С четири месеца се бави градежът на "Марица"

Фирмата чака пари от бюджета и не строи аутобана
Обновена: 25 юни 2013 14:06 | 25 юни 2013 09:29,
53
С четири месеца се бави градежът на "Марица"
През октомври 2012 г., строежът на магистралата отново бе блокиран, заради липсата на пари. Снимка: архив, Булфото

Два месеца преди да изтече крайният срок за строителството на Лот 2 на магистрала "Марица", техническото изпълнение на отсечката е едва около 50%.

По график трасето между Димитровград и Харманли трябваше да е готово в края на август, но сега вероятно това ще се случи в края на годината.

Лазар Лазаров, изпълнителен директор на Агенция "Пътна инфраструктура", обясни пред TV 7, че временното спиране на работата е причинено от финансови трудности на фирмата изпълнител.

В същото време стана ясно, че на строителите са преведени около 65 млн. лв., което е 44% от сумата по договора.

Отпуснатите от служебното правителство средства са били за един участък от км 99 до 108 на магистралата, финансиран обаче от националния бюджет.

Лазаров обясни, че проектът се изпълнява основно със средства от еврофондове.

На въпрос дали на фирмата изпълнител ще й бъдат наложени санкции за неспазване на сроковете, шефът на АПИ обясни, че съгласно договора и арбитражните институции той може да бъде удължен до края на годината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
1
 
! Отговори
Немеца преди 10 години
Оптимисте, откъде черпиш информация за простотиите които пишеш. По времето на тройната коалиция, на базата на цялото крадене са построени 121 км, а по времето на ГЕРБ 115 км. Това си е официална информация, която ако беше поне малко интелигентен, щеше сам да си я намериш.
40
7
 
3
 
! Отговори
на Бойко асфалта преди 10 години
Не ми харесват на Бойко магистралите. Няма един *** къде да се изсе.реш, трябва да се гъ.зиш на открито и ти лъсва *** от километри. По магистралите на Тато има храстчета и можеш да се скриеш. Да живей комунизъма!
39
11
 
4
 
! Отговори
глупав гербер преди 10 години
Бойко взе парите и каза ще видим. Сретан още чака.
38
11
 
10
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 44 - Да, действително АМ Люлин започна да се строи през януари 2007 г. Само че за 2,5 г. до идването на ГЕРБ на власт, бяха завършени едва 5 км от нея или около 25%. Останалите 15 км бяха завършени от юли 2009 до май 2011. Тоест 5 км за 2,5 г. и 15 км за по-малко от 2 г. по времето на ГЕРБ. Да не говорим за множеството скандали и измами свързани с магистралата по времето на тройната коалиция... А Орешарски и по точно БСП са построили точно 32 км от АМ Тракия, от общо 360. Това са фактите!
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До optimistХайде ревизирай си смешните твърдения за магистралите. Докато смяташ, че 19те км от АМ "Люлин" са изцяло на герп, щото са открити по тяхно време, АМ Тракия ще е на Орешарски! С тези кръчмарски сметки няма да прокопсаш, което е видно от оставката на правителството, което браниш, чудно защо! Може би си на заплата? А смешни оптимисте? Да не забравиш, ако шравителството не падне до петък, за пореден път ще се изложиш МОЩНО!
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей от Позитано обаче продължават да плащат на трима четирима *** да поддържат тона във форума и не проумяха че хората на улицата ги мразят и скоро може да ги последва съдбата на Мусолини ако не престанат да правят народа на ***! *** и пенсионерите няма да ги спасят, защото хората вече прогледнаха и знаят как се управлява на запад и защо там нещата се случват а тук не! По-добре да си обират крушите и да не се мяркат че...
35
3
 
5
 
! Отговори
a преди 10 години
До ЭээФирмите подизпълнители протестиратсигурно от 1 година, че не им превеждат пари, които от предното правителство твърдят, че са преведени. Проблема май не е в правителствата, а във фирмата изпълниител. Не знам колко общо има това с комунистите или с императорът бог бойко:) Според мен по- лоши от комунистите са единствено късните антикомунисти приятел ;)
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Дойдоха *** и ..."Не бе, *** ги свалихме, тия са имитацията. Все пак батко ти Боича има партиина книжка за членство в БКП. 23 години чакаме да се откаже от нея и да подпише декларация за деполитизация ама човека не ще. Вярва в Българската Комунистическа Партия и е нейн верен член.
33
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХаХаХааа Бат Бойко героя спрял да плаща за магистралите и се измъкна като подава оставка. Тарикат селски еиии ;). Ама така е, изцоца парите спря строежите и после не "тройната коалиция" ами даже и Хан Аспарх му е виновен.
32
12
 
