Русия трябва да признае действията си в Украйна

"Таймс": Руският народ страда от колективна липса на памет
Обновена: 6 юни 2014 13:57 | 6 юни 2014 10:49,
325
Русия трябва да признае действията си в Украйна
Снимка: Reuters

Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс" в редакционна статия, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Нормандия скоро след анексията на Крим, който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и британският принц Чарлз сравниха с действията на Хитлер в Австрия.

Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа, потиска плурализма и гражданското общество в самата Русия и предизвиква страх у съседите си с параноидалната си външна политика. Но като държавен глава Путин има пълно право да бъде в Нормандия.

Приносът на съветска Русия за разгрома на нацизма е не само жизнено важен, но и централен. Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение.

Може само дълбоко да се съжалява, че при управлението на Путин Русия така и не можа трезво да погледне своята история от времето на войната, пише вестникът, според който "в Русия и досега се наблюдава колективна загуба на паметта, що се отнася до сътрудничеството на Сталин с Хитлер или по въпроса за жестокостта на Червената армия по отношение на гражданското население на завоюваните страни от Източна Европа. Но човешката цена, заплатена край Сталинград, говори сама за себе си. Тази жертва не е била напразна - Сталинградската битка е преломен момент във войната, също както и битката при Курск и десантът в Нормандия.

Вчера президентът Путин вечеря с президента на Франция и се срещна с британския премиер - в самата Русия тази визита ще бъде представена като завръщане на Русия в центъра на международните събития след някои недоразумения заради Украйна. В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен. Но от страна на Запада не може да има никаква загуба на паметта - Барак Обама, Дейвид Камерън и Ангела Меркел трябва да се възползват от тази визита, за да внушат, че завземането на Крим не може да бъде признато и че откритата или явна подкрепа на Русия за сепаратистите в Украйна трябва да се прекрати - в противен случай Западът е длъжен да наложи на Русия наказателни санкции, заключава вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
36
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Егати лицемерните ***.
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и тъпата пропагандистка статия!Таймс май не следят събитията по света?Обама даже не споменава СССР в речта си за Нормандия.Какво общо има "Русия трябва да признае действията си в Украйна"? В кой исторически план?
7
3
 
39
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Пак пропаганда. Путин има пълното право да е в Нормандия. ЕС вече не е този от 1957 година и самият той няма право да говори за деокрация. вярно е, че Владимир Владимирович управлява с тежка ръка, но това не значи, че народът му не го иска. Подкрепата за него е над 80%. Просто на Запад не са толкова обичани от собствените си народи и не могат да преглътнат, че има и по-обичани от тях.
6
2
 
28
 
! Отговори
титло преди 9 години
Тия направо испушиха вече.Тези нови насоки към новия глобален морал,ще им "пийне мозъка" тотално..........В случая се получава като децата---а аз ти давах да си играеш с мойте играчки.....*** и профаните...
5
3
 
38
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Ама вия какво очаквате от "Таймс"да признае че света е вече друг ?и че без Русия не може,че санкциите срещу Русия удрят сериозно по икономиката на ЕС?че САЩ притискат жестоко ЕС ?няма да прочетете тези истини в западната преса!
4
4
 
42
 
! Отговори
АНТИАМЕРИКАНЕЦ преди 9 години
Е , НЯМА ПО-ГОЛЕМИ *** , *** И ГЕНЕТИЧНО СБЪРКАНИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ !!!!! ТОВА СА ПОТОМЦИТЕ НА ИНТЕРНИРАНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ , НАЙ-ГОЛЯМАТА ШЛАКА ОТ ЕВРОПА И СВЕТА !!!! ТИЯ *** СЕГА ЩЕ РАЗДАВАТ ОЦЕНКИ НА ЧЕЛО С ПРЕЗИДЕНТ !!!!! ШЕБЕКЪТ ОБАМА-ПОТОМЪК НА ГАДНИ *** ОТ ЧЕРНА АФРИКА !!!!! СРАМ ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ , ТОВА Е АМЕРИКА !!!!
3
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война"66 години по-късно. Браво. Значи очаквайте ответно признаване за Украйна някъде към 2070-та година. Лицемерна *** такава...
2
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГраницата е отворена който се чувства агресиран може да отиде в Русия.
1
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарим ти, Владимир, че така успешно мачкаш еврогейската ***!

Спонсорирани публикации