI.MERSI NA TAKOVA SPASENIE
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са агресори но не и *** , каквито явно са корейците , които едва ли този път ще имат зад гърба си подкрепата на руските самолети и китайските пилоти . Когато парадираш с атомни бомби трябва да има и с какво да ги занесеш до противника , а въпреки уж успешните изстрелвания на спътници корейците едва ли имат повече от 2-3 боеспособни ракети . От друга страна хамериканската авиация е способна в рамките на няколко дни да лиши корейците от голяма част от тежкото им въоръжение .
17
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Съгласен съм с теб, но едва ли ще си разкрият козовете за малка страна като КНДР - от която привидно няма какво да спечелят толкова освен политическа мощ. Играта на покер продължава, а Русия, може би и Китай ще гледат сеир и ще си подобряват тактиките.
16
18
 
18
 
! Отговори
К преди 11 години
Защо не вземете да се изнесете в Северна Корея, като толкова плюете срещу САЩ?Не са само САЩ, които искат северно корейците да мируват и да престанат с тези си опити, ако направят някоя глупост и ви изпържат задниците, тогава, ще искате САЩ, Русия и кой ли още не да дойде и да ви спасява.
15
2
 
8
 
! Отговори
K преди 11 години
До 11Войната не е това, което беше. Развитието на технологийте е безпорно. Защо трябва да трепят хора, като могат и без да ги хвърлят в бой.Не подценявайте, какво може САЩ, не забравяйте, че тове, моето ви се показва е морално остаряла техника. Не се знае какво имат в ръкава.
14
5
 
2
 
! Отговори
boza преди 11 години
Che to ako stane nesto ,Amerikancite purvi ste se ometat ot Poluostrova , inache i Severokoreicite i Hamerikancite si igrajat na na ti si kuklite , day si mi parcalkite .V osnovata si tova e edno i susto: Div amerikanski kapitalizum , a ot drugata Div severokoreiski komunizum.

Спонсорирани публикации