Цвети през сълзи: Мамо, татко, вече имаме трофей!

Шампионката Пиронкова посвети титлата на дядо си
Обновена: 10 яну 2014 18:00 | 10 яну 2014 12:53, Друми Георгиев
45
Цвети през сълзи: Мамо, татко, вече имаме трофей!
Цвети Пиронкова не скри емоциите си след триумфа в Сидни. Снимка: Ройтерс

Първата ракета на България Цветана Пиронкова не скри сълзите си по време на награждаването веднага след като спечели титлата в Сидни.

Пловдивчанката надигра и победи световната №9 Анджелик Кербер от Германия с 6:4, 6:4 и за първи път в своята кариерата спечели титла от WTA.

"Откъде да започна... Мамо, татко ние вече имаме трофей", каза развълнуваната Цвети Пиронкова при награждаването след сладкия си триумф.

"Има много хора на които искам да благодаря - спонсорите на турнира, за голямата подкрепа и организацията на тази надпревара. На всички директори, съдии, официални лица, децата, които подават топките. На физиотерапевтите, защото да играеш 8 мача един след друг не е лесно."

Тук Цвети не скри вълнението си, пое дълбока въздишка и продължи:

"Добре... Благодаря на всички вас тук на трибуните за вашата подкрепа, много ви благодаря. На моето семейство, на моя приятел. Обичам те!"

"Накрая бих искала да посветя този трофей на човек, който вече не е между нас - моят дядо Никола. Много ми се искаше да си тук тази вечер. Обичам те", завърши своята емоционална реч при награждаването най-добрата ни тенисистка.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 10 години
БРАВО ЦВЕТИ!!!!!!!!!! НАИСТИНА ЦВЕТЕ СРЕД ОВЯХВАЩАТА ТРЕВА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ. ИМАХМЕ НУЖДА ОТ ТОВА
34
3
 
12
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
Браво Цвети! Голяма спортистка, красива млада жена, прекрасен човек. Истинска българка. Не е като Каратанчева дето се продаде на чужда държава. Развълнувана бе и затова не спомена България, но освен за себе си тя гради авторитет и за България. Който може да играе тенис като нея и да печели нека го направи. Поне се вижда от къде идват парите й. Не са от кражби, не е присвоила граденото от българския народ. Не пишете глупости за Цвети. Тя е едно прекрасно цвете, името и отива.
33
2
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Боже, слез си прибери вересиите!Прости ми, че Те споменавам, но направо съм изумен колко завист, злоба и дребнодушие има в България! Цвети била травестит? Тогава противничките и трябва да са дошли направо от Амазонка или Серенгети - пълно е с крокодили, мравояди, ленивци и хипопотами. Обаче много била мекушава - какво се била разплакала - трябвало да бъде твърда като Клинт Иистууд!Абе хора, четете ли си глупостите, преди да натиснете "Изпрати"?Обичаме те, Цвети, само напред!
32
3
 
15
 
! Отговори
Свилена преди 10 години
Цвети е като слънчице за България с успеха си угря България и я направи още по красива.Благодаря ти Цвети!
31
2
 
11
 
! Отговори
Рая преди 10 години
Много се радвам за Цвети,браво на момичето.Жалко е че не споменава нищо за България но така е сметнала.Все пак близките и са постоянно около нея и имат много принос за успехите и.Да е жива и здрава.Обичаме те Цвети, нашето упорито,трудолюбиво и красиво момиче.
30
3
 
26
 
! Отговори
Боико преди 10 години
БРАВО ЦВЕТИ
29
2
 
25
 
! Отговори
Дочева преди 10 години
Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Всеки успех на българин е гордост за нас.Продължавай напред. Покорявай спортни върхове.
28
1
 
12
 
! Отговори
sopol преди 10 години
само за това , че никъде не споменава българия едно голямо Браво.сега ще се избият да пращат поздравителни телеграми политиците
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Цвети, тя Пирон Кова в ковчега на Кербер!
26
5
 
44
 
! Отговори
123 преди 10 години
Браво на Цвети Пиронкова.Такива хора като нея ни карат да се чувствоме , макар и за кратко горди ,че сме българи!Желая от все сърце и занапред подобни успехи !
25
4
 
34
 
! Отговори
Zaral преди 10 години
Eto neshto koeto te kara da se chustvash dobre...bravo Cveti!
24
4
 
46
 
! Отговори
българка преди 10 години
Успехът на Цвети е за всички нас.Да живеят българите,прославящи България!Да живее България!
23
4
 
44
 
! Отговори
аЗ преди 10 години
Браво Цвети - Великолепна! Още е млада има да жъне страхотни успехи. За тези мишки дето цъкат минусите, няма по жалки типове от вас момчета. Съвсем искрено - жал ми е за вас, че можете толкова зле да сте - пропаднали безсилни типове.
22
5
 
42
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Цялата гадост идва от двама души и не трябва да им се объща внимание.БРАВО ЦВЕТИ СТРАХОТНА СИ!!!!
21
4
 
44
 
! Отговори
да преди 10 години
Голяма стъпка напред за Цвети,още по-голяма зъ България. БРАВО !!!
20
5
 
44
 
! Отговори
бг фен преди 10 години
В миговете след последната точка в мача се чувствах развълнуван и горд,че съм българин, че съм станал съпричастен към един голям български успех на една достойна и красива българка! Сега, четейки коментарите се върнах в реалността! Все ми се иска да вярвам, че ние българите не сме завистлив народ, че можем искрено да се радваме на успехите на наши сънародници и все съм разочарован! Що така бе хора, откъде тая злоба и такива комплексарски изказвания!?Засрамете се!А на Цвети успих и честита титла!
19
4
 
38
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Кой непрестанно цъка глупости, че Цвети не поздравила съперничката си накаря, като ясно се видя че й стисна ръката? ако някоя не е гледал награждаването до самия финал или пъ прескачал дадени моменти, да не ръси глупости.
18
3
 
41
 
! Отговори
Ангелин преди 10 години
Невероятен финал, с добра игра и страхотни разигравания... Гордея се с теб, Цвети!Осем победи, които ти напълно заслужи, момиче! Сълзи от радост потекоха, когато те награждаваха и особено с твоята емоционала реч! Благодаря ти!!!
17
4
 
35
 
! Отговори
иво преди 10 години
NEMOGA DA POVQRVAM KOLKO POMIQ S IZLIVA SRESHTU CVETI i TO OT BYLGARI...KVI HORA STE VIE BE. TCTTCTC
16
4
 
54
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Браво!!!! Това е огромен успех. За хейтърите - мизерните ви животи са толкова зле, че чак неможете да се зарадвате на нещо положително. На дъното сте на хранителната верига и там ще си останете с това отношение.

Спонсорирани публикации