Германия е световен шампион

Бундестимът победи с 1:0 Аржентина след златен гол на Марио Гьотце в продълженията
Обновена: 14 юли 2014 14:11 | 14 юли 2014 01:08,
279

Снимка: Reuters

Германия е новият световен шампион! Бундестимът триумфира, след като на финала на Мондиала в Бразилия победи с 1:0 Аржентина.

В герой за отбора се превърна влезлият като резерва Марио Гьотце, който вкара драматичен гол в продълженията на мача.

Преди това в редовното време резултатът бе 0:0, като и двата отбора имаха своите шансове. Германия доминираше през цялото време, но на няколко пъти Аржентина имаше възможности да вкара на контраатака.

Гонсало Игуаин обаче пропусна чисто положение в 20-та минута. В 45-та пък Хьоведес удари греда. Така се стигна до продължения, в които другата резерва на Германия - Андре Шюрле центрира точно към Гьотце, той си спря на гърди и с удар от воле преодоля Ромеро.

По този начин възпитаникът на Пеп Гуардиола в Байерн повтори подвига на Андрес Иниеста от преди 4 години, когато халфът вкара победен гол в продълженията за титлата на Испания над Холандия.

Така Германия спечели за четвърти път в историята си световната титла. С това тимът влезе в историята като първия европейски отбор, който печели титлата в Южна Америка.

Прочетете подробности за Германия - Аржентина

Проследете тук развоя на мача по минути

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
gmitich преди 9 години
Vsichko hubavoq no kak ne se setiha da posvetiait titlata na velikia Michael Shumacher!
133
3
 
3
 
! Отговори
Готина фенка преди 9 години
Слава на велика Германия и слава на Вермахта ! Тоя грозник Меси не заслужаваше златната обувка или топка !
132
2
 
3
 
! Отговори
до 259 преди 9 години
Всички в отбора са германци, поне толкова, колкото са били българи, когато са спечелили медалите си за България Наум Сюлейманов, Осман Дуралиев, Хасан Асаев, Муса Алиев, Нураир Нурикян, Армен Назарян и много други.
131
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой си е мислил за друг ПОБЕДИТЕЛ значи е много болен човек!Германия направи най слабият си мач на финала и пак би прехвалената Аржентина!Според мен целият отбор на Германия трябва да бъде наказан за слабата игра и треньора да бъде изгонен извън пределите на Европа.СЛАБ МАЧ ЗА ФИНАЛ и тва еееееееее.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз исках АРЖЕНТИНА да вкара гол за да гледам ДУзПИ сигурен съм че ГЕРМАНИЯ поак щеше да бие но поне с повече голове...Много добър вратар и златна ръкавица взе ама дузпите липсваха някак си...Аржентина са слаби и 2рото място им е много даже Марадона е родил след мача...
129
0
 
18
 
! Отговори
Борислав Босилков преди 9 години
Страхотен и изпълнен с емоции мъжки финааал! Меси пропусна най-чистите възможности, които до 90-те минути бяха най-вече за Аржентина!Може би трябваше да вкара за да докаже,че е не просто Меси,а Месията на терена!Жалко за Швайнштайгер,който Аржентинците направиха на "щайга" дори и до последната минута.Харесвам и 2-та отбора, но бях за Аржентина.Германците бяха по-силните и издръжливи след 90-те минути и напълно заслужено стигнаха до 4-та световна титла. Да им е честита ! See You in Russia 2018 :)
128
8
 
14
 
! Отговори
123456 преди 9 години
Честито на Германия, заслужена победа. Против Германия = Злоба и яд . А за жалките фенове против Германия само един съвет, ако искате за в бъдеще да не плачете и да не страдате просто не бъдете против Германия, защото този отбор е най великия в света това е факт . всички негативни изказвания против най великия отбор направо в кофата за ***. Целият свят пред Германия на колене
127
4
 
