Замразените европрограми може да станат четири

Павлова: Има риск да бъдат спрени около 3 млрд. евро
Обновена: 5 юни 2014 14:20 | 5 юни 2014 10:07, Надежда Бочева
49
Замразените европрограми може да станат четири
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

След замразяването на средствата по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ заради сериозни нарушения при обществените поръчки имаме критична ситуация при „Конкурентоспособност” и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това каза  депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.

Лиляна Павлова изчисли, че рискът е да бъдат спрени общо между 1,5 и 3 млрд. евро. Според нея тази сума е точно колкото новия заем, който правителството се кани да вземе. Депутатът обаче смята, че „бюджетът няма да издържи“.

„Вчера отидох в комисията по бюджет, надявайки се финансовият министър да каже как ще ги похарчим тези пари”, заяви Павлова и подчерта, че не е останала доволна от отговора.

Още по темата
Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър.

„На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите”, заяви Павлова.

Тя увери, че опозицията ще атакува кабинета, докато той не подаде оставка. „Не искаме властта на всяка цена, но държавата е напът да се срине”, заяви Лиляна Павлова.

Средствата за „Околна среда“ са блокирани от ноември 2013 г., а за „Регионално развитие“ - от няколко дни.
Според екоминистъра Искра Михайлова санкциите за общините с екопроекти ще са близо 95 млн. лв. Засега по „Регионално развитие“ са блокирани около 90 млн. евро.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
13
 
! Отговори
конспиратор преди 9 години
Като гледах парите, които ЕС наля в Украйна за да направи преврат само и само за да сложат правителство, което да обслужва корпоративните интереси на ЕС и САЩ, ми става ясно, защо сега се опитват да свалят правителството ни като спрат парите нужни за развитие на българските фирми. Уж сме най-бедни, а получаваме най-малко.Странно нали?Искат да спрат парите заради Южен поток, а ЮП искат да го спрат за да не зависят от Русия...т.е ние сме бушонче като Украйна. Сега да чакаме ли демокрация и ние?
15
10
 
10
 
! Отговори
ahah преди 9 години
Лилито,знае каквви са ги ос*али и знае че ще спрат още програми,АМИ одита е за 2009-2013,от ноември 2013 почнали процедури,*** гробари да не мислят че гроб не са виновни,ахахахх ЩО не ги спираха след 2009г фондовете ААА???Одита е бил 2004-2009 и няма един спрян,значи МУТРИТЕ са бъркали здравом в кацата,ама овцете блеяяяяят ли блеяяяят,айде да идва пак Винету,да дига тока,падни-стан и,и да го гоним с павета ПАК,явно кръвното МУ е добре,,,ахахах,пенсиите много се олабиха-4г фризер за всички
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен правителство което си позволява да загуби пари от еврофондовете независимо от коя партия е за затвора.
13
3
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
Управляват ни *** - 2 години не могат (не искат) да пуснат няколко мерки за земеделие - 2013 беше нулева, 2014 ще е нулева. Или са наистина *** или нарочно нищо не правят защото са платени
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На какво се радва,що за политици,който ходят и ни топят пред Брюксел -излагат се За какво ги спират ,че не са продажници, като ГЕРБ за пред подписаните договор на златните концесии за още 30г.и намаляване с 1.5%,за договора за прием на бежанци за да останат българите малцинство във собствената си родина ,построените джамииНикога повече ГЕРБ -те ще продадат и родната си земя за пари
11
11
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Нечувана наглост.Свинята, заради която се спират еврофондове, вместо да си посипе главата с пепел , набеждава другите.Бичеглавия дончев,свинята,будата и всички герберастки кметове са за затвора.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиле мацко , само си за порно драга, равна няма да имаш в bbw .
9
3
 
1
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До АнонименОбади се в американското посолство...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли как да стана *** ?
7
3
 
17
 
! Отговори
SPA преди 9 години
Лиле, по-добре *** на фитнес, стига с тия глупави приказки.
6
6
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Защо не казвате, че тези "замразени фондове" са следствие от борбата между "големите" евро-партии, чиито клонове са "нашите"?...В отвратителна гео-политическа и икономическа игра ни вкара ЕС. Където партиите-клонове защитават интересите на големите евро/американски/-икономически сили и никой не се бори за националния интерес. А "национален интерес" стана *** дума.Малко по малко започват да се усещат хората и това ще е края на ЕС в изкривения му корумпиран образ.
5
5
 
11
 
! Отговори
браво преди 9 години
Това е женският образ на Герб-бивша комунистическа порода, арогантен и нагъл нрав ,доволно *** и тлъста,верна на вожда ,докато й плаща.Кое не е вярно? А после?
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър."Тоест, да очакваме още спрени средства, заради гафове по герберско време? Какво друго крие дебелото Лиле?
3
7
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
За същото. Нефелните проекти, обществени поръчки и сделки, заради които са спрени средствата са на ГЕРБ и от гербаво време. Просто гербавите са толкова нахални, че ако за нахалство се даваха присъди, тия щяха да лежат до живот... няколко пъти.
2
1
 
12
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
Интересно за какво ли щяха да бъдат дадени парите, ако аверчетата на Роската бяха на власт?
1
5
 
13
 
! Отговори
Иван преди 9 години
За почти четири години управление ГЕРБ НЕосъди нито един ***, пардон "социалист" от Тройната Ламя!!! Значи действат заедно и са от едно котило!

Спонсорирани публикации