Германия е световен шампион

Бундестимът победи с 1:0 Аржентина след златен гол на Марио Гьотце в продълженията
Обновена: 14 юли 2014 14:11 | 14 юли 2014 01:08,
279

Снимка: Reuters

Германия е новият световен шампион! Бундестимът триумфира, след като на финала на Мондиала в Бразилия победи с 1:0 Аржентина.

В герой за отбора се превърна влезлият като резерва Марио Гьотце, който вкара драматичен гол в продълженията на мача.

Преди това в редовното време резултатът бе 0:0, като и двата отбора имаха своите шансове. Германия доминираше през цялото време, но на няколко пъти Аржентина имаше възможности да вкара на контраатака.

Гонсало Игуаин обаче пропусна чисто положение в 20-та минута. В 45-та пък Хьоведес удари греда. Така се стигна до продължения, в които другата резерва на Германия - Андре Шюрле центрира точно към Гьотце, той си спря на гърди и с удар от воле преодоля Ромеро.

По този начин възпитаникът на Пеп Гуардиола в Байерн повтори подвига на Андрес Иниеста от преди 4 години, когато халфът вкара победен гол в продълженията за титлата на Испания над Холандия.

Така Германия спечели за четвърти път в историята си световната титла. С това тимът влезе в историята като първия европейски отбор, който печели титлата в Южна Америка.

Прочетете подробности за Германия - Аржентина

Проследете тук развоя на мача по минути

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващият световен шампион ще бъде България, колкото и да изглежда невъзможно. Понякога невъзможните неща стават възможни. Като гледам дъртото провалило се поколение български национали си отива, идват нови и млади момчета, които тепърва ще се обиграват. Кой знае, може да имаме и по-големи звезди от поколението СЪЩ 94. България не е печелила титла до сега, но това не значи, че това няма да стане за в бъдеще, ако дойде ново златно поколение, което да играе финал и да бъде като Аржентина.
53
2
 
5
 
! Отговори
kiro преди 9 години
mnogo slab argentinski trenior ..greshna taktika a I ako tevez beshe na miastoto na iguan mislia ce rezuktata shteshe da e drug
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко не знаеш кой е ***,приятелю...няма смисъл за тебе.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дас ист гуд дас ист супар гуд !Шампионите са Германия !Това се виждаше още от началото на първенството!!!БРАВО !!!
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма Аржентина.Велика Германия! Меси е велик и уникален футболист.Отборът трябваше да играе за него,а те го изолираха и чакаха той сам да реши мача. Браво на Германия!!!
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Браво,германци.Хайдеkato pi6e6 e dobre da uto4ni6 koi e bokluka?
48
4
 
9
 
! Отговори
Браво,германци.Хайде преди 9 години
Когато всички се борят заедно няма кой да ги спре!Да вземем пример,българи и да изметем заедно ***! Лесно е ,когато сме заедно!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na nacionalniq otbor na Deutschland...
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
golemi zabludi krajat iz toa sayt. vseki pi6e kvo mu hrumne.bez da se saobrazqva s temata.Bulgarska rabota.jalka
45
6
 
26
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Честито на Германия, на германците и на всички фенове на германския футбол. Най-добрият отбор на това световно победи. Невероятна сплав между способен треньор, млади играчи и отборен дух. Резервната скамейка на немците е огромна - вадиш един, пускаш равностоен. Аржентина НЕ заслужаваше титлата. Там разчитаха само на Меси да направи някаква магия или да подаде вълшебен пас , че да падне случаен гол. Така не става. Не видях никаква идея в играта на гаучосите. Тактиката им беше "подай на Меси".
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заслужаваха титлата, която 20 години чакаха. Това е Германия. Щеше да е грехота, ако не бяха шампиони при това силно световно първенство за тях. Кога обаче България ще се класира отново на голям форум? Нужни са промени и те ще доведат до успех със сигурност. Държавици като Коста Рика и Гена не блестят със звезди, но се класираха на световното първенство и се представиха достойно на него.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Germany:hey Argentina,want to hear a joke?Argentina:yeah,sure!Germany:Worldcup!Argentina:huh,I didn`t get itGermany:Exactly,lol
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАТи обясни защо НАТО не е световен шампион, друже комунистическо-демократически:))) Не знам защо но не ме напуска чувството че си служител на ДС, тоест портестър, провокатор и естествено, демократ първа лъжица...Иначе аз, като човек с майка германка бях за Бундестимът, а ти..., предполагам за си бил за СИм, пардон , за Европейския съюз..
41
0
 
1
 
! Отговори
До 34 продължение 62 преди 9 години
Коментар 62 беше в отговор на 34.та да обобщя- независимо от авторството на десетки велики проекти в Берлин , проектирани от архитекти от цял свят, тяхната реализация в един сравнително кратък отрязък от време ги прави германска архитектура, като част от съвремената световна архитектура
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
72А Бойко и лостов да обяснят защо САЩ не са шампиони, да ти е*ба майката грозна!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен70, Я воль камарад!
38
1
 
3
 
! Отговори
gambit преди 9 години
До габитоza kasmet moje da govori6 pri duspi.kakto be6e Arjenina Holandiq.v tozi ma4 nqmase kasmet ima6e klasa.
37
15
 
6
 
! Отговори
sopol преди 9 години
ясно е че швабите са гадни ***, ама и другите нищо не играха. скучно първенство, даже най скучното. а ми е вече 7 мо. химия и тва е. броят ми кой колко км пробягал. а че един пробив няма, една задна ножица или нещо малко гениално, би мама му
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попитали радио Ереван:Кой позна шампиона на световното?Как кой? Бойко Борисов от село Банкя.Е как бе, нали той каза че Аржентина и Меси?Аааа, това беше преди последният съдийски сигнал на финала.
35
0
 
3
 
! Отговори
Архитект преди 9 години
Ако поне малко си имаш понятие от архитектура и познаваш поне малко от историята на архитектурата, ще осъзнаеш, колко много бъркаш. Вярно е, че трудно ще се сетиш веднага за световна величина измежду геманските архитекти, но като се замислиш за основните принципи в модерната архитектура ще намериш корените им в Германия. Освен това драги архитектурният проект е индивидуален продукт, а реализацията му е обществен акт и по тази логика сградите в новия Берлин - били те добри или лоши са германски

Спонсорирани публикации