Българските предприемачи са достатъчно гъвкави

Ако успеем да привлечем инвеститори, можем да сме пример за успешно приложени реформи
Обновена: 8 апр 2014 14:06 | 8 апр 2014 10:44,
10
Българските предприемачи са достатъчно гъвкави
Снимка: Bulgaria On Air

Българските предприемачи отбелязват напредък в увеличаването на финансовата си култура през последните години и показват, че са достатъчно гъвкави и могат да се ориентират към бързо растящите пазари. Това каза в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air управителят на консултантската компания „Кофас България” Милена Виденова.

„Предизвикателства пред бизнеса винаги ще има, но като цяло рейтингът и оценката на риска за бизнес климата, както и за политическия такъв у нас остават непроменени. Разбира се, има какво да се подобри, за да можем да се позиционираме конкурентно на пазарите. Ако успеем да привлечем инвеститори - както чуждестранни, така и български, можем да се превърнем в добър пример за успешно приложени политики и реформи”, каза тя.

„В Европа като цяло се наблюдава намаляване на дела на кредитиране, като това ще продължи и през следващите няколко години, докато трае възстановяването на икономиката. Все пак търговското кредитиране на фирми е постоянно и те имат възможност за растеж, стига да водят ефективна политика и да реализират реално движение на стоки и услуги”, отбеляза Виденова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не виждам увеличение на културата особено на предприемачите
5
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Ок разбирам гледната ти точка. В такъв случай бих казах че %-та на предприемачите в сравнение с работещите за заплата е пренебрежимо малък. Така че на глава от населението пак не ми се вижда от особено значение за да генерализираш "българина е неактивен". По скоро самото емигриране в търсене на по-добър живот е активност, особено в сравнение с тези на социални. :)Но както казах безмислено е да влизаме в спор по въпроса. Реалноста е каквато е и няма да се промени от нечие виждане за нещата.
4
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До 5Отново не съм съгласен. Може би защото правиш такава сериозна разлика между дирктор на фирма и служител във фирма. В корпоративна среда се иска много хъс, амбиция и ум за да се издигнеш. Предполагам това визираш като активност и предприемачество. Това ли си на заплата дали си на % или си на фирмено договорни отношения е маловажно.При всички случаи ти трябват съответните качества. Честно казано ми се струва въпрос на семантика и не ми се спори за детайли, но има доста примери за активи БГта
3
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До 2:не си прав, българина е доста активен. За съжаление в момента тая активност е пренесена извън БГ. Има доста българи на високо в корпоративната йерархия по света, но не се чува за тях защото не се занимават с глупости а си гледат живота. Пък и до сега не съм прочел статия описваща например най-големия финансов мениджър за Фуджицу ЮК, (българка), или главния комершъл мениджър на HP US (българка), или главния IT на Лоидс банк ЮК (българин). Все са за ирландски къщи с 30 живущи българи.
2
0
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Да, много са гъвкави българските "предприемачи". Днес ще откраднат повече, утре по- малко, но вдругиден ще компенсират, като не платят на служителите си.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На гърба на обикновенния Българин да си гъвкав не е проблем за мафията наречена "предприемачи".Увеличили били финансовата си култура.Има ли някаква полза за обикновенния Българин за това ?Не.Само са се научили как да го разграбват повече.И тази "гъвкавата" на снимката не би трябвало да е горда с това, а поне малко да се срамува.

Спонсорирани публикации