Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
17
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 9 години
Да благодарим на истинските създатели на новите европеиски цености .Евреиските принципи и евреиското наследство.Защитниците на тези принципи обслужват точно тези сатанински сили който от 5575 години поробват земята.Всеки един *** е нормален а всички нормални се обявяват извън закона.
231
1
 
8
 
! Отговори
лили марлен преди 9 години
Вице-президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че това узаконяване на еднополовите бракове е станало само благодарение на огромния принос за американската демокрация, който принос е даден от еврейското наследство и еврейските принципи.Аваков и баптиста яцето парошенко, сенамайдана и се снимат за клип.Турчинов ще води първия гей парад в лвов.Карл Радек обяви сексуалната революция в ссср 18 година.Клара цеткин лезбииската в мюнхен.Е та тва е Европа днес.
230
3
 
11
 
! Отговори
за 311 преди 9 години
Кой те излъга, че в случай става дума за музика! Говорим за типичен политически подход и провокация на обществото, за налагане на абразивна и разяждаща "субкултура", натрапвана насилствено с точно определена цел.
229
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 305 Какво руско лицемерие те клати пък тебе? Верка Сердючка е художествено превъплъщение в сравнение с НЕЩОТО! И все някъде трябва да се спре. Кой има интерес от широко пропагандираното и насилствено натрапване на педарастията в Европа? Защо точно тук и какво се цели? Работи се упорито и последователно за разбиване на семейството и подмяната му със сурогати, разбива се обществото в самата му основа! Кой има интерес от слаба Европа?
228
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вбесява ме простащината на българите. Като не ви харесва Кончита ,не я слушайте, но не обиждайте така нагло ,тези ,които я харесват. Аз я харесвам! Не харесвам метъл, рок , пинк флойд, АЦДЦ и така нататък НО НЕ ОБИЖДАМ ТЕХНИТЕ ФЕНОВЕ, НИТО ТЯХНАТА МУЗИКА!
227
2
 
2
 
! Отговори
koba преди 9 години
..e to sled ADOLF,razni iznasilva4i,sega i tova doziviahme da vidim ot rodinata na Mozart!!!!!!!Kakvo li o6te ni 4aka????!!!!
226
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера какво толкова ви учудва жена с брада, и двете ми баби имат. Бабите на село също. Вярно, не са толкова гъсти.
225
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 298Хубаво е когато шанс за тези хубави неща имат равен шанс и най-добрите го постигнат, а не само тези които имат връзки и средства. И повярвай ми понеже и на запад и в цял свят това е практика. За пример онзи ушатия принц е завършил Кеймбридж а Буш Йеил.
224
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм фен на кончита, но според мен трябваше да се яви с песента и unbreakable.Текстовете на песните и са много вдъхновяващи, ако ги разбираш разбира се. Те ти вдъхват сила и кураж "Да блестиш" както се пее във песента unbreakable
223
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера какво общо имат европейските ценности с конкурса евровизия? 1/3 от страните с право на глас дори не са част от ЕС. Най-много гласове за кончита са дали именно Грузия и Русия.
222
7
 
5
 
! Отговори
мосю Гарсон преди 9 години
Айде стига лицемерия. За Верка Сердючка нищо не казахте, ами тату, ами дана интернешънъл?? Стига моля руско-българско лицемерие.
221
0
 
0
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До блякс Млък това са основни евроатлантически ценности, да не искате европа да ни глоби.
220
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбогом ЕС !!!
219
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така - като не ви харесва конча, не я слушайте . Жената или там каквото е спечели честно - с гласове от публиката и зрителите. Време е да признаете с достойнство загубата, ако изобщо имате някакъв интерес от конкурса, в което се съмнявам. И за какво врещите? И на мен не ми хареса когато преди години мюзик айдъл спечели един тома със мазна коса дето се дереше като прасе дето го колят,ама не оревах света. А случайно да сте наясно че руските граждани са поставили кончита на трето място?
218
4
 
24
 
! Отговори
блякс преди 9 години
Стига с тая европейска толерастия ! Вижте го тва на снимката, бе! Това нормално ли е??!
217
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Внимавайте за кого ще гласувате на евроизборите, защото точно там се прокарват закони, които въвеждат извратено сексуално възпитание още в начално училище. Почти всички предишни евродепутати подкрепиха резолюция за създаването на пътна карта на ЕС срещу хомофобията и дискриминацията на сексуалната ориентация и половата идентичност, която да защити правата на ЛГБТИ лицата (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, интерсексуални лица).
216
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига лицемерия. За Верка Сердючка нищо не казахте, ами тату, ами дана интернешънъл?? Стига моля руско-българско лицемерие. Последните вопли на една изчезваща държава, това са форумните дивашки крясъци, които се пишат тук! Докато хората на запад - Испания, Германия, Франция си живеят живота. Обичам испанските сериали!
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 266Испания е велика страна, гледай си работата!
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 282В никакъв случай повечето в Европа не харесват това, убеден съм. Работата е там, че гейове, травестити и тн. винаги са страшно шумни и търсещи внимание, вземи за пример типичния гей парад-100 човека които опищяват милионен град за дни наред. Това е типичният гей-ще ти се дупи, пищи и вре косматия си ***(или брада) в лицето, а когато ти писне и изразиш недоволство ще те обяви за хомофоб...
213
7
 
1
 
! Отговори
ABC преди 9 години
Конкурсът Евровизия е за да обединява хората в Европа. Не мога да разбера каква е тая злоба. Аз мога еднакво да се наслаждавам и на песента на двете рускини, които са много симпатични, и на песента на Кончита Вурст. Поне веднъж спрете със злобата, защото това не е от полза за никого. Призовавам ви за малко толерантност, мъничко, съвсем мъничко и повече любов между хората, друг начин няма! Не забравяйте че Кончита е избрана напълно законно със гласове на зрителите и журито. Какъв ви е проблема?

Спонсорирани публикации