Камерън и Расмусен обвиниха Русия в агресия против Украйна

Москва подкопава международния ред според генералния секретар на НАТО
Обновена: 20 юни 2014 14:19 | 20 юни 2014 12:49, Елка Василева
70
Камерън и Расмусен обвиниха Русия в агресия против Украйна
Дейвид Камерън и Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Британският министър-председател Дейвид Камерън и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвиниха Русия в "агресия" против Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС.

Камерън и Расмусен дадоха съвместна пресконференция след среща в Лондон, посветена на подготовката за форума на НАТО през септември в Уелс.

Британският премиер каза, че на предстоящата среща на върха алиансът "трябва ясно да покаже на Русия, че винаги е искал да й бъде партньор, а не заплаха".

"Но Русия със своите продължаващи агресивни действия в съседна страна и заплашителното си поведение в отношенията със съюзници от НАТО възпрепятства такова сътрудничество в бъдеще", каза той.

Като "агресия" Камерън и Расмусен оцениха помощта, която според тях оказва Москва на опълченците в Източна Украйна.

Действията на страни от НАТО, които "са изпратили в отговор самолети, кораби и войски", Камерън определи като способност за "бързо даване на отговор на заплаха против наши съюзници, за да бъдат дадени гаранции на тези, които се опасяват за сигурността на своите страни".

Расмусен обвини Русия, че "подкопава международния ред". "НАТО вече предприе спешни стъпки за защита на съюзниците и всяка страна членка на НАТО дава своя принос", каза той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
ROM преди 9 години
devit shte si xodi na sledvashtite izbori i sega reve kato mlada bylka za xyi.............
55
1
 
2
 
! Отговори
as преди 9 години
Като ги гледам тия двамата май се обичат.Само как се гледат.
54
1
 
2
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Светът е пред нов нулев час! Эапочна процеса на глобално трансформиране на света! В какво, не е ясно? Хипербуржоаэия, космокрация или ПОСТКАПИТАЛИСТИЧЕСКИ свят??? 99% живеят в миэерия, като преэ епохата на ТЪМНОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ (1523-1648)!!!
53
1
 
3
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
ПАРАНОИЧНИ ИНТРТАНТСКИ ТЪПАНАНАРИ, НЕ ВИ ЛИ ЯСНО, ЧЕ АКО РУСИЯ БЕШЕ РЕШИЛА УКРАЙНА ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ НАЦЕПЕНА И ДА СЕ ПУЙЧАТ, ЗАЩОТО РИСКВАТ СВЕТОВНИЯ МИР !!!
52
1
 
8
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До 1Не е само заради газовата тръба . Петро-Долара си заминава , и НА ТЯХ ИМ ТРЯБВА ВИНОВНИК - в случая РУСИЯ . Всички фигури са подредени за СВЕТОВНА ВОЙНА , въпроса е КОГА НА РУСИЯ ЩЕ ИМ ПИСНЕ ИЛИ КОГА НАТО ЩЕ УДАРЯТ ПЪРВИ .След това за около 1-2 часа Р-36М2 ВОЕВОДА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА .
51
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
Tezi kopeldashki svinje vuorujavat ISIS v Siria.
50
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 9 години
Евроатлантиците напоследък съвсем изтрещяха и изобщо не правят връзка с главния мозък. Не знам от наркотиците ли е от какво е, обаче не им се отразява добре. *** са напълно способни да запалят световна война. И всичко това само заради украинската газопреносна система.Всички европейски политици са абсолютни *****, а украинските нацисти дано си платя с лихвите.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ въвели санкции срещу Уганда защото..... e криминализирала *** с болни от СПИН и непълнолетни, както и пропагандата й.Само да попитам: защо не налагат санкции на Саудитска Арабия?
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
FED Mejdunarodnia valuten fond spira deinostta si na 31 .12 2014 godina.Nqma pari.Parite bili v Rusia i Kitai. Na 31 dekembri Amerika falira.
47
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми ти искаш ли още руснаци у нас? Че после да се разбунтуват под диктовката на Кремъл.
46
1
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 9 години
Ами то световния ред май е готин когато Кончита печели евровизия и никак не е готин когато *** в Москва не могат да си направят парадчето. Па и шистовия газ с Донецк и Славянск си е бая чиста печалба за изплащане на 6 милиарда долара от майдановците
45
1
 
13
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
..."НАТО вече предприе спешни стъпки за защита на съюзниците и всяка страна членка на НАТО дава своя принос"...Когато наглед "сериозни " политици бичат глупости, светът откъм нас е оглупял снишавайки се.Или..."алиансът "трябва ясно да покаже на Русия, че винаги е искал да й бъде партньор, а не заплаха"".Море, ***,в две изречения събрани толкова лъжи, демагогия и притворство не бях чел.Само презатлантическите "миротворци "са способнина този нагъл цинизъм "лигитимирайки" майдалачите от Киев.
44
2
 
23
 
! Отговори
тт преди 9 години
Путин е мъжкар и разказа играта на геиропеиците триполови и на американските ***.Браво пич велик си.Провославието се гордее с теб и винаги ще бъде с теб и ще е отпор на агресорите.
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Москва подкопава международния ред според генералния секретар на НАТО""международния ред" в случая е новиятсветовен ред.И понеже Москва действа против масонкото НАТО въпросните псево-справедливи организации си измислят причини,представени с лъжливи доказателства за да изглеждат правилни действията им пред западняците,четящи пропагандни медии и глупавите им българските фенове,русофоби,защитаващи всичко,което е против Русия. За чии х*й го правят родните предатели русофоби, глобалисти, толерасти
42
1
 
6
 
! Отговори
do Adam 1966 преди 9 години
Platen pisare, dai koordinati na rabotodatela si, i az iskam da mi plastat da pisa po forumite.
41
2
 
15
 
! Отговори
MSC преди 9 години
Изразът цинизъм вече не достатъчен за определяне държанието на англосаксонците!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето как в ръцете на опълченците се озовават танкове, БТР-и, камиони и друга тежка военна техника: vk/soutukraine?z=photo-66621324_333647546%2Falbum-66621324_00%2Frev После русофобчетата да не пелтечат отново и отново "евро-атлантическите" опорни точки, че Русия им доставяла през границата едва ли не цели ядрени комплекси...
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я какви сладки терористи са тия двамката ако сте ми в ръцете ке ви изпапкам и двамката пожелавам на сащ всички природни бедствия да се сбъднат тази година пожари земетресения цунамита наводнения турадота и то от сърце че да пукнат най сетне
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като Русия е "агресорът", защо тогава бежанците от гражданската война в източна Украйна искат убежище в Русия ?!?!?!?
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да и военные, равно как и дипломаты напоминают "Если НАТО будет на Украине, Россия будет на Кубе"...

Спонсорирани публикации