Русия трябва да признае действията си в Украйна

"Таймс": Руският народ страда от колективна липса на памет
Обновена: 6 юни 2014 13:57 | 6 юни 2014 10:49,
325
Русия трябва да признае действията си в Украйна
Снимка: Reuters

Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс" в редакционна статия, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Нормандия скоро след анексията на Крим, който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и британският принц Чарлз сравниха с действията на Хитлер в Австрия.

Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа, потиска плурализма и гражданското общество в самата Русия и предизвиква страх у съседите си с параноидалната си външна политика. Но като държавен глава Путин има пълно право да бъде в Нормандия.

Приносът на съветска Русия за разгрома на нацизма е не само жизнено важен, но и централен. Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение.

Може само дълбоко да се съжалява, че при управлението на Путин Русия така и не можа трезво да погледне своята история от времето на войната, пише вестникът, според който "в Русия и досега се наблюдава колективна загуба на паметта, що се отнася до сътрудничеството на Сталин с Хитлер или по въпроса за жестокостта на Червената армия по отношение на гражданското население на завоюваните страни от Източна Европа. Но човешката цена, заплатена край Сталинград, говори сама за себе си. Тази жертва не е била напразна - Сталинградската битка е преломен момент във войната, също както и битката при Курск и десантът в Нормандия.

Вчера президентът Путин вечеря с президента на Франция и се срещна с британския премиер - в самата Русия тази визита ще бъде представена като завръщане на Русия в центъра на международните събития след някои недоразумения заради Украйна. В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен. Но от страна на Запада не може да има никаква загуба на паметта - Барак Обама, Дейвид Камерън и Ангела Меркел трябва да се възползват от тази визита, за да внушат, че завземането на Крим не може да бъде признато и че откритата или явна подкрепа на Русия за сепаратистите в Украйна трябва да се прекрати - в противен случай Западът е длъжен да наложи на Русия наказателни санкции, заключава вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
8
 
4
 
! Отговори
до 183 преди 9 години
аз съм на 54 години и много добре помня какво разказваха възрастните хора за червената армия през 1944 година по силистренско и добричко. имало е изнасилвания убийства и ежедневни грабежи
168
3
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До до 195 Еми то и Франция нещо не си признава ,за режима на Виши,дето са подкрепяли Хитлер Ако се почва с признанията,домакините трябва да са първи
167
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имат къса историческа памет и ще трябва да преживеят още една студена война. Дано този път да е по-кратка. Така или иначе резултата ще е същия.
166
8
 
6
 
! Отговори
до 195 преди 9 години
точно така :) руснаците не обичат да признават че са били най-верните съюзници на Хитлер до самото нападение
165
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР е бил най-големият приятел на Хилтер. Заедно поделят Полша и колят дружно евреи и поляци. СССР снабдява със суровини Хитлер, докато лудия мустак се почувства достатъчно силен да нападне руската ***. Така че Кремъл има също голяма вина за Втората Световна Война, вина която руснаците винаги са отричали и премълчавали.
164
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дедото на Буш-младши заедно с партньора си евреин Хариман са продавали оръжие на Хитлер.Къде е демокрацията тук?
163
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вестник Таймс не става ни за тоалетна хартия, ни за миене на прозорци! Пфу!
162
8
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
< Руския народ страда от колективна липса на памет> Подзаглавието също си го бива....
161
1
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
<Русия трябва да признае действията си в Украйна> Заглавието си го бива...
160
14
 
3
 
! Отговори
сънчо преди 9 години
Гледам платената руска *** се вихри днес по особено брутален начин. За това отиват парите от газ и петрол на Раша, нищо че един свестен тротоар не видях там. Просто една голяма *** с амбициите за империя и свинете от *** се въргалят и по българско.
159
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
180, баба ми все още е жива и със спомени и за германците, и за руснаците. Преди да почнеш да плещиш свободни съчинения, поне почакай да измрат тия със собствени спомени и тогава насаждай научна фантастика.
158
6
 
5
 
! Отговори
до 177 преди 9 години
*** си направи генетично изследване в института по микробиология,струва 150 лева. българите нямаме нищо общо със славяните
157
1
 
14
 
! Отговори
болен здрав носи преди 9 години
Тия зомбираните американски терористи нямат край на интригите си. Ние ще избиваме и разграбваме света, но вие поемайте вината!
156
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каквао е вършила съветската армия в бг 1944 година може да стане ясно на всеки,който прочете писмото на Георги Димитров до сталин- грабежи изнасилвания убийства побоища
155
0
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 9 години
Извинявай, сложих ти минусче без да искам. Съглсен съм с теб и всичко казано от теб.
154
1
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До българин Пич,недей си пиши сексуалните фантазии Знаем те че искаш мазен,вонящ и слузест вурст ,ама не е хубаво пред всички да си пишеш фантазиите,току виж твоите дружки от гей-прайда почнали да те ревнуват
153
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен157 "ТЕРОР, нещостнико, Е ТОВА, КОЕТО СЕ ПРАВИ от Путин в Русия - НЕУДОБНИТЕ ГИ ИЗБИВАТ НАПРАВО ПО УЛИЦИТЕ, както и в Украйна"Бреее, аз живея в РФ, но това не го бях виждал и до днес не го знаех. Ти ми отвори очите Благодаря! :)))
152
18
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Боби:Преставам да се занимавам с тебе. Ти си типичен пример на комунистически *** - *** с претенции за интелектуалност. Рано или късно ще те затворят в лудница. Или ще те напряват "политик" като Болен Сидеров например или като Бареков.
151
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация...В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен....--------------------Западът, с ръце до лактите в кръв. "Кремълската пропаганда"?!? вещае западната пропаганда. Тия нямат собствено мнение и при всяко кихване зад океана, не смеят да дишат и те дават оценки! Що за помия препечатвате тука?
150
1
 
10
 
! Отговори
23 преди 9 години
"Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация"Ахъм, значи трябва да се преструва като всички останали? Ахъм.

Спонсорирани публикации