Всички последни убийства се разкриват, похвали се Лазаров

"Мерките срещу битовата престъпност са от есента, не са заради вота"
Обновена: 10 фев 2014 14:37 | 10 фев 2014 10:53, Анисия Иванова
44
Всички последни убийства се разкриват, похвали се Лазаров
Светослав Лазаров. Архив: Булфото

Извеждането на структури на жандармерията в някои райони на страната като мярка срещу битовата престъпност няма общо с обявения вот на недоверие срещу правителството заради провал във вътрешната сигурност и обществен ред. Това заяви пред БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

МВР работи по комплекс от мерки срещу битовата престъпност още от есента на миналата година, изтъкна той и уточни, че те са разпределени в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Както вече стана ясно, пет зони са определени като най-рискови в страната и там ще бъдат разпределени структурите на жандармерията - това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област, уточни той.

"Насочването на структури на жандармерията към най-уязвимите места е само част от мерките срещу битовата престъпност. Силите на жандармерията ще са там, докато е необходимо и докато не сработи целият комплекс от мерки, които да решат проблемите“, каза той.

Полицаите разкриват всички станали убийства в последно време, коментира още главният секретар на МВР. „Дори днес ми докладваха за две разкрити убийства в страната - едното в Луковитско, другото в Казанлък“, похвали се той.

За последните два случая на стрелба в София посред бял ден Лазаров заяви само, че колегите му трябва да бъдат оставени да работят спокойно. 

В късните часове в петък маскиран мъж откри стрелбата и простреля адвокатско семейство в "Княжево". При друг случай мъж бе застрелян вчера сутринта в софийския квартал "Света Троица" от двама мъже. Застреляният мъж е бил на 44 години, криминално провен.

За стрелбата по адвокатите в събота главният секретар уточни, че полицията има „конкретни насоки“, по които работи.

За вчерашната стрелба в София той изброи факти - лицето е било под домашен арест за наркотици, има разбит канал за наркторафик преди няколко месеца. "Една от основните версии, по които се работи, е, че този човек си плаща сметката за тази дейност“, смята Лазаров. По негови думи става въпрос за поети и неизпълнение ангажименти.

Още по темата
На въпрос дали има заплаха за живота на Местан и дали има специална охрана за него, Лазаров каза, че в комисията, която взема тези решения, казусът на Местан е разглеждан. Той допълни, че няма да потвърди, нито ще отрече дали има заплаха, но подчерта, „че има взето решение в тази посока той да бъде охраняван". Главният секретар  обаче не пожела да каже откога е в сила това решение.

На въпрос дали това пренасочване на силите ще засили риска за охрана на българо-турската граница, Лазаров посочи, че пренасочването на сили няма да се отрази на охраната на границата ни. "Имиграционният натиск към България не е спрял. В момента имаме бежански поток, който привидно изглежда, че е спрял, но миграционният натиск се усилва. Всички рискове се запазват, заплахата също", обясни главният секретар на МВР.

Относно това дали са променени условията, при които работят полицаите на границата, Лазаров потвърди, че проблеми е имало в самото начало.

„Да, имаше допуснати грешки. Да, нещата не сработиха по най-добрия начин. В самото начало имаше битови проблеми, имаше чисто човешки, имаше емоционални проблеми. Но в крайна сметка механизмът сработи и резултатите са налице - не допускаме нелегални имигранти на територията на Република България през зелена граница. Който иска, да ни атакува“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
toia izlgejda ebati komleksara
36
0
 
8
 
! Отговори
salmonela преди 10 години
Тъй като гледам мерките срещу битовата престъпност от есента доведоха до още по-голям брой обири и убийства на възрастни хора. Над 90% от тези случаи са все още неразкрити. Кражбите от БДЖ пък са на 100% без напредък в разследването. Нарасна броя на въоръжените обири, отвличанията и магистралните грабежи. Рязък скок има и в самоубийствата и опитите за самоубийства.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да! Ало, абитурентите, в битовите убийства няма нищо сложно за разкриване. Това да не ти е частно-охранителната дейност. Трябва да си минал по всички стъпала на полицейската работа за да седнеш на това място - най-високата ПРОФЕСИОНАЛНА длъжност в МВР. Ти си просто един политически, връзкарски ПАРАШУТИСТ.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,но няма резултат.Има ли осъдени престъпници? Намалял ли е броят на убийствата,спряхте ли търговията с дрога и контрабандни цигари? Не,не,не.Само банковите ви сметки растат.
33
0
 
