Предложения на месеца

Най-после комерсиалният ефир беше завладян от качествени изпълнения
20 май 2013 09:43,
1
Предложения на месеца
MGMT Снимка: архив, Reuters

С изминалия април и началото на май най-после дойдоха няколко седмици, в които да не можем да се оплачем от липса на качествени музикални попълнения и на по-комерсиалния фронт. След като в последната година едва спорадично се появяваха много силни комерсиални изпълнения, то в последните седмици няколко завладяха ефира и меломаните, а задаващите се албуми от тези групи обещават една много вълнуваща 2013.

Със завръщането на MGMT и Empire Of The Sun, тази година започва много да прилича на брилянтния период 2008 – 2009, когато тези две формации се появиха и предизвикаха фурор с дебютните си хитове и култови албуми.

Австралийците от Empire Of The Sun бяха безкомпромисни с двете си парчета Walking On A Dream и We Are The People през 2008, които са актуални и до днес, а в края на април издадоха най-после нова продукция – Alive. Парчето е водещо за задаващия се през юни техен нов албум, а големият интерес от продуценти като Давид Гета и Мат Зо да го миксират само засилва убеждението ни, че това ще е един от хитовете на лятото.

MGMT пък, след като се появиха с гръм и трясък преди пет години, издадоха и втори албум през 2010, отдалечил се малко от първоначалното им звучене и не успял да придобие подобна слава. Като че ли и за новия си албум бандата ще продължава да се лута между щурите мелодии и малко меланхоличния psychedelic, както е ориентирано и първото им ново парче от две години – Alien Days. 

 

Големият удар обаче дойде, разбира се, не от някой друг, а от истинските титани на електронната сцена Daft Punk, които си позволяваме да поместим и в двете месечни статии, защото успяват, въпреки че са едни от най-бележитите електронни изпълнители, да се класират толкова на високо и в очите на по-комерсиално настроените меломани. След дългогодишно чакане французите, сочени от много музиканти на EDM сцената за основно вдъхновение, се завръщат шеметно през 2013 с нов албум, който излиза официално утре.

Водещото парче от него – Get Lucky, още преди излизането на албума, създаде отдавна невиждано вълнение в интернет пространството, а в последните седмици е окупирало множество класации за сингли в Европа и Америка - дали заради мекия си, типичен любвеобилен френски саунд, или заради звездното участие на Фарел Уилямс, който го прави още по-класно.

Като цяло можем само да се надяваме албумът им Random Access Memory да окаже такова огромно влияние върху модерната музика, както го направи вече класическият Discovery през 2001, а нашето обширно ревю за него очаквайте в следващите дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: предложения за месеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации