Двойна доза техно и хаус на Свети Валентин

Joris Voorn и Jay Lumen идват на 14 февруари
20 яну 2014 16:58, Александър Попов
3
Двойна доза техно и хаус на Свети Валентин
Jay Lumen. Снимка: Ялта

Като своеобразен израз на любовта към музиката, на 14-ти февруари почитателите на електронното звучене ще имат привилегията да се докоснат до две от големите имена на световната клубна сцена.

Холандският продуцент и диджей Joris Voorn и унгарският артист Jay Lumen ще предложат на родните фенове техно и хаус сетове в клуб Ялта.

Те ще се вихрят в двете зали, като холандецът ще бъде в тандем с Liubo Ursiny.

Joris започва да експериментира и да се развива като диджей в средата на 90-те години на миналия век. Успехите не закъсняват - през 2003 г. записва Lost memories Pt.1. Следва втора част със знаковия трак ʻIncidentʼ, обиколил всички световни танцови сцени, след което идва ред и на дебютния му албум, озаглавен Future History.

Албумът му поправя път към светлините на прожекторите и стои като доказателство, че Voorn държи позицията на един от най-важните техно диджеи за онова време. Авторитетът му на глобално ниво започва да тежи още по-силно на мястото си след създаването на собствения му лейбъл Green. Опитът и работата с артисти като Robert Babicz, Nic Fanciulli, Slam, Steve Angello, Sebo K и Jrome Sydenham, водят до реализирането на The Dark Flower Magnolia Mix. Сетът се превръща в един от най-предпочитаните за диджеи като Sven Vath, Dubfire, Pete Tong и John Digweed.

Другата зала в клуба ще е под владението на Jay Lumen. Любопитството, новаторския дух в комбинация с умението да борави с новите технологии, постепенно го превръщат в един от най-бързо развиващите се продуценти и диджеи от неговото поколение. Като продуцент Jay има отличени 8 първи, 20 топ 10 и няколко топ 20 парчета в класации досега.

Три последователни години (2010-2012) унгарецът е отличен като единствения диджей и продуцент с 6 трака в класацията на Beatport. Сетовете си той изгражда предимно от хаус, тек-хаус и техно елементи, които често миксира с динамични, грууви и особено приятни вокали, за да докосне лесно и най-чувствителния музикален вкус.

Билетите за събитието са на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg и белия бар в Ялта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
бахура преди 10 години
A да не говорим, че господин Попов си няма и идея за музиката която пише - бърка парче (трак) със сет, Воорн е трансаджия, а Лумен прави прогресив... ***.

Спонсорирани публикации