Лондон с нови ограничения на социалните облаги за мигранти от ЕС

Новите правила влизат в сила от 1 март
Обновена: 19 фев 2014 14:06 | 19 фев 2014 12:40, Елка Василева
15
Лондон с нови ограничения на социалните облаги за мигранти от ЕС
Снимка: архив, Reuters

Европейските имигранти във Великобритания трябва да са печелили по 150 лири седмично най-малко три месеца преди да могат да кандидатстват за социална помощ, реши правителството, съобщи електронното издание на в. "Гардиън".

Те ще трябва да са достигнали този праг и да имат статут "работещ", за да получат правото да кандидатстват за детски надбавки, данъчен кредит за дете, помощи за жилищно настаняване и обезщетения, ако изгубят работата си.

Още по темата

Решението е част от пакета от мерки срещу "социалния туризъм" от Румъния и България, след като от януари отпадна ограничението за достъп до трудовия пазар на работници от двете страни, допълва "Гардиън".

Прагът за доходите на имигрантите отговаря на стартовата заплата, при която се внасят осигуровки - 149 лири седмично през 2013/14 година. Тя ще бъде вдигната на 153 лири през 2014/2015 година.

Новите правила се предвижда да влязат в сила на 1 март, уточни агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Пена преди 10 години
До $6-и кой по-точно от политиците ще си сложи "таралеж"в гащите с подобни предложения?Те Сидеров за далеч по-умерени искания,го изкараха ксенофоб,расист,откачен и пр....супер-лативи,а при едни такива социални реформи,цялата *** върхушка ще скочи да гизащитава!
7
1
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
А ние докога ще храним отвратителните *** ***, които отказват да учат, да работят и да спазват законите, които се размножават като ***, произвеждайки не бъдещи полезни граждани, а нови бъдещи *** *** ??? Нима можем да си го позволим? Незабавно спиране на всякакви помощи за мръсната раса, никакви безплатни ток, вода, здравеопазване !!!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако печелиш по 150 паунда седмично в UK ,то по-добре си стойв БГ!!!!!!Вярно е това !!!!!
5
1
 
7
 
! Отговори
goth dark force преди 10 години
ау 150 пауда на седмица (не месец) ау по инвестора един "работодател" матимътик урева ,че 300 лв .месечно му били непосилни за фирмата ау
4
0
 
4
 
! Отговори
aman преди 10 години
to ako pechelq w anglia po 150 liri sedmichno po dobre da si stoq w bg. Spodelqm mnenieto na hora pod men za socialnite pomoshti za romskoto obstestwo...
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала, кога и в БГ ще стане така. Който не е работил никога през живота си да няма право на помощи. Но уви, това няма как да се случи ...
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да можеше и тук да стане същото със социалните помощи на мръсните ***....
1
1
 
25
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
Англичаните не разбраха ли, че ги чака масово изселение към нашите земи поради бедствията, които ги сполетяват. Тук ще видят какво е хубаво време. Трябва да ги научим да плащат за всеки слънчев ден прекаран в България.

Спонсорирани публикации