Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
10
 
27
 
! Отговори
до valentin преди 9 години
Като изключим крайно десни,фашистки настроени елементи и разни комплексари не успели в живота останалите нормални хора нямат нищо против сексуалната ориентация на този или онзи.Ако хомосексуанлите си живеят живота и не се натрапват,никой няма да ги мрази.Години наред травеститите се събираха вечер на пл.Възраждане и никой не ги закачаше.Има си клубове където се събират и веселят.Но подобни провокации към обществото,това непрекъснато парадиране в световен мащаб засилва омразата и е вредно за вси
271
9
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Не може да има търпимост към извращения и ***. Между другото т.н. феникс е символ на сатаната, свален от БОГА на земята и който лъже заблудените си последователи че пак ще се издигне.
270
2
 
9
 
! Отговори
Всъщност... преди 9 години
За сведение на този който е споменал Елтън Джон - точно Елтън е най-големия пропагандатор сред гейовете, той даже вече е омъжен гей и децата му с неговия съпруг са общи-т.е. не е ясно кой от двамата е истинския им баща (омешали са си течностите нарочно).Така че не ми го давайте за пример, моля. А Ерик Клептън изобщо НЕ е гей, а доста изявен женкар, който имаше афера с Шарън Стоун. Преди години негово детенце падна от висок етаж и почина. Не съм за това гейове да бъдат бити, но и да не купуват
269
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Азис е спечелил Евровизия, а аз не съм разбрал!
268
21
 
6
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Аз подкрепям Кончита Вурст.
267
4
 
20
 
! Отговори
Ужас, ужас преди 9 години
Със сигурност самата Европа не е гласувала за тоя.Купувайки наградата, целта им е да измамят всеки един европеец ( и всеки друг на Земата), че останалите европейци обичат гейове и така да манипулират общественото мнение в полза на гей организациите и да работят за извратените им цели. Масони плюс гей организации са купили наградата с още една цел- да се опитат да натрият носа на Русия. Знаете как Обама лобира за гейовете и със сигурност има трансатлантическа следа в този цирк, част от който бяха и освиркванията на руските участнички.
266
5
 
23
 
! Отговори
Ужас, ужас преди 9 години
Много съм доволна, че България не беше в тоя цирк тази година. Победата на този е още едно доказателство, че конкурсът е корумпиран. Световни гей организации и масони, които имат много пари, са купили наградата, с цел да искат признаване на трети пол и за целта този е с рокля, но и с брада. Освен че изкривяват действителността, давайки му наградата, постигат и целта- догодина богата държава- Австрия- да е домакин.Със сигурност самата Европа не е гласувала за тоя. Купен жалък конкурс.
265
4
 
26
 
! Отговори
Феликс преди 9 години
Това същество на снимката предизвиква в мен отвращение като фотография на насекомо под микроскоп. И какво това означава ,че аз съм ненормален, а те са нормални?А стига бе! Наистина ли?!
264
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, ако Канчита беше се появила маскирана на един БТР с руското знаме КГБ апаратчиците сигурно щяха да се разплачат !
263
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ValentinХомосексуалност и трансексуалност са много различни неща и затова не трябва да ни слагат под общ знаменател, нищо че се пише ЛГБТ. И аз съм хомосексуален, харесах Кончита, но много харесах и близначките от Русия, много са сладки, а песента ,чиито автор е българинът Ф.Киркоров беше чудесна. Разбрах че са ги освиркали - много жалко, те са на 17 години.
262
2
 
17
 
! Отговори
just Wurst преди 9 години
Как се прави на луд тоя! За пари.
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Лорами то в немския език "вурст" е всякакъв салам, луканки там нямат; виж "кончита" е явно испанско слово и значи котенце. Много свободно творчество в поста за някакви нови "ценности". Откъде пък го измислихте в клуба по интереси.
260
4
 
4
 
! Отговори
край преди 9 години
Стига сте морализаторствали -бръснето го и си го ползвайте по предназначение.
259
3
 
32
 
! Отговори
Valentin преди 9 години
аз съм хомосексуален, но и на мен ми е противно това...срам ме е, че заради подобни образи, всички гей хора се слагат под един знаменател. Не смятам, че с подобно парадиране нещо ще постигне, най-много да нагнети още повече погнусата. И кво, сега да покаже колко е openminded, следващата година победителят да се яви с краставица в г*за ли? всеки трябва да е себе си заради самия себе си, аз лично нямам проблеми с това, и с никого..дори в БГ!
258
7
 
22
 
! Отговори
Mademoiselle Fille преди 9 години
Гарсон, не е лицемерие. Ако това нещо е визията на Европа, предпочитам ценностите на Путин.
257
2
 
11
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Кончито, мАани си тая брАда от муцуната и си я пусни около вурста ***! :D
256
2
 
4
 
! Отговори
Aquila1488 преди 9 години
До Средностатистичен*тите се уважават един друг в буквален и преносен смисъл, ми така де нали са ЕВРОПЕЙЦИ, така е по европейскому... модерно... толерантно. Ние обикновените българи да правим като вятъра, нищо че България е най-старата европейска държава, а ония на запад са били още по пещерите като сме ковали закони и сме пишели и четяли!
255
0
 
12
 
! Отговори
Средностатистичен преди 9 години
До 310Ти щом не уважаваш църквата, по-възрастните хора, дедите ни, историята ни, България - сигурно уважаваш гейчетата.
254
1
 
4
 
! Отговори
qwerty11 преди 9 години
строгият и справедлив бай Ставри ще го излекува
253
1
 
2
 
! Отговори
пю преди 9 години
единствената разлика е че щесе удрят топки в топки

Спонсорирани публикации