Българка е световна шампионка по шахмат до 17 г.

Деница Драгиева елиминира двете най-силни състезателки
Обновена: 15 май 2013 14:44 | 15 май 2013 14:40, Елка Василева
80
Българка е световна шампионка по шахмат до 17 г.
Деница Драгиева Снимка: shahmatninovini.blogspot.com

16-годишната българка Деница Драгиева спечели световния ученически шампионат по шахмат, който се проведе в Порто Карас (Гърция), информира БТА.

Нашето момиче се представи изключително силно на първенство на планетата за ученически шампиони, като четирикратната №1 на България се поздрави с нов връх в своята кариера, спечелвайки титлата в категория до 17 години.

В спора с конкурентките от най-големите шахматни сили Деница елиминира от борбата световните шампионки от предните години - Диана Асаубаева (Казахстан) и Хатин Багирова (Азербайджан).

Още по темата

От изиграните 9 партии българката записа страхотни 6 победи и 3 ремита, като със 7,5 точки зае убедително първото място. На точка зад нея остана Бикакханим Заманова (Азербайджан), а трета е рускинята Виктория Якименко с шест точки. Освен купа и златен медал Драгиева получи и званието кандидат-майстор за жени.

След европейската си титла през 2012 г. Деница заслужено триумфира на световния шампионат и отново показа огромния си потенциал. Успехите й се дължат на гросмайстор Атанас Колев, неин личен треньор от 3 години.

Както е известно, вчера Цветан Стоянов стана световен шампион при децата до 9 години.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
три в едно, красива, умна българка
67
0
 
9
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Браво красавице ! Пожелавам ти нови успехи и лично щастие.Горди сме със тебе.
66
0
 
8
 
! Отговори
пацо преди 10 години
Браво на Цецо и Дени
65
0
 
10
 
! Отговори
Деян преди 10 години
Поздравления!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трабва да се спасиме от *** - това е формулата на успеха за България!!!!
63
1
 
12
 
! Отговори
съгласен преди 10 години
България има повече световни шампионо по шах на глава от населението от всички страни в света! Само можем да се гордеем с това!................Абсолютно вярно, подкрепям с двете си ръце...Българите са много надарен народ, космичен народ, това и Ванга го е казвала, но системата ги мачка, огромен потенциал е бил прахосан и това е голямата трагедия на тази държава...
62
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 10 години
Едно красиво, златно българско момиче!!!:))
61
0
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Може ли, една хубава новина поне да не политизирате?! Не разбирате ли, че точно така-с простотията си, възпитавате децата си в чалгарщина?!
60
0
 
6
 
! Отговори
шахмат преди 10 години
Новината е наистина приятна,и дано това хубаво момиче/което прилича на майка ми от една снимка когато ебила на17/..не го помъкнат по разните телевизии някой да си прави PR-а с него.Ще е наистина залко.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много красиво момиче и явно е и умно, което я прави още по красива, браво за успеха.
58
0
 
12
 
! Отговори
К преди 10 години
Енергията и силата, която излъчва това дете, са неповторими. Раждайте повече деца, това е изпитан метод една държава с култура да се подобри
57
0
 
14
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
Браво на това прекрасно дете! Чудесни българи има /прекрасната и умна Деница, Топалов, Гришо, много други / и пълен *** повечето наши политици. Да помислим защо е така и как да оправим нещата.
56
3
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
Интегрирай ги и няма да има нужда да ги издържаш. Каза ти го и Европейската комисия и куп организации, ако не вярваш на мен.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 61Да си ходят в Индия тогава и да ни освободят от тежкото бреме да ги издържаме...
54
13
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 10 години
"Кога *** ни събратя и онези ***, ще започнат да вадят такива хора?"Индийците вадят супер шампиони! Значи не е до раса, просто събратята са случили на кофти територия - расистката, бедна и проста България (всъщност 1 и 2 са следствие на 3)
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога *** ни събратя и онези ***, ще започнат да вадят такива хора? Отговорът е никога. Защото са *** и те нищо не създават, а само грабят. Трябва да изпратим паразита извън границите си, да станем по-богати и ще започнем да създаваме много и кадърни хора. Спрем ли да мислим за насъщния ще ни се отвори Духа и ще станем недостижими...
52
3
 
18
 
! Отговори
БГ преди 10 години
И сме най-красиви, и сме най-добри! България, обичаме те!
51
4
 
5
 
! Отговори
АнАн преди 10 години
Защо не са участвали Китай и Индия на това световно?на последното световно имаше 4-5 шампиона от Индия,3-4 от Китай,2 от САЩ,и доста от Русия-сега ни китайки,ни индийки,ни американки,ни рускини-не е ли странно?
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо на това Световно първенство не са взели участие световните сили в шахмата-Индия и Китай? И Русия? И Сащ? На последното световно-имаше 4 шампиона от Индия , 3 от Китай,2 от Сащ,доста от Русия.Сега ги няма ни китайки,ни индийки,ни рускини,ни американки...Странно,не мислите ли?
49
0
 
24
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Ехаааа, браво на децата! Най- после хубава новина! Красива, мила, горда, истински БЪЛГАРСКА новина! Бъдете ни живи и здрави Деница и Цветан! Поздравления на наставниците и родителите ви, и на всички ваши връстници и съотборници, които ни карат истински да се гордеем с вашата победа в този нечовешки труден момент за България

Спонсорирани публикации