Германия е световен шампион

Бундестимът победи с 1:0 Аржентина след златен гол на Марио Гьотце в продълженията
Обновена: 14 юли 2014 14:11 | 14 юли 2014 01:08,
279

Снимка: Reuters

Германия е новият световен шампион! Бундестимът триумфира, след като на финала на Мондиала в Бразилия победи с 1:0 Аржентина.

В герой за отбора се превърна влезлият като резерва Марио Гьотце, който вкара драматичен гол в продълженията на мача.

Преди това в редовното време резултатът бе 0:0, като и двата отбора имаха своите шансове. Германия доминираше през цялото време, но на няколко пъти Аржентина имаше възможности да вкара на контраатака.

Гонсало Игуаин обаче пропусна чисто положение в 20-та минута. В 45-та пък Хьоведес удари греда. Така се стигна до продължения, в които другата резерва на Германия - Андре Шюрле центрира точно към Гьотце, той си спря на гърди и с удар от воле преодоля Ромеро.

По този начин възпитаникът на Пеп Гуардиола в Байерн повтори подвига на Андрес Иниеста от преди 4 години, когато халфът вкара победен гол в продълженията за титлата на Испания над Холандия.

Така Германия спечели за четвърти път в историята си световната титла. С това тимът влезе в историята като първия европейски отбор, който печели титлата в Южна Америка.

Прочетете подробности за Германия - Аржентина

Проследете тук развоя на мача по минути

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
8
 
! Отговори
do 201 преди 9 години
Ако да биеш Бразилия с 7:1 ти се струва дърводелство, добре...Не се изказвай неподготвен.
93
5
 
9
 
! Отговори
ОТЛИЧНО преди 9 години
РЕКОХ, че и Аржентина ще падне с 7 на 1 но УСПЕХА СИ Е УСПЕХ, ВРАВО!
92
25
 
11
 
! Отговори
КЕ преди 9 години
НАЙ - ДЪРВОДЕЛСКИЯТ ОТБОР С НАЙ - НЕПРИВЛЕКАТЕЛНИЯТ ФУТБОЛ ИЗЛЪГА ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ ...
91
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също не мога да разбера любовта към Германия при положение, че направиха масов побой, че наложиха новия стар световен ред И във футбола,а латиносите са хора на играта, не произведени в лаборатория машини за победа.
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека не пренебрегваме факта, че Арженитна изиграха брилянтно тактически мача, птичката няколко пъти им каца на рамото, но уникалните пропуски на Игуаин и най-вече на Паласио ги лишиха от успеха. Иначе германците бяха най-постоянния отбор, играха равномерно през всички мачове с изключение на побоя над Бразилия, в продълженията вчера повече търсиха победата и заслужено спечелиха. Към края на второто продължение, гаучосите почнаха да го играят ръгби и затова останаха втори.
89
3
 
5
 
! Отговори
bratya Grim преди 9 години
Zaslujeno sa 6ampioni!Edinstvo,korektnost,diplomati4nost,takt!Mnogo tryabva da se u4im ot tyah!A trikovete na prehvaleniya Mesi,i dr igra4i na Arjentina minavaha samo pred sadiyata!Vpro4em po moe mnenie,ne tryabva da'sadiystva' pove4e!
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na velika Germaniq nomer edno v sporta i vyv vsichko,velika naciq motoryt na ES ,Vinagi edinni i sploteni ne kato nas *** marka,Zashto tam ne otkradnat Doiche bank ne sa goveda kato nas,
87
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немската машина е безспорна, не случайно е подчинила целия свят, но това са биороботи, а аржентинците хора, които биороботите се наложи да ги претрепят за да победят.
86
3
 
32
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
Трябва всички българи да минем на курс по дисциплина, чувство за отговорност, коректност, точност, хигиена, възпитание, лоялност и чак тогава да критикуваме онези, които са със столетия пред нас и които копираме, но понеже сме бай-***, ги плюем. Когато изчезне простотията от тази циганизираща се нация, тогава коментарите ще са други. Затова да млъкнем и да поздравим можещите и успяващите и да се учим от тях.
85
2
 
9
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
Какви са тези простотии, какво е това чудо! Каква мръсотия се излива от този мозък без гънки! Няма ли цензура този да го премахнат от коментарите? Най-напред възпитание - после коментари и то с правилен правопис. Що са злоба има в тази издънка на природата?
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само можете да злобеете срещу немците , като народ и срещу немската машина , като футболен булдозер! Злобеете, защото вие самите в живота сте едни никои, които са останали никои през целия си съзнателен живот!
83
7
 
14
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Абе ти защо не вземеш та да се гръмнеш....Ти дори не си и Българин, ами ми пишеш директно от руското посолство... Я си ходи в руските форуми..... А русия няма да я бъде.... и не само нея де......
82
14
 
5
 
! Отговори
ivanov преди 9 години
germancite 4isti arici edin fes edin *** i edin negar sram za naciqta
81
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Доста скучен мач, но по-добрия отбор победи. Истината е, че който и от полуфиналистите (БЕЗ БРАЗИЛИЯ ДЕ) да беше спечелил все щеше да е честно.... А на Швайнщайгер му счупиха краката от фалове, еб*си и машината е тоя...
80
3
 
37
 
! Отговори
Deutschland ist №1 преди 9 години
БРАВО НА ГЕРМАНЦИТЕ!!! Много се радвам се,че спечелиха,защото от самото начало бях за тях!!
79
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
немците победиха с единство, дух, упоритост, трудолюбие и постоянство! и да не забравяме феърплея: нито хапаха други играчи, нито се гмуркаха в наказателното за дузпа, нито получаваха съдийски подаръци, нито им пристигаха по 100.000 фена за подкрепа. и се видя, че европейският футбол е точно като европейското автомобилостроене - луксозните спортни возила са капризни като Балотели, а английските стават за употреба и прехласване само на дъждовния им остров:)
78
1
 
19
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
До Аспарух 180Ти националисте това не е политическа статия ходи да развяваш националистическите си пристрастия под заглавия свързани с Путин. В случая от чисто футболна гледна точка Гармания бе по-добрият отбор. Това няма нищо общо с политиката или историята!
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаааа, Аржентина е всъщност 10 пъти по-нацистка от Германия и Италия, по-простата причина, че всички избягали офицери на Дуче и Вермахта са се скрили там, докато другите са били избити по бойните полета на Европа.
76
2
 
18
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
Понеже някои хора миналата седмица ми разправяха как Меси и компания имали големи голаджии а Германия нямала кой знае какви. Ето ги фактите-единствения влязъл гол във вратата на Германия беше от засада и аржентинците бая време дори не разбраха че не е гол. Останалите като Паулиньо, Меси и прочее се скъсаха по комичен начин да пропускат. А двете резерви Шюрле и Гьотце изработиха гол. Германия заслужаваше повече тази победа!
75
12
 
8
 
! Отговори
До 180 преди 9 години
Кво му е на Хитлер бе ***? Сталин е избил повече народ. Хитлер и каузата му са уважавани във всички развити даржави ама *** като теб само плюват великите немци

Спонсорирани публикации