Селото, в което всяка къща е произведение на изкуството

Изолираното племе населява Буркина Фасо от 15-и век
Обновена: 23 юни 2014 16:40 | 23 юни 2014 14:36,
10

Снимка: flickr

Буркина Фасо със сигурност не е най-предпочитаната дестинация за туристите. Но именно там се намира едно изключително село. То е по-скоро резиденция на висшите хора в йерархията на племето Касена. Членовете му населяват района още от 15-и век, което го прави едни от най-старите племена в Буркина Фасо.

Фотографът Рита Уилаерт показва тези изключителни кадри. Селото е изключително изолирано и затворено за външни лица. Само по този начин се гарантира опазването и целостта на древните традиции.

Вижте "резиденцията" в Тиебеле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
men преди 9 години
те и нашите села бяха произведения на изкуството за които скапаните американци и англичани само можеха да си мечтаят, но уви, демокрацията, еврогейско еврейските ценности и костов ги затриха.
6
0
 
9
 
! Отговори
от 4 до 5 преди 9 години
Може, ама местните трябва да ме научат да ловувам и да живея в техните условия. трябва и да ми дадат някоя арна мадама да и направя мулатчета. Сигурно ще ми викат "Бялото червейче" и ще ми се смеят предвид техните размери, ама всяко нещо си има цена, няма как.
5
3
 
5
 
! Отговори
Стандартизатор преди 9 години
Четворка, беги тогаз у Фасо да Буркинстваш!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ово йе стандарт - ни ток плащат, ни вода, ни бензин. Монополистите могат да ги хванат за дедовия. Да ви кажа - по-спокойно си живеят от нас, няма да гонят градски транспорт, да се блъскат като овце, няма шефове мутри, няма ГМО, консерванти, няма мръсен въздух, трафик и т.н. Няма доктори, които да ги морят, лекуват си се само с билки, ядат си екологично чисто, храната им готова на дървото до тях и това си е.Само СПИН-а е малко проблем, ама то идеално щастие няма.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше един симпатичен филм на Ботсуана - "Боговете сигурно са полудели".Ако някой си го спомня, нека да не мислим кой живее в мизерия и кой не.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ama ima i plasti4na kofa ot 15 vek.
1
17
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БАРАКИ И МИЗЕРИЯ!

Спонсорирани публикации