Банско е най-евтиният ски център в Европа, сочи проучване

Куршевел в Алпите пък е най-скъпият за любителите на ските
Обновена: 19 дек 2013 14:04 | 19 дек 2013 10:04, Елка Василева
66
Банско е най-евтиният ски център в Европа, сочи проучване
Снимка: архив, Булфото

Зимният курорт Куршевел във френските Алпи е най-скъпият в Европа и каране на ски един ден там струва четири пъти повече, отколкото в Банско, който пък е най-евтиният ски център, сочи сравнително проучване на интернет сайта за съвети за пътувания и отдих TripAdvisor.

Един ден ски, включващ едно хранене, една бира и една нощувка в хотел в Банско, струва 124,34 евро, докато в Куршевел за същите услуги човек трябва да плати 515,31 евро, посочва сайтът, цитиран от АФП.

Куршевел държи палмата на първенството за най-скъпа хотелска нощувка със средно 395,04 евро. За цената на една нощувка в Куршевел пътуващите могат да прекарат пет нощи в Банско (78,11 евро единична цена).

Средната цена за наем за ски, обувки и щеки в Банско е 10,67 евро или четири пъти по-малко, отколкото в Сен Мориц в Швейцария, където цената на тази услуга е 48,47 евро.

Едно хранене в Банско струва 3,72 евро, а в Куршевел – девет пъти по-скъпо. Най-евтината бира може да се изпие в Ордино Аркалис (Андора), където цената й е 1,65 евро или пет пъти по-малко, отколкото 8-те евро в Куршевел.

Трите най-скъпи ски центъра са Куршевел, Сен Мориц и Мерибел в Савоа. Най-евтините са Банско, Сочи и Ордино Аркалис. Проучването Трипиндекс ски сравнява 41 дестинации за ски в Европа, уточнява Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
банско преди 10 години
Статията е платена. Проучванията всъщност сочат, че "Банско е станал най-скъпия в Европа, а може би и в света"inthesnow/resorts/bansko-decision-sell-season-passes-proves-unpopular/
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статията е платена. Ето ви проучването, че Банско е станал "най-скъпият в Европа, а може би и в света"inthesnow/resorts/bansko-decision-sell-season-passes-proves-unpopular/
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До ЮлияЗдрасти. Аз мисля че се говори за най евтиният.
58
2
 
2
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
До 62,втора кабинка ще има, защото хората искат това, защото бизнесът иска това, защото скиорите искат това, защото това е бъдещето. И да, сега се чака по опашки, но това е само заради *** на Тома Белев и компания.Само че вече е настанало време нещата да се поменят. Излязоха мръсните ризи на Белев и вече никой не се вслушва в "експертното" му мнение.Затова втора кабинка ще има. И Банско ще влезе в топ 10 на всички СВЕТОВНИ курорти.
57
8
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 10 години
Само психари чета тук. Банско е най-добрият ски курорт и това ви бърка в здравето. Ясно е, че конкурентите умират от мъка, че TripAdvisor не ги е включил, но какво да се прави. Стига сте се дърляли. Приемете го. Банско бие всички останали.
56
1
 
2
 
! Отговори
Бамби преди 10 години
Класацията показва, че съотношението между цена и качество на предлаганите услуги е конкурентно. Ама иначе вие си лайте. Поне я прочетете в оригинал преди това, че иначе е смешно
55
1
 
6
 
! Отговори
Дино преди 10 години
Много злоба се лее от вас, бе народе. Как живеете така не знам
54
2
 
1
 
! Отговори
Гнус преди 10 години
56-ти, ти си пълен ***. TripAdvisor е световно известен сайт, в който никой нищо не може да си плати. За неговата оценка се бият хотели, курорти, ресторанти по цял свят. Явно зелените злобари са се измъкнали от дупките си ядосани, че вчерашният им протест беше пълен провал.
53
1
 
3
 
! Отговори
Браво Павел преди 10 години
Съгласен съм с теб, Павел! А относно Бай ***, може би не е чувал понятието Euro Trip :) Пожелавам му го, за да усети духа на пътуването, за който и ти си писал ;)
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая статия Цеко Минета ли я писа или само я плати? Банско е едно недоразумение и пералня за пари на ски мафията. Условията за ски са много зле.
51
0
 