21
 
! Отговори
Эээ преди 10 години
Дойдоха *** и държаваа отиде в блатото. Нищо не работи, а новите управляващи се чудят как да дадат още някой лев на ***. Да си ходят по-бързо, че съвсем ще закъсаме и трябва да ги гоним с калашници!
31
5
 
12
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 36 - Значи като го няма преписваме заслугата на сегашното правителство и казваме, че Орешарски е довършил Тракия и е построил лот 1 и 4 от Струма?!
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До optimistХе, хе! Ама ти лъжеш като гербераст!"правителството" на герб го няма от началото на 2013-та, така че, потапяй се, ***!
29
9
 
15
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ! СЪД ЗА БОКО, ЦВОКО, ФИДОСКА И СИЕ!!!...........А за Доган, Станишев, Местан, Р.Овч., Масларова, Костов, Кунева и прочие-за тях какво?Медали, Орден Стара Планина?:)
28
13
 
20
 
! Отговори
optimist преди 10 години
*** нека си говорят, но по отношение на магистралите, факт е че ГЕРБ построиха повече от всички предишни правителства на прехода събрани заедно! Гледайки данните всяко от правителствата на Виденов, Костов, Симеон и Станишев са построили горе долу по 30-40 км за мандата си.
27
4
 
10
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
do 19: А ти вярваш ли, че БСП/ДПС ще спрат контрабандата?:))Или само се почесваш по топките...:)Лошото е, че заради увеличениете плащания за етноса, само сега ни струва 3 милиарда и 200мил. на година при бюджет около 18 милиарда, ще се наложи да теглят заеми и да заробят и децата ни. Отиваме към гръцкия сценарий. Освен това, увеличените детски (Серж иска да са 70лв/месечно) ще е силен импулс за *** раждаемост и никакъв за българската(щото просто не вземат детски), което значи след години
26
9
 
28
 
! Отговори
omfg преди 10 години
Кой каквото иска да пише, фактите говорят:Досега аз за 4 години не бях чул за закъснели плащания от държавата или за удължаване на срока за строеж на нещо. Напротив, имаше обекти завършени предсрочно и тн. Сега няма и 1 месец след идването на власт на БСП-ДПС-АТАКА нещата започват по старо му....Сега като чета тази новина се сещам колко често имаше подобни новини по време на управлението на тройната коалиция че чак и кранчето от Европа спря.....Доган + Станишев.. Бог да пази България
25
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Магистралните строители да пият по една студена вода или да ходят по островите да си търсят парите от сметките на Бат Бойко !Пък и бременната скарида - Лилито, като контактна близка на Вожда, може да подскаже на кои острови .
24
16
 
21
 
! Отговори
optimist преди 10 години
АМ Марица:Харманли Любимец, 16 км, открита май 2007 г. построена от правителството на Тройната коалицияЛюбимец Свиленград, 14 км, открита октомври 2010 г., построена от правителството на ГЕРБАМ Люлин:София Перник, 19 км, открита май 2011 г., построена от правителството на ГЕРБОбобщение:Построено от Симеон II: 52 кмПостроено от Тройната коалиция: 35 кмПостроено от ГЕРБ: 191 км
23
9
 
13
 
! Отговори
optimist преди 10 години
АМ Струма:Драгичево Долна Диканя, 19 км, открита януари 2007 г., без Акт 16 (т.е. няма статут на магистрала), построено от правителството на Тройната коалицияДолна Диканя Дупница, 17 км, откриване юни 2013 - построена от правителството на ГЕРБСандански Кулата, 15 км, откриване в края на 2013 построена от правителството на ГЕРБАМ Хемус:Шумен Каспичан, 13 км, открита декември 2005 г, - построена от правителството на Симеон IIОколовръстен път гара Яна, 9 км, открита юни 2013 г. - построена от правителството на ГЕРБАМ Марица:Харманли Любимец, 16 км, открита май 2007 г
22
9
 
12
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Ето официалните данни от сайта на АПИ за това кой какво и кога е построил по отношение на магистралите.АМ Тракия:Оризово Стара Загора, 39 км, открита юли 2006 г. построена от правителството на Симеон IIСтара Загора Нова Загора, 32 км, открита юли 2012 г. построена от правителството на ГЕРБНова Загора Ямбол, 36 км, открита юли 2012 г., - построена от правителството на ГЕРБЯмбол Карнобат, 49 км, открита юни 2013 г. построена от правителството на ГЕРБАМ Струма:Драгичево Долна Диканя, 19 км, открита януари 2007 г., без Акт 16 (т.е. няма статут на магистрала), построен

Спонсорирани публикации