Пеле: Меси става друг, когато сложи екипа на Аржентина

В националния отбор му липсва помощта на Шави и Иниеста, заяви легендата
Обновена: 11 мар 2014 14:14 | 11 мар 2014 13:48, Георги Пешев
2
Пеле: Меси става друг, когато сложи екипа на Аржентина
Снимка: Ройтерс

Легендата Пеле атакува лидера на Аржентина Лео Меси броени месеци преди световното в Бразилия.

"Аз виждам двама души с името Лео Меси", заяви Краля на футбола пред "Марка". "Когато играе в Барселона, виждам истинския Меси, но когато сложи фланелката на Аржентина, той се превръща в друг Меси. В Барселона той се радва на помощта на двама отлични футболисти като Шави и Иниеста. В националния тим той явно не се разбира толкова добре със съотборниците си и става друг футболист."

В същото време Пеле прогнозира, че Неймар, който никак не блести с екипа на Барса, въпреки помощта на същите тези Шави и Иниеста, ще се представи отлично на световното.

"Това ще бъде първото му световно първенство и никой не знае какво може да даде той на Селесао. Той беше много добър още в Сантос, но отивайки в Европа направи най-правилния избор. Все едно, че отиде да учи в университет. Той натрупа голям опит и съм сигурен, че ще се представи фантастично на мондиала", обясни Пеле.

Краля на футбола не пропусна да напомни за кошмара, който Бразилия преживя през 1950 г., когато загуби смятаната за сигурна световна титла срещу Уругвай.

"Трябва да внимаваме и да покажем максимално уважение към съперниците", подчерта легендата. "Има 2-3 много добри отбора като Германия и Испания, чийто футболисти играят заедно вече 8 г.", напомни Пеле.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Лео МесиПеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
с преди 10 години
Има нещо вярно, защото целия отбор на Барса играе за него, и така му прави играта много по-успешна и лека. В Аржентина определено не е така. Няма спор, че е голям футболист, но би трябвало да е такъв и в национала.

Спонсорирани публикации