Див грах прави овцете наркоманки

Хиляди животни са се самоубили
20 май 2014 14:32,
18
Див грах прави овцете наркоманки
Снимка: Reuters

Австралийски овце започват да се държат като наркоманки, след като пасат плевел, наподобяваш див грах, който силно се разпространил в следствие на горските пожари в страната континент през януари, пише в. "Дейли мирър".

Отровното растение кара животните да разбиват черепите си в скалите. То е силно пристрастяващо и досега е убило хиляди домашни животни в Нов Южен Уелс. След консумацията на дивия грах стадата започват да се държат неадекватно. Първо губят тегло, а след това животните стават некоординирани и депресирани, изпитват мускулни тремори и опитват дa се самоубият.

Фермерът Боб Маккинък споделил: "Сякаш си имаш работа с хиляди пристрастени към хероина същества!". Той бил загубил 800 глави добитък заради коварното растение от семейство Сваинсона - вид пустинен грах, характерен за Австралия.

При паша се натрупват токсини, които атакуват жизненоважни ензими при животните, при което се разстройва тяхната централна нервна система, уточнява изданието.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, по колко го даваш прахчето???барато? за тъщи, за свекърви, за , за ...все ще свърши работа
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да идем да посеем пред Бойкови и да видим, дали ще си скубе косите и ще си къноса така косата сигурно ще подейства сигурно, в Банкя много си падат по Австралийски див грах
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се даде на Бойко от тоя грах да видим действа ли на СЕЛЕНДУРИ!
9
0
 
9
 
! Отговори
с преди 9 години
Хм, значи дотук имах само хипотеза, но вече има материално може да се докаже, защо Сидни от Хавстралия все му се привиждат рифове, сърфове, яхти и т.н . Сидни, приятелю, не си ти виновен, от граха е! Добре, че имаш достатъчно $$$$, та да си купиш каска овреме и да не си чукнеш кратуната в някой камък. По-здрави от Варна!
8
6
 
1
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
Само, че простият анонимен 1 живее в Германия и знам какво ядат тук немците. И знам, че по-старите преглъщат за български зеленчуци! Говориш конспиративни простотии! ЕС е огромен пазар и е идеален за българските земеделци. Само че на българинът му липсва икономическо мислене, а и на някои мозък съдейко по твоя коментар.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда тогава че растението ги прави по умни. Разбрали са какъв живот живеят "това живот ли е?" и са решили да се самоубият.
6
2
 
16
 
! Отговори
ined преди 9 години
Сега нашите наркоманчета вместо да пушат трева да не почнат да зобат австралийски грах?
5
1
 
23
 
! Отговори
до Сидни $$$ преди 9 години
Явно и Сиднито $$$ е рупал от тоя грах...
4
0
 
11
 
! Отговори
Поправка! преди 9 години
Правилно се пише "уфсъ".
3
6
 
19
 
! Отговори
Фермер преди 9 години
***, по-***, най-***, Анонимен 1.И по времето преди 1989г. имаше по няколко хиляди глави на окръг в БГ, ама сега на "убавия" запад не му трябват производители в България!
2
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майчето Манолова какво готино селфи си е направила!
1
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фермерът е загубил 800 овце! Ето ви пример за земеделец в нормалните страни. Кой знае колко *** има този човек. Нашите реват за 20 глави *** за субсидии, а този има стотици! *** факт е, че българският селянин не иска да се кооперира с други, че да стане крупен прозводител, но е готов да се мъкне с тракторите и да блокира София.

Спонсорирани публикации