Реал - Байерн и Челси - Атлетико на 1/2-финалите в ШЛ

Първите срещи са на 22-и и 23-и април, а реваншите на 29-и и 30-и
Обновена: 11 апр 2014 14:11 | 11 апр 2014 14:11, Красимир Ангелов
29
Реал - Байерн и Челси - Атлетико на 1/2-финалите в ШЛ
Легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо (в ляво) и на Байерн Мюнхен - Пол Брайтнер, се поздравяват след жребия.Снимка: Reuters

Реал Мадрид ще срещне Байерн Мюнхен в големия сблъсък на 1/2 финалите в Шампионската лига. Първият мач ще се играе на "Сантяго Бернабеу".

До момента двата отбора са се срещали цели 20 пъти в турнирите на УЕФА, като германците са спечелили 11 пъти, докато Реал е стигнал до 7 победи. Равенствата между двата отбора са 2 на брой.

Освен това двата тима за четвърти път се срещат в тази фаза на най-комерсиалния турнир. Това ще бъде и първото връщане на Гуардиола в Испания, при това ще се изправи срещу кръвния враг на неговия бивш отбор Барселона.

В другата двойка един срещу друг ще се изправят Атлетико Мадрид срещу Челси. Испанците са домакини в първия мач, а на реванша гостуват на "Стамфорд Бридж". Двата тима имат общо 3 мача помежду им, като показателите са абсолютно равни - по 1 победа и 1 реми.

Първите мачове ще се проведат на 22-и и 23-и април, докато реваншите ще се състоят на 29-и и 30-и април.

Финалът ще се играе в Лисабон на 24-и май, на стадион "Луж", на който играе Бенфика. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от сблъсъка между Реал и Байерн.

От всички четири тима на 1/2-финалите единствено Атлетико не е печелил Шампионската лига, докато другите три отбора вече имат трофеи от турнира.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
13
 
! Отговори
FCB преди 10 години
този път Реал ще бъде победен и в двата мача както често се случва! - Финал -БАЙЕРН - АТЛЕТИКО - ТОВА Е! КАКТО ПРЕДИ 40 ГОДИНИ ТОГАВА Байерн -Атлетико - 4:0 СЕГА ЩЕ ВИДИМ
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие луди ли сте?Испанците играят слабо срещу немските отбори,като вземем факта че Байерн в момента може да смачка за едно полувреме най-добрите отбори в света излиза,че без Роналдо-Реал нямат почти никакъв шанс.
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Купата е в Мадрид, благодарим!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КЗЛ !!!
1
5
 
21
 
! Отговори
ss преди 10 години
честито на Реал

Спонсорирани публикации