Арсенал с право на вето върху трансфера на Фабрегас

"Артилеристите" имат клауза за връщането на халфа
Обновена: 31 май 2013 14:39 | 31 май 2013 13:23, Друми Георгиев
0
Арсенал с право на вето върху трансфера на Фабрегас
Ще се върне ли Фабрегас в Арсенал? Снимка: Ройтерс

Спекулациите за интерес на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити към халфа на Барселона Сеск Фабрегас сериозно разтревожиха феновете на Арсенал.

Оказва се обаче, че подобен трансфер е практически невъзможен без съгласието на "артилеристите". Дейли Мейл разкрива, че Арсенал има няколко специални клаузи, които засягат евентуална продажба на Фабрегас от Барселона.

При сделката за испанеца през 2011-та година, лондонският клуб е настоял за клауза, според която има първи избор за закупуване на Фабрегас. Освен това, според Дейли Мейл, тя е на фиксирана стойност. Точната сума не се споменава, но се предполага, че става дума за 20-25 милиона лири.

Същевременно има и друга клауза, според която ако Барселона продаде Фабрегас на друг отбор, Арсенал ще прибере половината от парите. Това означава, че Барселона няма голям интерес да продаде халфа на някой друг, освен Арсенал, тъй като няма да получи реалната стойност за футболиста. Вместо това каталунците биха предпочели да го задържат.

Статуса на Фабрегас на Ноу Камп е поставен под въпрос, тъй като напоследък той загуби титулярното си място в отбора. Въпреки това засега той не повдига въпроса за трансфер. Ако Арсен Венгер го повика обратно в Арсенал обаче, това може и да промени нещата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации