Снайперистите, стреляли по Майдана – украинци

Не мога да посоча имената им, но се знаят, обяви главният прокурор на Украйна
Обновена: 21 мар 2014 15:00 | 21 мар 2014 09:58, Красимир Ангелов
100
Снайперистите, стреляли по Майдана – украинци

Снайперистите, стреляли по Майдана в Киев, са граждани на Украйна, обяви и.д. генерален прокурор Олех Махницки, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че украинската Генерална прокуратура е установила самоличността на снайперистите, стреляли по хора по време на февруарските протести в Киев.

Още по темата
"Засега не мога да посоча имената им, но те се знаят. За момента само ще кажа, че са граждани на Украйна", заяви Махницки пред украинския "Пети канал".

По данни на министерството на здравеопазването на Украйна 95 души са загинали по време на протести в Украйна от 30 ноември 2013 година до 3 март. Близо 1000 души са потърсили медицинска помощ.

В началото на март стана ясно, че Европейският съюз иска разследване и предаване на правосъдието на отговорните за убийствата и насилието в Украйна. Това стана ясно от думите на Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън. Тя каза това, помолена за коментар на изтеклия запис на разговора на Ащън с външния министър на Естония Урмас Пает.

Както Dnes.bg съобщи, в записа външнополитическият представител на ЕС Катрин Ащън и външният министър на Естония Урмас Пает обсъждат насилието в Украйна.

"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает. "Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Ащън.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
? преди 10 години
ОБАМА ще указва НАТИСК върху Европейските държави , за Украйна ?
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОБАМА ще лети за Европа и Саудитска Арабия . Ще се намесва в Украйна ?
75
0
 
0
 
! Отговори
До 65. преди 10 години
За каква руска пропаганда говориш бе човек ?Черноморския флот на Русия е в Крим !Това го разясняваха и американците . Това се знае от всички ! Става въпрос , колко войска са вкарали сега Малко ще им стане тясно, ако и НАТО се настанеше там . Украйна в НАТО и Крим .И кой има право на Крим ? Американците ли ? От 2014 Крим да е Американски !! Те за какви интереси говорят в Черно море , като не са Черноморска държава ?
74
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Всички тези, които са стреляли на Маедана .. ТЕ са със собствената си съвест. Убивайки украинци, виждат неща, които ще запечатат в съзнанието си, докато са живи...ЖИВИ?;-)
73
0
 
2
 
! Отговори
Многознайков преди 10 години
Опасни сте форумни плъхове.Независимо от фактите едно си баба знае,едно си баба бае.Гл. прукурор на Украйна директно потвърждава думите на естонския външен министър,само че не казва имената защото обвиняемите начаса ще му нахлуят в кабинета по примера на шефа на Украинската национална телевизия.А истината е проста:Ако четете и чужди сайтове,френски полоковник заявява че негови легионери-украинци са участвали в "платена" мисия в родината си през февруари за което ги разследва френския военен съд.
72
10
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
До Анонимен 83Муааахахаха! Горе-долу рубладжиите са 5:1 в България - май бая скъпо им е излезло на руснаците да си плащат за общественото мнение в България!вИЕ БРЕ ***, ВИЕ СТЕ ЕДНА ШЕПА ПЛАТЕНИ ПРЕДАТЕЛИ! Нормално е хората да подкрепят тези, които говорят същия език, пишат със същите букви и почитат същия Бог - това си е нормална, роднинска реакция! Иначе не, че не става, ама доста пара требва, за да обърнеш брат срещу брата! Понякога се случва и от обикновена злоба и простотия, обаче!
71
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа го сложа на майчето ти,женка ти и щерка ти в устата.
70
8
 
