Бюджетните разходи трябва да се свият, иска експерт

За засилена работа на НАП и митници призова Десислава Николова
Обновена: 15 юли 2013 16:26 | 15 юли 2013 12:50, Красимир Ангелов
3
Бюджетните разходи трябва да се свият, иска експерт
Снимка: sxc.hu

Няма нужда от ревизия на фискалната рамка, заяви сутрешния блок на Bulgaria On Air икономистът от Института за пазарна икономика Десислава Николова.

Според нея данните за изпълнението на бюджета за първите пет месеца показват, че събираемостт на приходите в държавната хазна е нараснала с над 7%. По думите и обаче по-притеснителното е, че разходите нарастват с по-бързи темпове от заложените в бюджета.

"Разходите трябва да се свият. Има няколко основни начина управляващите да се справят с бюджетните проблеми. Един от тях е преразглеждане на ефективността на някои правителствени програми, да им се даде оценка и ако се прецени, че някоя от тях не постигат заложените цели, то тя да бъде прекратена или поне бюджетът й да бъде намален“, обясни Николова.

Тя даде пример с активните мерки за пазара на труда." За да бъдат по-ефективни трябва да се инвестира в образованието, обучението и квалификацията на кадрите", посочи експертът. 

Според ИПИ други варианти за справяне с проблемите в бюджета са засилената работа на НАП и митниците, приватизация, концесиониране и възможност, към която трябва да се прибягва в краен случай – емитиране на дълг.

Вижте целия разговор на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
А бе гледам една баба даде пари на внука си.Крият пари гадовете.Този малкия налапа веднага един сладолед.Изобщо не мислят за държавата.
2
2
 
1
 
! Отговори
мето преди 10 години
Я я проверете, дали не е маскирания Дянкофф тая!
1
1
 
6
 
! Отговори
бачсатор преди 10 години
"засилената работа на НАП и митниците, приватизация, концесиониране и възможност, към която трябва да се прибягва в краен случай емитиране на дълг."И КОЙ ЩЕ ВИ РАБОТИ, ***?

Спонсорирани публикации