Камерън и Расмусен обвиниха Русия в агресия против Украйна

Москва подкопава международния ред според генералния секретар на НАТО
Обновена: 20 юни 2014 14:19 | 20 юни 2014 12:49, Елка Василева
70
Камерън и Расмусен обвиниха Русия в агресия против Украйна
Дейвид Камерън и Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Британският министър-председател Дейвид Камерън и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвиниха Русия в "агресия" против Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Камерън и Расмусен дадоха съвместна пресконференция след среща в Лондон, посветена на подготовката за форума на НАТО през септември в Уелс.

Британският премиер каза, че на предстоящата среща на върха алиансът "трябва ясно да покаже на Русия, че винаги е искал да й бъде партньор, а не заплаха".

"Но Русия със своите продължаващи агресивни действия в съседна страна и заплашителното си поведение в отношенията със съюзници от НАТО възпрепятства такова сътрудничество в бъдеще", каза той.

Като "агресия" Камерън и Расмусен оцениха помощта, която според тях оказва Москва на опълченците в Източна Украйна.

Действията на страни от НАТО, които "са изпратили в отговор самолети, кораби и войски", Камерън определи като способност за "бързо даване на отговор на заплаха против наши съюзници, за да бъдат дадени гаранции на тези, които се опасяват за сигурността на своите страни".

Расмусен обвини Русия, че "подкопава международния ред". "НАТО вече предприе спешни стъпки за защита на съюзниците и всяка страна членка на НАТО дава своя принос", каза той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
30
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
А за Хитлер мъчно ли ви е,верицата ви!?
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DARZZAVATA sse kazva ZZARSTVO BALGARIA : predi 1944 E na PURVO MASSTO po IZNOSS na ZARNO v Sveta na chovek, NA PURVO MASSTO po IZNOSS na TUTUN v Sveta na chovek, Na PURVO MASSTO. po IZNOSS na GROZDE v Sveta - v ABSSOLUTNI KOLICHESSTVA, poveche OT VSSAKA edna Druga Strana v Sveta, za ROZOVO MASLO sustoto, Nai-MNOGO v Sveta, PLODOVE i ZELENCHUZZI ssusto-NEIZBROIMI KOLICHESSTVA... 25 Miliona OVZZE i 2 MILIONA EDAR rogat Dobitak... 4-5 Massto v EVROPA za ZZARSTVO BALGARIA po STANDART- Naravno ss BELGIA i HOLLANDIA... za mizernata republika Kakvo da kazem... NESSTO dobro... ili Po-dobre NISHTO...
14
3
 
33
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Тия двамата, що не посетят някой гей парад, вместо да се бутат между шамарите с измисления си световен ред?
13
2
 
27
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
А, така...Един вид:Защо ни пречите да изтребваме противниците на нашите протежета в Киев!?!?...
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са внушения за ***! Новият президент защо не опитва да води преговори?Няма да може Русия да им подари нефта и газа си.Да не би това в Ирак да възникна спонтанно? Нападната е рафинерия и е овладяна в северната част. Малко акъл и две и две винаги е четири.Идеята е пак петрола и притискане на Русия.Ако имаше Господ, нямаше да търпи тези лъжливи и агресивни, алчни хора.Дълбоко се самнявам, че времето е нормално и климатът не е манипулиран.За техните грехове плащаме ние!
11
2
 
30
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Тази седмица Расмусен е дал изявление, че Русия спонсорира Гийнпийс за да пречи на добива на шистов газ. В отговор Грийнпийс са запитали какво пушат в централата на НАТО...NATO се е разграничило от изказването на Расмусен.Линк към статията на "Theguardian" - theguardian/environment/2014/jun/19/russia-secretly-working-with-environmentalists-to-oppose-fracking
10
3
 
42
 
! Отговори
Асиз преди 9 години
Тия двамата, че ги видиме ли на София Прайд 2014 ?
9
2
 
48
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Факти са нужни господа-ФАКТИ.Когато покажете поне един руски спецназовец,когато покажете хората които носят пари в Славянск,когато покажете колоните с танкове да влизат в УК и т.н.--ТОГАВА и ще ви повярваме.Вече цял свят НЕ ви вярва и никога няма да ви вярва вече...То и Садам "имаше" хим.оръжие,то и Кадафи беше НЕ демократ--ама сега виждаме положението там--СЛЕД ВАШТА НАМЕСА--УБИЙЦИ НА ЦЕЛИ НАРОДИ....
8
2
 
49
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Забравиха че вече 40 год. Турция e окупира северен Кипър. Видите ли, за съюзници да са агресори и окупатори може!
7
2
 
51
 
! Отговори
Национал преди 9 години
Гадни лицемери!
6
2
 
56
 
! Отговори
2 ИДИОТА преди 9 години
Чудя се кой от двамата е по-голям ***. Очевидно в НАТО ги подбират за шефове след усърдно издирване из психиатриите
5
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Расмусен, който беше залят с червена боя и на който му казаха, че ръцете му са изцапани с кръв, ли става въпрос?
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между Русия и Украйна излиза извън контрол
3
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези двамата да не повтарят каквото им наредят от Вашингтон,а да изпълят гражданския си дълг и поне да посъветват американските терористи, да си приберат наемниците от Украина.С лъжа и демагогия не се управлява.
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чифутииии вие разрушихте света !!
1
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу Путин вече излизат по двама: Меркел+Оланд, а сега Камерън+натовския рептил!Мишките скачат на Котката! Ха ха ха хааа!

Спонсорирани публикации