1
 
! Отговори
Виктор Юго преди 10 години
с това ли се пъчите бе, най евтините в Еропа, ама после два реда сополи и три сълзи, че ние сме били най бедните!
50
0
 
4
 
! Отговори
До незапознатите преди 10 години
Стига сте се дразнили, че има хора, които карат в Алпите на цени като на Банско. Конкретен пример: 440еу за 7 нощувки в хотел 4*, със закуска шведска маса, храна колкото искаш, вечеря: салата, предиястие, основно, десерт, хляб и безалкохолни. Пример за основно: еленско, пъстърва, агнешки котлети .. и 6-дневна ски карта за над 150км писти, голяма част, от които на глетчер от 2000 до 3000+ м. Писти за фрийрайд без лавинна опасност, писти който се обработват целодневно, и няма никакви опашки!
49
7
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 10 години
Да бе много яко-3000км с кола.Това са си 1 ден път на отиване и 1 ден на връщане.И забележете повечето пътуват 4 човека.Смятайте как се пътува 4 човека 3000км.Като нямате пари за самолети и хубави хотели защо не си седите у нас? Тръгнал бай *** по Европа.Това правите. Другия пазарувал по супермаркетите,че се хвали, че пазарувал от хубавите супермаркети,спали по квартири ама в Европата....мъка,мъка.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тревичка За спането съм съгласен, че на Банско е евтино и това се дължи на свръх застрояването и леглова база бол... Но за останалата част айде зарежи ски паса е като на Австрийските курорти за кръчмите да не говорим, и те гледат с един ехиден хиенски поглед лелее ;-) за самото градче да не говорим првърна се в нещо като зимен слънчев бряг Клоака.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3000 километра с Тойота Авенсис Веро дизел, 6 на сто извън градско= 180литра нафта. Средна цена на горивото 1.35 евро = 243 евро. Това е без винетки за Австрия и Словения, без тол такски в Сърбия и Хърватия. Да го кажем 300 евро път.Сметката е горе долу такава...
46
0
 
3
 
! Отговори
redordead преди 10 години
цената наистина е 400-500 лева за спане + закуска и вечеря. Ски паса за 6 дни е 200-230 евро. Шътяъ отиване и връщане с 4-*** в колата е по около 250 лева на човек. Не виждам какво му е сложното тук...ето ви примерна оферта: 11.01.-18.01.14 * 468 лв. / 238,89 ? 7 нощувки в апартаменти с място за 2 до 6 човека с отделни баня и тоалетна закуска и вечеря (българска и интернационална кухня) ски-водач, съпровод и обслужване на български език безплатни чай, кафе или безалкохолно след в
45
1
 
10
 
! Отговори
А преди 10 години
До GoПак бих попитал - къде в Банско се яде за 3.72 евро? :)
44
1
 
6
 
! Отговори
az- преди 10 години
До 42Всъщност тази съпоставка е доста далеч от истината. Цените, които взимат за съпоставка са на туроператорите от Зап. Европа и намаленията там са огромни. Има обаче някой разлики - обявените цени във Франция, Швейцария, Австрия са за всички, докато ти не можеш да си купиш пакет от Германия за Банско, защото няма да те приемат и ще те карат за си цакаш двойно. А в Австрия наистина можеш да караш ски по-евтино от тук ако отсядаш в семейните им хостели и се храниш в къщи
43
2
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 10 години
Спах в частна квартира, бяха две хранения на ден и ако се наложеше си пазарувах от Меркур /да поясня това една от най-добрите вериги/. Бирата на пистите беше 3.5 евро, греяното вино и пунша бяха по 3 евро. КАПИШ, ***???
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Go Никой не казва такова нещо ама с тези цени на ски паса...... А караш реално до обяд, следобеда е абсурт д а не говорим, че качването е абсурдно в най-добрия случай 9;10 и 15 си горе ако не се качиш с кола и се разделиш с 10лв за паркинг

Спонсорирани публикации