500 000 евро откуп за свободата на Лара

Засега обаче няма официална информация дали са платени пари
Обновена: 22 апр 2013 14:45 | 22 апр 2013 09:32,
123
500 000 евро откуп за свободата на Лара
Малката Лара вече си е вкъщи. Снимка: архив, БТА.

Откуп от 500 000 евро е бил платен за отвлечената Лара преди няколко дни, предаде БНР, позовавайки се на свои източници. Не е ясно дали парите са били предадени контролирано.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше освободена вчера около 22 часа. Момиченцето е живо и здраво. Няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

Похитителите, които са я държали в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнали със сив VW Golf. Колата се издирва от полицията.

Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето.

Още по темата
Прокуратурата и адвокатът на Баневи отказаха коментар. Заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев също отказа коментар. Пред БНР той заяви:

„Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това, и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци“.

Eвелин Банев-Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

Според тях възможно е отвличането да е знак към Банев и намерението му да проговори пред съда в Милано. Засега обаче той категорично отказва да сътрудничи на италианските власти. Банев беше разпитан дни след отвличането на Лара от български прокурор, който го посети в килията му в Милано. Информация за разпита не беше съобщена.

10-годишната Лара - дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
32
 
! Отговори
малко е преди 10 години
Муха го ухапала "кокаиновия крал" - борчето от Тополовград
90
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** неморални журналисти ! Ама вие май не сте журналисти , а ЛЕШОЯДИ !!!
89
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А произходът на парите ясен ли е? Нещо данъчна декларация има ли?
88
0
 
31
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Bate kvo si trugnal na takiva leshperi deto cql den si cheshat tashacite pred komputara da im razpravqsh che tikvenika Boiko, vojda im ne e losh... To zatui she falirame i nie v nai skoro vreme shotot tq Balgaria veche na tam vurvi slet 4 godini Boikovizum i tiq nendertalci skapani oshte ne im e doshul akula vupreki che veche ot glad sa osveripeli.
87
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА С ТАЯ НАРКОТРАФИКАНТСКА ИЗДЪНКА БЕ.И ТЯ ЩЕ СТАНЕ КАТО РОДИТЕЛИТЕ СИ.КРУШАТА НЕ РАЖДА ЯБЪЛКИ.
86
0
 
37
 
! Отговори
Bob преди 10 години
Е сега Цеку ще си купи още апартаменти...
85
3
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
СТАНИШЕВ,ПРЕСТЪПНИК ТАКЪВ. РАЗСИПА СЛУЖБИТЕ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ. 23 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ МОЖА ТАКА ДА ПОСЕГНЕ И СЪСИПЕ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ КАКТО ТИ ,ЛЕВАК ТАКЪВ. БЕЗСРАМНИК ! НАГЪЛ КОМУНИСТ!
84
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малката е била подложена на невероятни извращения. Всеки ден е изнасилвана брутално от няколко мъже.Момичето едва ли ще се съвземе скоро от преживения шок.
83
3
 
46
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Стига глупости не вярвам да има откуп, таткото трябваше да мълчи , да не издаде случайно кои политик дърпа конците. А Бивши или настоящи полицаи са изпълнителите .
82
4
 
34
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Престъпноста не започва от днес ала от времената на Възродителен Процес , с които Тодор Живков даде старт на БЕЗТРАШНИТЕ в България та чак до днешни дни
81
0
 
48
 
! Отговори
abvlado преди 10 години
"Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци. Така. И какво направиха? Престъпниците са си толкова много спокойни, че и повече не може.
80
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега смятайте колко гласа могат да се купят с тези пари.
79
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
95Ей ***, тези сираци си имат родители които са ги ОТЕБАЛИ доброволно!Боли ме дедовия че некаква *** си е изхвърлила *** на ***!
78
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Емо Фаса на практика обвини Боко и Цеци за отвличането на Лара?!Дали това е основната версия на разследващите?
77
5
 
44
 
! Отговори
до 82 от 78 преди 10 години
И аре бягай от тук с това 10-годишно било! НЕ МИ пука на колко е! Трогват ме други истории. Истории на сираци, израстнали по домовете, които излизат от там и се опитват да водят достоен живот ВЪПРЕКИ СЪДБАТА СИ. Ето това ме трогва. Ако ще и в бронирана къща да я заключат, РОДИТЕЛИ, които са обрекли детето си на ЗАТВОР, още от раждането му, са ...са ми безразлични.
76
6
 
49
 
! Отговори
mitak преди 10 години
Borisov i Cvetanov osiguriha 500000 EUR za predizbornata kasa na GERB.
75
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... spi6 li narode?mai pak 6e vdigat toka....kakvo 4aka6,turcite da doidat li?spi naroda kato gladen umoren vol na nivata
74
9
 
31
 
! Отговори
ганстер преди 10 години
нито дума иначе ще съжалявате доживотно
73
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Купуването и продаването на гласове е бизнес? :)
72
1
 
48
 
! Отговори
Перко преди 10 години
Голфа сигурно е пернишки /съответно неоткриваем/ и цялата приказка завършва добре

Спонсорирани публикации