15
 
! Отговори
Явно преди 10 години
До Анонимен 85Хеликоптера в Ирак, дето изпозастреля едни хорица, бомбите над Либия, Сърбия и др. недемократични държави също са дело на руски агенти.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Две бази има Русия в Крим с обща численост 10000 души.
68
53
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ще се докаже, че снайперистите са руски агенти. Тогава какви ще бъдат червените опорни точки? Русия винаги е десйтвала против България, прочетете малко история, че сте смешни! Лошото е че винаги в България е имало платени национални предатели, рубладжии. Част от тях наводняват форума и тук със своята плоска пропаганда.
67
3
 
57
 
! Отговори
фалшивадемокрация преди 10 години
"Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти, казва Урмас Пает в записа, качен в YouTube. "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", добавя Пает. "Интересно. Тогава това трябва да се разследва", отвръща Катрин Ащън.]И какво излиза западняците, а и някои от нашите политици подкрепят УБИЙЦИ! Нямам думи - фалшива демокрация, насадена от лицемери!!
66
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама и *** да ги бяха хванали да стрелят с картечница по невинни,за *** нямаше да има значение!!Те нямат нищо човечно в тях!!Те за сатанисти!!!Нима НЕ знаят кой е Бойко Борисов ?????Нима НЕ знаят че е един селски мафиот ?????Знаят ,разбира се !!НО не им пречи да облъчват постоянно хората с помия за комунистите!!!!Само охранителят на Т.Живков (да ни прощава) НЕ е комунист!!!!
65
3
 
31
 
! Отговори
Късия разказ преди 10 години
Украинския снайперист така и не разбра как са го разконспирирали. Владееше руски перфектно, имаше фалшив паспорт, с месторождение в Москва....Майор Шевченко каза на колегата си докато го наблюдваха през бронираното стъкло в стаята за разпити:- Серьожа, тоя ако не беше ***, нямаше на го хванем!
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PUTIN SI VZEMA NEGOVOTO NE GO MISLETE A POMISLETE AKO MEXICO SI VZEME TEKSAS I KALIFORNIQ ISPANOGOVORQ6TI NQMA6TI NI6TO S USA ZAGRABENI S VOINA DRUGA KULTURA Q POMISLETE DOBRE.
63
0
 
41
 
! Отговори
Опозицията преди 10 години
До Анонимен 74Плаща на снайперисти, които стреляйки по двете страни от конфликта ще провокират употребата на сила и възникването на безредици, които после "умиротворители" на бял кон да прекратят.Кое не е ясно?п.п. На мен не ми е ясно как комисаря по външните въпроси на ЕС и външен министър на страна член на ЕС са част от "комунистическата пропаганда"
62
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 62След като мислиш, че е Путинска пропаганда, обясни тогава, какъв е мърльото убил 2-*** в Севастопол онзи ден? 17 годишен от Лвовска област. Сега момченцето ще пее като славейче кой му е платил, кой го е изпратил, къде е обучен и т.н. А ти продължавай да вярваш в химери. Продължавай да се зомбираш и далеч ще стигнеш.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинци с долари в джоба.
60
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 64Не са Беркут естествено. Специални части. Те помогнаха за изтеглянето на Беркут. Та теорията, която защитавате определено е странна: опозицията плаща на снайперисти и тежко въоръжени спец. части разполагащи и с БТР-и, които помагат на Беркут да се изтегли и след това убиват на воля хора на Майдана?!?!?! Някои хора са с толкова промити мозъци от комунистическата пропаганда......https://youtube/watch?v=0S_85qVez-ghttps://youtube/watch?v=fn_FAHhk3uY
59
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е започнала нахлуването в Украйна още в края на Януари и снайперисти на майдана са част от челните подривни групи на руснаците.
58
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия има войски в Крим от повече от 100 години. Крим винаги е била руска територия, с изключение на периода, в който беше дадена за управление на Украйна в знак на признателност. Крим е мястото с едни от най-важните битки през Втората Световна Война, които са водени от Русия. Това коя пропаганда харесвате си е ваша работа, ама дайте да сме честни относно историята!

Спонсорирани публикации