Мотоциклетист загина на пътя София-Варна

Мъжът е блъснат от лек автомобил в района на село Български извор
Обновена: 14 апр 2014 14:04 | 14 апр 2014 12:05, Красимир Ангелов
44
Мотоциклетист загина на пътя София-Варна
Снимка: Булфото, архив

Мотоциклетист загина на място след удар с лек автомобил, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал на пътя София - Варна, в землището на село Български извор.

Неправоспособен 21-годишен водач от село Галата управлявал мотоциклет без регистрационен номер, когато лек автомобил "Пежо" напуснал лентата си за движение, навлязъл в неговото платно и го ударил.

В следствие на сблъсъка мотоциклетистът загинал на място.

Шофьорът на лекия автомобил - 43 годишен мъж от Тетевен, бил с 0,36 промила алкохол в кръвта. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 27: Не си на ясно май с тези неща...стрелката остава , защото при удар скоростната кутия се чупи , а при експертизата първото нещо , което могат да видят е с каква скорост се е движил.***!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не,открили са го в ЮАР!
33
0
 
3
 
! Отговори
balgarski izvor преди 10 години
До Анонименda kak shte pokaje che e piqn kato vzemat probata sled 3 chasa i sa go otkrili v barza pomosh mnogo qsno che samo pomognali nali e ot teteven
32
2
 
2
 
! Отговори
ot priqtel преди 10 години
mn ste zle ! i vie ot glupaviq vi sait se opravete kf motociklet skutera go vodeha motoped 50cc ! tupaci , ne pishite tupi komentari, toq dano v zatvora umre! 4e i koito i ot vas da e na putnoto platno da vi e poma4kal kato ku4eta ;)
31
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До Обективенiskam da ti kaja na teb 4e tozi 6ofior na avtomobila e pil ciala no6t i ako ne e bil pian za6to togava biaga?
30
1
 
11
 
! Отговори
KaraIbrahim преди 10 години
Добре де,всички засягате скоростта на мотоциклетиста.Онзи кютук,който е употребил алкохол и е навлязъл в чуждата лента по същия начин можеше и пешеходец да удари и да го убие.Скоростта на пешеходеца щеше ли да е от значение?Или пък факта,че не си носи личната картатова по повод,че мотора бил без регистрация?
29
0
 
4
 
! Отговори
bmw-m4 преди 10 години
До "Анонимен" написало това: "Има ли алкохол в кръвта си пил, а дали 0.5 е няква норма, това са глупости само и само да се угоди на пиянския манталитет на българина. Има страни където нормата е 0.0 както и трябва да бъде"Не си много наясно с медицината т.е. не знаеш, че има хора, които никога през живота си не са близвали алкохол, но при тест се оказва, че имат даже над 0,5 промила, защото самия им организъм го произвежда! Хайде поинтересувай се преди да пишеш!!!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе хора какви 180,200 км в час , момчето е било сас скутер, направете си сметка сас каква скорост се е движил. лека му праст...
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз минах малко след като беше станала катастрофата,хората говореха,че шофьора е избягал това 0.36........ Не се знае след колко време е взета пробата!
26
1
 
9
 
! Отговори
Съвест преди 10 години
А аз може ли да Ви попитам Вас (тези,които говорят за скоростта, с която се е движило момчето) при всеки удар на лек автомобил километража спира на съответната скорост и така се разбира с колко точно се е движил автомобила.. на мястото на катастрофата имаше много хора, които забелязаха едно нещо - километража беше счупен!!! Няма как при цялото табло здраво, само километража да се счупи! Така че злобари мръсни, защо не се гръмнете?! Не Ви ли е малко срам, бе, ***! Ще ми говорят те за скорост.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УМРЯЛ С ПРЕДИМСТВО
24
2
 
13
 
! Отговори
ОПЕРАТИВНО СКУЧЕН преди 10 години
Стига с тези глупости! Къде видяхте, че моториста се е движил с висока скорост?Истината е, че повечето шофьори имат ниска култура на движение. Принципа е един за всички: Аз съм по-голям или имам по-скъпа кола, значи съм с предимство!!!!! Аз самия съм моторист и преди два дни на бул. "Мадрид" един камион на "Чистота" тръгна да прави обратен завой, както беше спрял в крайната дясна лента, без да гледа дали идва някой отзад. Добре, че карах само с 40км/ч. и едва спях. Биг да прости момчето!
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, пичове, вие нормални ли сте? Автомобилът е напуснал лентата си за движение! Извън населено място ораничението е 90км/ч, те челният сблъсък е била като удар в стена със 180км/ч. Стига сте говорили глупости, а се научете, че оная бялата черта на пътя не е за украса не се гази! Дървени философи. Все някой друг ви е виновен, че имате ниска култура на шофиране.
22
2
 
3
 
! Отговори
MadSlav преди 10 години
До ГражданинЖалко, че няма кои да изчисти държавата от такива злобари като тебе!!! Така като гледам, София не е за тебе. На село е тихо и спокойно и можеш да си злобееш на спокойствие.За всички останали критици, само малко пояснение в почти целия"Български извор" имаш непрекъсната линия за изпреварване. Лека му пръст на момчето!
21
4
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Щом концентрацията на алкохол е под 0,5 промила, значи не е пил. Може да е пил преди няколко дни и затова концентрацията на алкохол да не е нула. Всеки нормален шофьор може да се окаже в неговата ситуация и да излезе без вина виновен. Правиш разрешена маневра с навлизане в насрещното - надминаване или завой наляво, но ако моториста отсреща лети с огромна скорост, не можеш да предвидиш, че ще го блъснеш, а може и да не го видиш на голямото разстояние, където е моториста в началото на маневрата.
20
2
 
6
 
! Отговори
motorist преди 10 години
gorkoto mom4es knijka-bez knijka se taiaumrelo e mom4eskarbim za teb
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те това е бг-то, пил шофьор удря летящ мотоциклетист без книжка/няма такова нещо, като пил бира ама не се бил напил. Има ли алкохол в кръвта си пил, а дали 0.5 е няква норма, това са глупости само и само да се угоди на пиянския манталитет на българина. Има страни където нормата е 0.0 както и трябва да бъде. Същото важи и за летящите самоубийци с мотори. Тяхното не е по-малко безотговорно, защото освен че се трепят сами, повличат и съдбите на една камара хора след себе си/
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тая скорост бе! Карал бързо, карал бавно.... много сте зле! Мен ме събра такси с 40км/ч в градски условия и ме потроши на безобразие, така че и с 10км/ч може да умре, стига сте философствали, питал патило - не старило! Да почива в мир момчето!
17
6
 
7
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Шофьора гори много кофти.. 0.3 промила са под минимума за санкция, но когато има ПТП виновен е пилия.Тука и двамата са неизрядни - единия без книжка, другия пил. Жалко за момчето, което е загинало. То е платило най-високата цена. Шофьора на пежото има да съжалява също години наред за тая бира която е изпил. С 0.3 промила със сигурност е бил в състояние да управлява като трезвен водач, но закона е такъв - гори като факла, дори и да е имал 0.001 промила..
16
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Тук тънкият момент е дали шофьора на лекия автомобил е имал възможност да предвиди, че ще блъсне мотоциклетиста, а това зависи на 100% от скоростта, с която се е движел мотоциклетиста. Ако ограничението там е 90 км/час, а мотоциклетиста се е движел с двойно по-висока скорост, то няма как шофьора на Пежото да да предвиди, че намиращия се примерно на 600 метра от него мотоциклетист ще дойде до него не за 12 секунди, както е при 90 км/час, а за примерно 4-5 секунди.

Спонсорирани публикации