Глупавите митове за отглеждането на дете

Бебетата трябва да се къпят всеки ден
14 ное 2013 18:35, Мария Дуковска
0
Глупавите митове за отглеждането на дете
Снимка: Sxc.hu

Бебетата често са приемани освен за малки беззащитни същества, и за неразбиращи какво се случва около тях. Мислейки си, че познават всеки техен навик и реакция, родителите имат редица заблуди относно техните малки съкровища.

Ето най-честите заблуди, свързани с бебетата.
 
Бебетата трябва да се изхождат най-малко веднъж на ден
 
Новородените често имат няколко изхождания на ден. Нормално е, ако днес бебето се е изходило три пъти, утре да се изходи два пъти или само веднъж. Ако забележите, че с изпражненията има кръв и изхожданията като цяло се случват по-рядко, трябва да се консултирате с педиатър.
 
Бебетата трябва да се къпят всеки ден
 
Седенето в сапунената вода може да раздразни уретрата при момиченцата и да доведе до инфекции на пикочните пътища. Ако искате бебето всекидневно да взима вана, просто не слагайте всеки път в нея сапун.
 
Докосването на фонтанелата на бебето може да навреди на мозъка му
 
Фонтанелата в предната част на главичката на бебето представлява кожно покритие на отвор в черепа. Предната фонтанела се затваря обикновено около първата годинка на детето. Тази, която е в задната част на главичката се затваря между втория и третия месец. Не бива да се притеснявате от леките докосвания, докато миете главичката на бебето или я мажете с бебешко олио (когато е необходимо), мозъкът е добре защитен.
 
Майките винаги различават различните видове плач на бебето
 
Не всеки път е така, когато бебето плаче, но това не ви прави лоша майка. Просто ще ви трябва малко време, за да опознаете бебето си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации