Президентското вето създавало допълнителна несигурност

Нужни са мерки за спасяването на дребния бизнес, смята експерт
Обновена: 8 авг 2013 14:25 | 8 авг 2013 10:46, Петя Славова
5
Президентското вето създавало допълнителна несигурност
Петър Стоянов. Снимка: Bulgaria On Air

„Тъкмо започнаха да се подреждат нещата и с това вето върху актуализацията се създава нова несигурност. Отново се разколеба доверието към институциите“, каза в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air Петър Стоянов, председател на Българска асоциация на микропредприятията. Според него бизнес средата в страната е започнала да се подобрява, макар и леко, заради външната обстановка, но и заради влагането на свеж паричен ресурс в оборот.

„Вече има повече възможности за реинвестиране на печалбите. За това спомогна и бързото възстановяване на ДДС, което според мен повлия и на потреблението в положителна насока“, посочи още Стоянов.

По думите му е било необходимо да има повече дебати при приемането на актуализацията на бюджета. „Ясно е, че в краткосрочен аспект не би могло да се говори за стратегически инвестиции, но можеше да се намери начин за повече и по-бързи ликвидни операции, които да подпомогнат малките и средни предприятия. За последните четири години са фалирали 260 000 търговци. Трябва да се предприемат мерки, които да предотвратят задълбочаване на тази тенденция“, добави Петър Стоянов.

Относно евентуалното намаляване на средствата за общините, той е категоричен, че много от местните администрации ще изпаднат в изключително тежка финансова ситуация.

„Новата методика за определянето на цената на тока не е съвсем ясна все още, но тя ще бъде един добър буфер за стабилизирането на микропредприятията. Нужна е повече предвидимост в действията на управляващите. Трябва да се спре с това говорене за предсрочни избори, защото така се демотивират хората“, каза още Стоянов.

Още новини от бизнеса четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СоциалистДържавният бюджет е практически балансиран за първите 6 месеца на годината (с минимален дефицит от 7.6 млн.лв при 14.2 млрд.лв приходи). Това са цифрите, останалото е политика. Щом не си си направил труда да видиш цифрите, къде си тръгнал да коментираш бюджета ?
4
8
 
11
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До azНе мога да повярвам че човек участвал в кражбата на 100000000лв от пенсиите на осигурените българи ще мисли за тяхното финансово благо! Пак казвам: Не знам цифрите ама щом Тиквата разкара Дянков само може да гадаем какви ги е свършил!
3
3
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
В една абсурдна среда ако набуташ едни пари те просто ще изчезнат.Реформи и оптимизация на средата трябват.Ама за това трябва и акъл.
2
11
 
11
 
! Отговори
az преди 10 години
До СоциалистАми просто бюджета до момента е "идеален и балансиран" - справка изпълнението на бюджета за първите 6 месеца. Няма как да кажеш на черното бяло, цифрите са ясни.А това че следващите 6 месеца другарите се готвят яко да крадат е отделна тема :)
1
11
 
18
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Много долна постъпка от страна на президента! Аз не мога да разбера защо всички коментирате бюджет който никой не е запознат! Дори и аз! Щом бюджетът е толкво "идеален и балансиран" защо Дянков си тръгна по-рано от оставквата на кабинета "Борисов"!?!?

Спонсорирани публикации