7
 
! Отговори
123456 преди 9 години
Честито на Германия, заслужена победа. Против Германия = Злоба и яд . А за жалките фенове против германия само един съвет, ако искате в бъдеще да не плачете и да страдате по малко просто не бъдете против Германия, защото този отбор е най великия в света това е факт . всички негативни изказвания против най великия отбор направо в кофата за ***.
126
2
 
6
 
! Отговори
dhvg преди 9 години
До 247: не бъркай английския футбол с германския. Иначе германците бяха по-добрият тбор.
125
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Швабките пак ще си намерят майстора(както винаги)още помнят Балотели дето си ги прати с два гола на бирфест по живо - по здраво преди две години
124
0
 
13
 
! Отговори
левскар преди 9 години
По - интересното е , че Германия 2004 а и Франция 1994 бяха на дъното , за такъв тип футболни държави , след инвестиции не само в пари а в " акъл " те се върнаха на пиедистала .А Българите в типичнотехен стил за 20г откриха дъното във футбола а и продължават да чоплат .От средно Европейска футболна сила сега сме на едно ниво с Казахстан , Узбекистан , Фариорски острови -смях , а защо ?Защото със шуробаджанащина и тотална корупция подплатена с черно тото ДЮШ не се прави!
123
1
 
3
 
! Отговори
Руди до 247 преди 9 години
Ти кой мач си гледал, ти изобщо в ред ли си , ***..гер такъв.
122
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НякойТОЧНО ТОЗИ КОН ШВАНЩАЙГЕР ЧУПЕШЕ НА НЯКОЛКО ПЪТИ КРАКАТА НА ПРОТИВНИКА И БЕШЕ НАЙ - ГРУБИЯТ НА ТЕРЕНА ...ПРОСТО ГЕРМАНИЯ Е ЕДНА МАШИНА ОТ НЕДОДЯЛАНИ РИТНИТОПКОВЦИ ... НИКАКЪВ ФИНЕС , НИКАКВА ТЕХНИКА , НИЩО ... САМО ТИЧАНЕ КАТО КОНЕ , ПРЕСИРАНЕ И РИТАНЕ В КОКАЛЧЕТАТА НА ПРОТИВНИКА ...
121
7
 
30
 
! Отговори
БРАВО преди 9 години
Респект.Браво Германците както винаги и тук постигнаха успехи.Уважавам тази държава заради това което постига 70 000 000 население а е една от основните фигури във политиката,икономиката и спорта.Много Държави със многократно по голяма територия и население не могат да достигнат тези успехи.Немците играят красив и ефективен футбол.Обичам тази държава.Всеки който е живял повече от година в Германия ще ме разбере защо.А ти който плюеш се погледни в огледалото и се замисли какво си постигнал.
120
7
 
11
 
! Отговори
До гей зер преди 9 години
*** престани да пишеш постоянно тия глупости под всяка статия. Йоахим Льов е женен . Жена му се казва Даниела и стои на трибуната на финала например.
119
9
 
14
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
ДОЙЧЛАНТ,ДОЙЧЛАНТ,ЮБЕР АЛЕС.ЮБЕР АЛЕС,ИН ДЕР ВЕЛТ!!!/...НАД ВСИЧКИ,В ЦЕЛИЯТ СВЯТ/
118
0
 
5
 
! Отговори
germany! преди 9 години
До vyrvete na mainata sWurst se pishe s W, negramotnik takuv
117
6
 
38
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
абе Хора, каквото и да коментираме, Германия беше отбора, които заслужаваше най-много да спечели Титлата! Няма какво да си измисляме разни небивалици..!
116
6
 
23
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Абе тука е пълно с *** коментари, истината е, че победи по-добрия отбор. А на Швайнщайгер се опитаха да му счупят краката аржентинците, ама не успяха. Аз лично в началото бях за Аржентина, но германците просто бяха по-добрият отбор.
115
7
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 години
Моля за превод какво означава Гьот , според мен думата е турска ?