Едни от най-цветните градове и села

Вижте кое е селцето на смърфовете
15 фев 2014 22:00, Михаела Лазарова
0
Едни от най-цветните градове и села
Снимка: Sxc.hu

Цветните градове са красиви и затова са едни от най-посещаваните туристически дестинации. Наричат ги цветни, защото повечето сгради в тях са обагрени в ярки и красиви цветове. Списъкът с такива места, които може да посетите е дълъг, затова споделяме една малка част от тях. 

Чинкуе Тере, Италия 

Необикновено красиво място, част от италианската Ривиера в близост до границата с Франция. Чинкуе Тере включва пет китни италиански селца, разположени на стръмни скали, като всички къщички са боядисани в ярки и красиви цветове. Те са част от националния парк Чинкуе Тере, което ги прави част от списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.

Хускар, Испания 

Ако досега сте виждали градове и села с разноцветни сгради, то южната част на испанското село е боядисана изцяло в синьо заради филма за смърфовете. Китното селце се превръща в снимачна площадка, а всички сгради, дори църквата и надгробните камъни са боядисани в синьо. След 2011 година жителите гласували да запазят синия облик на сградите. Оттогава посетителите на това място са нараснали с до 80 000 души.

Бо-Каап, Кейптаун 

Кейптаун е една от най-популярните туристически дестинации в Южна Африка. Това красиво място първоначално е било дом на освободени роби от Малайзия и Индонезия. Разхождайки се из предградието, няма как да не се усмихвате на сградите боядисани в синьо, зелено, жълто. Ако отидете на плажа, там също ще ви посрещнат малки цветни къщички.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg. В галерията ни може да разгледате снимки на красиви места, снимани от птичи поглед. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации