ЧЕЗ с план за инвестиции от 130 млн. лв. в електроразпределителна мрежа

За целта в рамките на 10 години ЕРП-то ще заделя около 13 млн. лв. годишно
Обновена: 14 ное 2013 14:03 | 14 ное 2013 12:41,
4
ЧЕЗ с план за инвестиции от 130 млн. лв. в електроразпределителна мрежа
Снимка: Bulgaria On Air
ЧЕЗ планира да инвестира 130 млн. лв. в електроразпределителната мрежа през следващите 10 години, коментира в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение Стефан Апостолов. Той допълни, че инвестицията се налага, тъй като действащата в момента схема не е била променяна от близо 30 години, съоръженията са остарели и не съответстват на нуждите на потребителите.

Проектът за модернизиране на електроразпределителната схема е изработен съвместно със Столична община и Камарата на строителите, коментира още Апостолов.

Стъпка в тази посока е и предстоящото изграждане на кабел „високо напрежение“ с дължина около 3 км между подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“. Подобна инвестиция се прави се прави за първи път от 30 години, подчерта Апостолов. Той допълни още, че след последните промени в Закона за енергетиката електроразпределителните дружества вече имат възможност сами да определят размера на инвестициите, които ще правят.

За да бъдат планирани обаче, трябва да има предвидимост на регулаторната рамка в дългосрочен план, коментира още Апостолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
stanick преди 10 години
nai posle ama nedeite ga go realizirate ymolyavam vi
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОВ ПЛАН ЗА КОГА ДА ГИ ЧАКАМЕ ДА СИ ХОДАТ ВЕДНАГА!!!...
1
0
 
3
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
"Предвидимост на регулаторната рамка" демек чакайте малко да видим Местан кого ще сложи в ДЕКЕВР и колко комисионни ще поискат със Серльо та да балансираме разчетите колко да краднем от електромерите, колко ще ни струва мълчанието на агнетата, колко за нас и останалото ако има ще инвестираме

Спонсорирани публикации