Целта на Мавродиев е КФН да се превърне в послушен орган!

Богоев сезирал институции за ревизия на комисията
Обновена: 20 авг 2013 14:03 | 20 авг 2013 11:01, Веселина Йорданова
13
Целта на Мавродиев е КФН да се превърне в послушен орган!
Стоян Мавродиев (л) и Борислав Богоев. Снимка: архив, КФН

Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев е сезирал компетентните органи за ревизия на комисията. Според Богоев регулаторът не е в състояние да работи в настоящия си състав заради едноличното управление на председателя Стоян Мавродиев.

"Председателят си позволява да пуска писма от името на комисията, позволява си да говори от името на комисията, без колективният орган да го е упълномощавал. Той представлява комисията, да, но представлява комисията за нейни решения", каза Богоев пред БНР.

Още по темата

Богоев заяви, че той и колегите му Николай Попов и Антония Гинева не са участвали в решението за преместване на нов адрес, което ще струва допълнителни средства. Така трима души от петчленната комисия не са съгласни с решението за преместване.

"От медиите научих, че сградата е свързана с поднадзорни лица. Това, според мен, не е редно. Другият въпрос, който поставихме, е изчерпана ли е възможността да се получи държавна или общинска сграда, за да се спрат тези спекулации", посочи той.

Според Богоев КФН не може да продължи да работи в настоящия си състав. „Нашето мълчание беше свързано единствено и само с авторитета на тази институция. Но вече няма накъде. Аз работя в Комисията от 1996-а година, с малко прекъсване. Минал съм от най-ниското стъпало през цялата йерархия. Такова нещо никога не е имало. Като нормален чиновник, не си обяснявам действията на председателя. Целта е, най-вероятно, да се превърне комисията в едноличен орган, послушен", каза заместник-председателят на КФН.

Богоев заяви, че комисията има доста големи затруднения с бюджета и трябва да се вземе решение по целесъобразност дали трябва да се харчат средства, за да се премести в нова луксозна сграда.

По думите му в публичното пространство "всяко нещо, до което се докосне Мавродиев, е свързано със скандал“. Нямаме почти никаква комуникация с председателя, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За този БОРИСЛАВ БОГОЕВ ли става дума ?От здравноосигурително дружество се оплакаха, че са били "притискани" от заместник-председателя на Застрахователен надзор....investor.bg/forum/showthread.php?t=11982#p1377020697 Дадоха висш финансов шеф на прокуратурата От здравноосигурително дружество се оплакаха, че са били "притискани" от заместник-председателя на КФН Борислав Богоев Срещу висш шеф от Комисията по финансов надзор (КФН) е подаден сигнал до Прокуратурата, научи
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом дори заместниците на Мавродиев проговориха и молят за помощ финансовия министър, явно безобразията в КФН са достигнали своя апогей... Време е прокуратурата да се намеси!
9
1
 
3
 
! Отговори
imik преди 10 години
Мавродиев доста сериозно се справя с това да превърне КФН в послушно пале. Вече е време да видим оставката на Мавродиев - и за конфликат на интереси, и за офшорките, и за грабенето на България
8
1
 
3
 
! Отговори
kiwi преди 10 години
Какви неща се случват не е истина - Мавродиев има нужда от кинти и разпродава държавата. То това не е само конфликт на интереси, това е престъпно
7
1
 
5
 
! Отговори
korn преди 10 години
Мавродиев предлага наляво-надясно всичко, което му е понадзорно, само и само да окраде всичко и да има кинти за прехваленият университет на синът му. Така стана и с фонд Доверие - обикаля и търси купувачи и някой като се върже - айде доброзорно го карат да продава. По-големи конфликти на интереси от неговите схемаджийски номера няма!
6
1
 
4
 
! Отговори
kiwi преди 10 години
авродиев яко закъсал за кинти - университет в Щатите ще плаща, та разпродава България и прави всичко за едната комисионна.
5
1
 
4
 
! Отговори
Чаво преди 10 години
Истината е много проста - за да си заработи комисионната Ст.Мавроидев мести администарцията на КФН в пустеещата от година сграда на свой приятел - застрахователен брокер. Така хем за брокера ще има пари от наем, хем сина на Мавродиев щи може да си посрещне разпходите като студент в САЩ, където заминава наесен (в UCLA, където ще учи, освен че таксите са много високи, не отпускат и стипендии!).
4
2
 
8
 
! Отговори
trayan.petkov преди 10 години
Мавродиев е готвел Николай Захариев за свой заместник и като не се е случило това и хоп - точно той наема новата сграда от която КФН въобще не се е нуждаела, нито пък мнозинството не го е гласувало! То по-голям конфликт на интереси не може да има от това! Мавродиев се мисли за най-хитър, но не е познал!
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос на време беше тройната коалиция да ги подчини и тия. Грехота е да има независима институция в тая държава. Каква държава ще бъдем ако не ни дърпат конците шепа хора. Моля ви се по-сериозно, трябва да се изпълнява петилетка, но за 4 години, плана олигарски тече с пълна сила.А за всички празноглавци дето докараха тази тройна коалиция на власт - ще си теглите теглото, по-добре няма да става :-)
2
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Айдеееее - другарите и КФН ще приберат - колко ли са гушнали тези дето се оплакват.Не че другарите искат да го сменят Мавродиев - просто колегите му не са доволни а и "имал нарушения".Смешници.След 2-3 месеца всички тези дето се наместват тук и там ще си търсят работа.
1
4
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
бобчо, не се праи, че не взимаш мангизи от поднадзорните..., кога яди кифтетата ни рива!

Спонсорирани публикации