Реал - Байерн и Челси - Атлетико на 1/2-финалите в ШЛ

Първите срещи са на 22-и и 23-и април, а реваншите на 29-и и 30-и
Обновена: 11 апр 2014 14:11 | 11 апр 2014 14:11, Красимир Ангелов
29
Реал - Байерн и Челси - Атлетико на 1/2-финалите в ШЛ
Легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо (в ляво) и на Байерн Мюнхен - Пол Брайтнер, се поздравяват след жребия.Снимка: Reuters

Реал Мадрид ще срещне Байерн Мюнхен в големия сблъсък на 1/2 финалите в Шампионската лига. Първият мач ще се играе на "Сантяго Бернабеу".

До момента двата отбора са се срещали цели 20 пъти в турнирите на УЕФА, като германците са спечелили 11 пъти, докато Реал е стигнал до 7 победи. Равенствата между двата отбора са 2 на брой.

Освен това двата тима за четвърти път се срещат в тази фаза на най-комерсиалния турнир. Това ще бъде и първото връщане на Гуардиола в Испания, при това ще се изправи срещу кръвния враг на неговия бивш отбор Барселона.

В другата двойка един срещу друг ще се изправят Атлетико Мадрид срещу Челси. Испанците са домакини в първия мач, а на реванша гостуват на "Стамфорд Бридж". Двата тима имат общо 3 мача помежду им, като показателите са абсолютно равни - по 1 победа и 1 реми.

Първите мачове ще се проведат на 22-и и 23-и април, докато реваншите ще се състоят на 29-и и 30-и април.

Финалът ще се играе в Лисабон на 24-и май, на стадион "Луж", на който играе Бенфика. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от сблъсъка между Реал и Байерн.

От всички четири тима на 1/2-финалите единствено Атлетико не е печелил Шампионската лига, докато другите три отбора вече имат трофеи от турнира.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕВЪЗБУДЕНИТЕ СМЕШНИ ФЕНОВЕ НА РЕАЛ ДА ВЗЕМАТ ДА СИ ПИЯТ ХАПЧЕТАТА ПО ЧЕСТО ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ИГРАЕТЕ С ТОПКАТА В ТЕЗИ МАЧОВЕ :Д :Д ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще пада много бой
24
1
 
4
 
! Отговори
Октопода Пол преди 10 години
Ювентус с/у Байерн 2-1, в мача за супер купата..
23
2
 
3
 
! Отговори
до ааа преди 10 години
не си извинен
22
0
 
3
 
! Отговори
ААА преди 10 години
извинявам се,имах предвид ФИНАЛ НА КЕШ, не полуфинал
21
0
 
5
 
! Отговори
AAA преди 10 години
Така.... бях на 99.99% сигурен за полуфиналните двойки.защо? Атлетико са били 1 пьт на полуфинал на КЕШ ,преди 40 год <1974> и то срещу байерн! според мен с жребия се опитват да повторят тоя финал.За мен финала е Атлетико/Байерн ,даже и смятам да го заложа.
20
2
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Само да поясня за фенчета, които гледат футбол от 5 години насам. На снимката са Емилио Бутрагеньо, по-известен като "Ястреба" и Паул Брайтнер - легенда на Байерн И Реал Мадрид. Да, няма грешка. Брайтнер играе няколко сезона в белия отбор. Дербито "Байерн-Реал Мадрид" е класика в световния футбол. И традицията сочи, че когато двата отбора са се срещали, единият е печелил трофея. Освен това досега няма отбор, защитит титлата си в ШЛ. Следователно - залагайте смело на Реал Мадрид.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До муньоЦели 20 мача събират двата евроколоса. Баварците имат 11 спечелени срещи, победите за "белите" са седем, равенствата - две. Головата разлика е 33:26 за мюнхенския ***.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А стига с ясновидствата- ще видим когато му дойде времето.
17
4
 
6
 
! Отговори
с. преди 10 години
Пичове,не знам как я мислите тая с Атлетико на финал,ама няма да стане!Челси са стабилен и опитен отбор и ще ги хлъзнат!А и Моу е стара лисица!Освен това жребия беше по-добър за Челси защото са гости в първия мач!А и титулярния вратар е тяхна собственост!Та нещо бързо ги отписвате ми се струва!Относно Байерн и Реал също избързвате!И двата отбора са в чудесна форма,но ясно си пролича,че имат и слабости!Ако Гуардиола мисли да цака Реал с барселонските номерца няма да стане!Финала е Реал-Челси май!
16
10
 
6
 
! Отговори
муньо преди 10 години
малееей много крум савов тука -много алекси сокачев.*** разбирателите!.Истината е една и всички други миши отборчета могат само да дерзаят.Реал Мадрид - 9 пъти носител на КЕШРеал Мадрид - 25 пъти на полу-финалРеал Мадрид - най добър отбор за 20 век(просто не е имало футбол преди това,иначе....)Реал Мадрид - най богатия клуб в света с оценен на 3.6 млрд. не виждам смисъл да продължавам!!!!!МИШКИТЕ ДА МЪЛЧАТ!!!!
15
2
 
10
 
! Отговори
мунчо преди 10 години
ФИНАЛ ----АТЛЕТИКО- РЕАЛ....... ШАМПИОН-----АТЛЕТИКО....УРАА.А..АА.А.А.А.А.А.А.....
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дортмунд смаза Реал без няколко титуляри и трябва да са благодарни на арменския куц кон Мхитарян,че продължиха! А баварците са доста по-класен отбор,може да им попречи само...Гуардиола.
13
4
 
6
 
! Отговори
пича преди 10 години
Какво 4-то място бълнуваш бе? Че балета и е на 3-то и няма изгледи да се качи по-нагоре...
12
5
 
11
 
! Отговори
пича преди 10 години
На всички е ясно че балета беше до тук - че те и 1/2 финал не заслужават с тази игра - Дортмундя ги скапа от бой, предполагам че белите фенове са искренно засрамени от незаслуженото класиране!!Иначе финала е ясен - Атлетико - Байерн 1:0
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля от Уефалона да не коментират фаза на турнир, за който не са се класирали. Посредствените отбори нямат право на мнение. По-добре издирете къде избяга Меско, че без него отивате на 4-то място в Испания.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ахахах, фенчетата на Пръца Каталунска се обадиха. Не се дерзайте за Реал драги, вие и след 500 години няма да постигнете успеха на Реал! Пак ще си говорим на 24 май! Hala Madrid!
9
9
 
11
 
! Отговори
Ботев - Пловдив преди 10 години
И с Роналдо и без Роналдо Мадридският катун приключи участието си отново на полуфинал!!!Не може вечно съдиите да ги класират напред!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Финал преди финала....Реал играят силно като домакини.Немеца пък никога не се предава.Предстои да гледаме двата най-силни в Европа!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лацио MERDA, подуене MERDA

Спонсорирани публикации