Русия трябва да признае действията си в Украйна

"Таймс": Руският народ страда от колективна липса на памет
Обновена: 6 юни 2014 13:57 | 6 юни 2014 10:49,
325
Русия трябва да признае действията си в Украйна
Снимка: Reuters

Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс" в редакционна статия, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Нормандия скоро след анексията на Крим, който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и британският принц Чарлз сравниха с действията на Хитлер в Австрия.

Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа, потиска плурализма и гражданското общество в самата Русия и предизвиква страх у съседите си с параноидалната си външна политика. Но като държавен глава Путин има пълно право да бъде в Нормандия.

Приносът на съветска Русия за разгрома на нацизма е не само жизнено важен, но и централен. Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение.

Може само дълбоко да се съжалява, че при управлението на Путин Русия така и не можа трезво да погледне своята история от времето на войната, пише вестникът, според който "в Русия и досега се наблюдава колективна загуба на паметта, що се отнася до сътрудничеството на Сталин с Хитлер или по въпроса за жестокостта на Червената армия по отношение на гражданското население на завоюваните страни от Източна Европа. Но човешката цена, заплатена край Сталинград, говори сама за себе си. Тази жертва не е била напразна - Сталинградската битка е преломен момент във войната, също както и битката при Курск и десантът в Нормандия.

Вчера президентът Путин вечеря с президента на Франция и се срещна с британския премиер - в самата Русия тази визита ще бъде представена като завръщане на Русия в центъра на международните събития след някои недоразумения заради Украйна. В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен. Но от страна на Запада не може да има никаква загуба на паметта - Барак Обама, Дейвид Камерън и Ангела Меркел трябва да се възползват от тази визита, за да внушат, че завземането на Крим не може да бъде признато и че откритата или явна подкрепа на Русия за сепаратистите в Украйна трябва да се прекрати - в противен случай Западът е длъжен да наложи на Русия наказателни санкции, заключава вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
0
 
! Отговори
OBEZPOKOEN преди 9 години
KAKVOTO I DA NI GOVORIAT -GOTVIAT VOINA S RUSIA, UBEDEN SAM100%. DA NE ZABRAVIAME KAK ZAPOCHNA VSICHKO V UKRAINA- S KARVAV PREVRATDA PRIZNAE IZBORITE V UKRAINA. ? ZASHTO ,NALI VIE STE GI PRIZNALI.REJAT GAZ,IZOLIRAT,SANKCII ,DRANKAT ORUJIE , PLASHAT SASEDITE, NEMA DA SE MAHNAT /VOENNO/NIKOGA VECHE OT IZTOCHNO EVROP. DAGA .PROVOKACII, DEZINFORMACIA, LAJI .DA SE STEGAME ZA NAI-LOSHOTO, BRATOCI.SAJALIAVAM, DANO GRESHA, NO AKO NEKOI DRANKA ORAJIE PED DOMA MI -,UMIRAM TRUDNO
248
5
 
2
 
! Отговори
Путкин - педераст ! преди 9 години
''православн''а руссия плаща на *** чеченци да убиват украйнци и руснаци християни, които не искат да живеят в кагебейската ***...
247
2
 
6
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
"Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс"Цинично и идиотско правило за извод!"Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение". Не може би, а със сигурност не Вашингтон, а Берлин щеше да Винапътства в друг състав...
246
0
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Глупости,няма ,,либерална демокрация", ,,дървено желязо", ,,вечен двигател" и други измишльотини.ПроЗтотията ходи по хората,не по гората.За 70 години либерално-демократичните кравари избиха в Корея,Виетнам,Лаос,Ирак,Либия, Афганистан и другаде пет пъти повече хора отколкото Хитлер евреи в газовите камери.Еб...ти ,,либералната демокрация".Да ти се доповръща от щастие!
245
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато някой започне да обвинява цял народ в нещо, проблема не е в народа, а в нечия куха глава.
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че какви действия на територията на Украйна няма руски войски /Крим не е украинска територия след референдума/
243
2
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
"Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа"------------По-голям цинизъм и лицемерие лъхащ от статията на Таймс охарактеризираща западния политически и идеологически елит не бях чел.---псНякой би ли могъл да разясни що за животно е това Либерална Демокрация??????
242
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECС Крим те първа започва. Юго-изтока вече дефакто е против Киев. Въпрос на време е да замине Новоросия от Украйна. Какво ще папкат бандеровците тогава? Няма да има кой да ги храни.
241
16
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До морскиПутин няма да се спре пред никакво кърваво престъпление , за да запази пожизнената си неограничена власт. Крадливите и войнолюбиви путинисти с Кримската авантюра показаха, че това са последните гърчове на човеконенавистната империя на злото. Путин вероятно е чел мислите на Сун Дзъ в Изкуството на войната. Но да му ги припомним: Империя, която е загубила своята сила и блясък е невъзможно да бъде възстановена.----С Русия е свършено - това с Крим беше последното ухапване змията.
240
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECМомче, спри да гледаш телевизията на Порошенко. Вреди ти на психиката.
239
6
 
15
 
! Отговори
морски преди 9 години
До Украинец .......Русия сега е по-силна от всякога а голямото ограбване на Украйна сега започва.Отвори си очите!Слава на Русия!!!
238
17
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Анонимен Забраната на руския язик беше само предложение-то не се прие,и нито един руснак не беше заколен-а в Одеса руски сепаратисти стреляха срещу футболни запалянковци-това навсякъде в света води до смърт.
237
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да Украйна има доста общо с България. Да охкаме и страдаме е каде по-удобно отколкото да положим усилия за щастието си...
236
1
 
12
 
! Отговори
Мамун преди 9 години
Украинецо :Нищо не е избил.Големия Грабеж тепърва започва.Да не си живял в Украйната през последните 20 години случайно?
235
8
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До морски цитат от 21 век: Ще минат много години, докато не настъпи положителна промяна в съзнанието на хората. Докато ние сме живи, ще се измъчваме и ще страдаме. С плахи надежди, без илюзии и с презрението, което носим в уморените си души.Колкото до Украйна, ще видим. Важното е, че каквото и да става, украинският народ успя да избие няколко зъба от самодоволната мутра на тираните. Поне за известно време те ще имат по-малко самочувствие и повече страхове.
234
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинецо, да направим разбор-Първо беше Майдан-там руснаци щяха да колят.След това забранихте руския ,покрай него и разни други езици.Това се схвана от руснаците като опит за асимилация.След това тя на свой ред организира онова с Крим.Имаше и разни американски моми дето редяха украински правителства и Пет милиарда долара.Дружеската ръка бе преди това -тя бе руска и офертата беше да си съхраните тежката промишленост на изток.Но вие не разбрахте това.
233
0
 
0
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До АнонименKазаци има и украински и руски (донски) например.
232
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECЗаминавай за Украйна на Майдана. След като си такъв защитник на фашагите, включвай се редовете им. С удоволствие ще те пратят в Славянск. Ама надали ще се върнеш. Спри да пишеш фашистки лозунги. Пропагандирането на фашизма е най-долното нещо. Защо не отидеш в Германия с подобни лозунги да видим какво ще ти се случи.
231
6
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До asen Още един от 19 век и почвам от 21 :та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя, плодове, ***, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия и ще се бием за вярата на поробените! Dostoevski .....
230
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие избивате хора, украинците.

Спонсорирани публикации