Полицията с две версии за обира на банковия трезор

Той е дело на наемател с фалшива самоличност или на вътрешен човек
Обновена: 7 юли 2014 14:10 | 7 юли 2014 12:02, Анисия Иванова
4
Полицията с две версии за обира на банковия трезор
Снимка: архив Булфото

По две основни версии работи СДВР във връзка с обира на трезор на банка, при който изчезнаха около 150 хиляди лева, съобщи БНР.

Информация за изчезнали пари от трезор в столичния квартал Лозенец се появи в събота. Преди около месец клиент отишъл, за да провери наличността на касетката си там и открил, че без да е разбивана или отключвана, тя е празна. Човекът държал в нея 20 000 евро и около 30 000 лева. Дни по късно още двама души установили, че касетките им са празни. Единият заявил, че в касетката му имало около 16 000 евро, а другият - 30 000 евро. Двамата са изчакали няколко дни, преди да обявят парите си за изчезнали.

Още по темата
Полицията проверява дали парите не са откраднати от човек, наел в трезора касетка под фалшива самоличност. Другата версия е, че обирът е станал с помощта на вътрешен човек. За момента няма постъпили нови жалби от клиенти на трезора за това, че парите им липсват.

Проверяват се и други възможности за извършителите на обира. Продължават и разпитите на служители на банката. До момента няма информация за подаден сигнал за взлом или въоръжен грабеж в помещението.

Криминалистите в СДВР проверяват и защо ощетените са чакали няколко дни, преди да подадат сигнал до компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: полицияСДВРтрезор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
А банката не носи отговорност за съдржимото вътре освен ако не са заявени !А ДАЛИ БАНКАТА ЩЕ ИМ ВЪРНЕ ПАРИТЕ ?Въпроса е интересен !

Спонсорирани публикации