8
 
! Отговори
st преди 10 години
Но ако те утрепят тебе примерно, гаранция че няма да разкрият нищичко обзалагаме ли се секретарче.
32
3
 
10
 
! Отговори
memberls преди 10 години
А ве до последните 3-4 години не знам защо но нямаше такива убийства дойдоха комунистите и *** на власт и всеки ден четем за някой убит или отвлечен и то доста често все адвокати,банкери или агенти по недвижимо имущество.
31
0
 
5
 
! Отговори
hahaha. преди 10 години
zatvorite sa palni s xora za kokoshkarski iztorii ,iztinskite prestapnici sa na svoboda ,za da ima tolkova ybistva e vinovna vlasta depytati a i tam sa iztinskite prestapnici ,ama vie slyjite na tiax i ste v palno bezsilie inache shte badete bezrabotni.
30
0
 
14
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Г-н секретар Лазаров,най-вероятно знаете за прословутия затвор в Русия-Черния делфин....взаимствайте от там разни методи и техники за справяне с убийци на деца,възрастни,изнасилвачи,*** извратеняци,долна *** и всякаква *** на обществото...Всичко друго като вашите бръщолевеници и словоизлеяния по медиите са пълна глупост.Успех
29
0
 
10
 
! Отговори
Посетител преди 10 години
А старите прикрити или закрити ;)
28
0
 
12
 
! Отговори
дам преди 10 години
Щитовете подпряни на ладата са много необходими , но не заради това да предотвратяват кражбите в района , а за да може да се пазят от ромите като започнат да ги замерят с камъни. В последно време не са единични случаите в които отишли полицаите или линейките в *** махала и не им останало здраво стъкло от камъни и дърве . Положението е страшно , но се неглижира . За управляващите е важно да откраднат колкото може и да напуснат през Т2 , те са като *** , стоят докато има папо.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За кокошка няма прошка...прав сте г-н милиционер
26
0
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Този пък е .си мутрата. От къде се появи на бял свят?
25
0
 
15
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Какво си разкрил бе минзухар, неандерталец!
24
0
 
18
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Защо полицията варди границата? Къде са гранички войски? Защо полицаите са строени на жълтите павета да пазят държавните хрантутници? Къде са патрулките? От няколко месеца в нашия квартал патрулки не минават. Е, пропищял е квартала от обири. И в нас влизаха. От полицията никаква полза. Дори не се и обадихме. За какво? За да регистрират и после нищо? Благодаря. Благодаря на нашата полиция, че пази не тези когото трябва.
23
1
 
17
 
! Отговори
аноним преди 10 години
егати лъжите
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА ЧЕ УБИЙСТВАТА СЕ РАЗКРИВАТ НЕ Е НОВИНА ТОВА Й Е РАБОТАТА ,ЧЕ НАЛИ ЗАТОВА СА ТАМ значи да й ръкопляскаме ли сега като са си свършили работата , нали затова й плащат
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз гледах по телевизията включването от село мечка. Няма такъв смях.Снимат камерите , а до тях паркирала една Лада Нива , и от нея почнаха да вадят щитове и каси и почнаха да ги подпират на колата си като на изложба.Какво ще правят с тези щитове , ще им правят ревюта при включването на камерите на телевизиите ли .С щитове и каски застанали в центъра и пият кафета. Показност от всякъде , няма такъв цирк.Същевременно мин седмица убили баба за 20 лева и смазали главата . Нечовешко е в България
20
0
 
14
 
! Отговори
M преди 10 години
Айде,бе!!!
19
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравления за Лазаров ! Продължавайте да работите и най-вече хората ще кажат и покажат на кого имат доверие! И никави нелегални емигранти повече в България - затварайте границата !!!
18
0
 
12
 
! Отговори
уплашен преди 10 години
Вчера рано от заранадо Затвора екшън стана,две момчета веселушкитрети го опушкаха!дзън-дзън...дзън-дзън,дзън-дзън...дзън...дзън,айн, цвай....ДРЪН!!

Спонсорирани публикации