Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми и те не искат да са мъже, кво значи непригодни?
251
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Травеститите в Тайланд са по-красиви от 90% от жените в България. Тайланд е раят на травеститите и там са най-красивите травестити.
250
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СредностатистиченКой го интересува православната ти църква?
249
1
 
5
 
! Отговори
до 306 преди 9 години
Да разбирам ли,че ако си обръсне брадата би го праснал?И не подценявай нашите ***.И ние имаме много красиви травестити.Защо все в чуждото сте ске огледали.Изберете българското.
248
3
 
16
 
! Отговори
Средностатистичен преди 9 години
До АнонименТия ги разправяй на шапката ми. Щом го дават по телевизията, утре от бърлогите ще изпълзят стотици такива гадове, подсвирнеш на някое маце, а обърне ли се-***. После пък и жените ще почнат да пият хормони и да си пускат бради. Къде е Ватикана, къде е Православната църква да ги анатемоса, или купонясват в гейски оргии.
247
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кончита е много красива жена, макар и трансексуална. Ако беше без брада никой нямаше да разбере че е мъж, има страхотно тяло и роклята и беше чудесна. Честно да си признаем, с брадата е грозна, но пък ако не беше с брада нямаше да я забележат. Щяха ли да забележат Азис ,ако не се обличаше като жена. В сравнение с нашата Мария Попова, Кончита е триста пъти по-хубава от нея, ако я нямаше брадата.
246
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Открити са гробници на над 10 хиляди години на мъже погребани със женски дрехи и накити. Индинците също са имали подобни практики. Концепцията за третия пол не е измислена от европейците. В Тайланд трансексуалните са се наричали "Катой" още преди стотици години.. В Китай мъжките хомосексуални *** били разпространени масово чак до 19 век.
245
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обличането на мъже в женски дрехи е старо колкото света. Правили са го Тайландците ,индийците си имат специална каста Хиджра - мъже облечени като жени, канели са ги на сватби защото се е смятало че носят късмет. В китайската опера има традиция мъже да играят женски роли - т.н. дан-оне, даже има филм на тая тема с участието на известният китайски поп-идол и актьор Лесли Чън. Филмът има награда кан. Това имах да кажа на екзалтираните апокалиптици, дето врещят че идвал края на света. Смешни сте!
244
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трансполовостта и обличането във дрехи на противоположният пол е старо като света. Тайланд има концепция за трети пол още преди 2 хиляди години. Хората от третия пол били наричани "катой". В Индия интерполовите хора формират специфичната каста "хиджра". Смятало се е че да поканиш "Хиджра" на сватба или друго важно събитие носи късмет. В китайската опера има традиция мъже облечени като жени да играят женски роли - т.нар. "Дан"-ове. Даже има филм на тази тема със Лесли Чън, носител е на награда Кан. Така че мисълта ми е че тия изказвания че Европа едва ли не вършела някакво извращение ,което щял
243
2
 
11
 
! Отговори
Мале, Пено! преди 9 години
Две баби си говорят:-Мале, Пено, какви времена настанаха, мойта внучка Мима живее с един мъж без да са подписали!!-О, ти си добре! Моят Петърчо живее с един мъж и са подписали!!Честити ни нови европейски ценности и европейска толерантност!!!!!!!!!!!!!!
242
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле тоя *** ако го видя ще му смачкам физиономията грозна. извратен!
241
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейски съюз - царството на разрухата и покварата!
240
1
 
9
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До Анонимен 294А може би по-правилно Европейския съюз - ***!!!Хайде, че ми писна вече два дни да се занимаваме с брадати певици - ***! Да проучим добре кандидатурите за евродепутатите, преди да гласуваме, за да не сме изненадани после от неправилни решения! И да пишем пак един месец по форумите!
239
1
 
14
 
! Отговори
за 291 преди 9 години
Ако и това нещо е "художествен образ", какво по отвратително може да се роди в болен мозък, за да го признаеш за извращение?
238
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много от световно известните певци и музиканти са хомосексуалисти,но се развиват с таланта си,а не с задниците си.Как можеш да кажеш на Фреди,Джордж Майкъл, Елън Джон или Ерик Клептън ***.Никога.Защото не претендират със сексуалната си ориентация.Защо те, едни от най големите не крещят,че някой им пречи и ги дисриминира.Тази брадата грешка на природата прави евтина гейагитация.Какво му пречеше да излезне нормално и да си изпее песента.Но не те пендаците мира нямат.
237
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейският съюз най-после с подходящо име - "кончиНа". Другояче не може и да бъде.
236
3
 
9
 
! Отговори
Aquila1488 преди 9 години
Все още има живи SS офицери, които знаят как се палят пещите и се пускат камерите, трябва да побързаме да вземем властта, че такива недоразумения като това почнаха да се въдят като полски мишки.
235
4
 
22
 
! Отговори
Realist преди 9 години
Всичко върви по дяволите,няма смисъл дори да обсъждаме това същество,рано или късно това ще е действителността. Един ден,след като се приеме 3тия род, ще започне да се обсъжда защо да не се приеме и педофилията и т.н. В извратената Европа с всички тези педофили,които са депутати всичко е свършено.
234
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ кончита е художествен образ, по улиците и в живота не ходи с брада.
233
4
 
8
 
! Отговори
не син преди 9 години
Кончита в екарисажа ,защото вече няма газови камери , а и камерите са за хора !

Спонсорирани публикации