Колко точно са 200 калории?

На колко броколи се равняват 14 бонбона?
Обновена: 9 май 2014 15:40 | 9 май 2014 13:05,
23

В тортила. Снимка: WiseGeek

В днешно време всеки брои калории. В интернет има десетки калкулатори, пресмятащи оптималния калориен прием за всеки. Колкото и да е той, от сайта WiseGeek са показали визуално колко точно са 200 калории.

Вижте част от тези храни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: диетакалориихрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Ето тук можеш да провериш информация за продукти по групиbb-team.org/hrani
20
0
 
0
 
! Отговори
Уточнение 2 преди 9 години
До 18 - В посочения от тебе източник е казано( ако назнайваш английски) или да ти го обЯсня на български , че става въпрос за голяма калория:The large calorie, kilogram calorie, kilocalorie, dietary calorie, nutritionist's calorie, nutritional calorie, Calorie (capital C)[2] or food calorie (symbol: Cal, equiv: kcal) is approximately the amount of energy needed to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. The large calorie is = to 1000 small calories or one kcal
19
0
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
В оригиналната статия авторът е записал калориите с главно С (Calories), защото говори за т.н. диетични калории, за разлика от физичните калории. А това се знае от малко хора и от там идват споровете.The capital "C" in "Calories" throughout this article denotes dietary as opposed to physics calories.
18
0
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
Ти ако си инж., то аз съм трамвай.Как да ти обесня, че при храните е едно и също нещо, въпречи че е грешно от научна гледна точка?!Чети...en.wikipedia.org/wiki/Calorie#Nutrition
17
1
 
1
 
! Отговори
инж.химик преди 9 години
До 16 - прочети етикет на която и да е храна, на която е изписана енергийната й стойност и ако си по-наблюдателен, ще видиш, че там е записано КИЛОКАЛОРИИ на 100грама продукт, а не както ти смяташ. че калории и килокалории са едно и също, и което издава твоята необразованост.
16
0
 
3
 
! Отговори
eee преди 9 години
жалко, че няма млечни продукти...Интересуват ме кисело, прясно мляко, сирене и кашкавал ;п
15
0
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
Много си ***, Саше.В контекста на храните килокалории и калории всъшност е едно и също нещо.Няма нищо общо с научните мерни единици.
14
2
 
5
 
! Отговори
педро преди 9 години
До Не съм медикНяма значение, калориите са си калории. Митовете за видове храни при нормалните хора са отдавна опровергани. Ядеш повече калории от разхода - дебелееш, обратното - слабееш. Питай който си искаш химик - културист.
13
11
 
8
 
! Отговори
инж.химик преди 9 години
Авторката говори за смешните 200 калории и на снимка No 6 има 2 чаши по 100 мл кола. В 100 мл Кока Кола има 42 килокалории(взето от етикет на бутилка Кола), което е 42 000 калории.Енергията им е 84000 калории.Но като не е наясно с единиците за измерване на енергия, за нея калория и килокалория е едно и също. А сега по същество. 200 калории има в 0,475 мл кола, което са по-малко от 12 капки.
12
0
 
8
 
! Отговори
Не съм медик преди 9 години
Какво излиза?Цели 8 шоколадови трюфели или пък 10 бонбона са равни по калоричност на 2 големи или 3 по-малки ябълки?Аз си мислех, че ако си позволя 2 шоколадови бонбона наведнъж, после ще трябва да заместя едно основно хранене само с една ябълка, за да балансирам дневния прием на калории.Сигурно има значение и това, какъв вид е храната, колко лесно се разгражда и дали се натрупва или не в мастните депа.
11
2
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
На 12-ти фотус "трюфелите" приличат на смокини. Не само калориите са важни, а и съдържанието им.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от дивана до хладилника за шоколад и обратно..... пък бройте калорийте
9
3
 
9
 
! Отговори
баба преди 9 години
В една друга статия "5 храни с нулева калоричност" изброяваха--целина,моркови,ябълки,боровинки,домати. Не е лесно да ви вярваме!!!!!!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Абсолютно, и ако се лишим и от това (както постоянно ни агитират), не знам.Прави ми впечатление, че във всички статии съветват да правим колкото може повече секс, без задръжки и с когото ни падне, но за сметка на това да не ядем почти нищо. Това е съвременният идеал явно.
7
4
 
5
 
! Отговори
XaXa преди 9 години
Това са го взели от 9gag, днес беше публикувано там, само че на една голяма каринка...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супайте духата! Това са буламачи!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Броколи, карфиол, цвекло - това са най-нискокалоричните храни.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
храната е удоволствие, а броенето на калории е доста изнервящо и депресиращо
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За информация на всички, намиращи се на запад от Велико Търново, на снимка 13 има пипер и камби. Чушки няма. Аман от префърцунения ви изказ...
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изненадах се, че мечетата бомбер са толкова калорични - излиза че една опаковка е над 600кc

Спонсорирани публикации