Хванаха 106 кг хероин на "Капитан Андреево"

ДАНС разследва мащабна трансгранична наркогрупа
Обновена: 25 юли 2014 14:04 | 25 юли 2014 12:52, Анисия Иванова
12
Хванаха 106 кг хероин на "Капитан Андреево"
Пакет с хероина, открит в тайника на Капитан Андреево. Снимка Агенция "Митници"

Над 106 кг хероин е открит в специален тайник в ремарке на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщиха от ДАНС. Наркотикът е бил разпределен в 104 пакета.

От агенцията уточняват, че при тях е започнало разследване на трансгранична престъпна група. Според постъпилите данни групата е сред основните престъпни структури, трафикиращи големи количества хероин към пазари в Западна Европа, като каналът е преминавал през Турция и България.

В рамките на разследването са установени основни фигури, контролиращи дейността й на територията на страната ни. Участниците в групата са осъществявали престъпната си дейност в условията на стриктна конспиративност. За прикритие те са използвали легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия изток.

В резултат на взаимодействие между ДАНС и Агенция „Митници” на 20 юли при влизане в страната на Граничния пункт „Капитан Андреево” е отклонен за извършване на митническа проверка товарен автомобил с българска регистрация, управляван от българин.

При извършената проверка е установен тайник в ремаркето на автомобила, в който са открити 104-те пакета хероин с брутно тегло 106,300 кг, предназначен за транзитен превоз към крайните пазари.

На 23 юли Окръжна прокуратура – Хасково е провела специализирана операция в София за задържане на двама български граждани, заемащи високи позиции в престъпната структура. При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата и автомобилите на лицата са намерени и иззети около 40 хил. евро, над 30 броя мобилни телефона, над 30 броя SIM карти на български и чуждестранни оператори, преносим компютър, таблет и малко количество кокаин.

На лицата е повдигнато е обвинение от Наказателния кодекс. Задържани са за 24 часа по Закона за ДАНС, след което мярката е продължена за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
AVRAAM преди 9 години
106kg hvanali garantiram 1006 kg sa minali.Tova e stara taktika.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, кой смее да пренася хероин бе?! Само ЦРУ имат разрешително от властите в България! Някой не си е платил където трябва!
9
1
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Имало един поп ,който на библията стигал все до едно и също място, чешел се по главата и мърморел: "И бе Йоан в река Йордан". Ама кого ибе? И защо в реката?
8
3
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Това че са хванали хероина не значи, че той е бягал. Човек може да си хване и носа.Лошото е че не пише да са го пуснали.Вероятно още го държат. Първото и третото и аз не го разбрах. Вероятно човек може да загине тежко и леко... Знам ли...
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте Боко.
6
0
 
13
 
! Отговори
читател преди 9 години
Моля, разтълкувайте ми заглавията от последния час в този сайт:1. Четирима младежи загинаха тежка в катастрофа в Бургаско - пълна попара в словореда!2. Хванаха 106 кг хероин на "Капитан Андреево - Откога хероинът може да бяга, че са го хванали?3. Баня с въображение и сте пак в настроение! - Да си поиграем в банята или какво?Какви са вашите версии?
5
0
 
3
 
! Отговори
A100 преди 9 години
До HIterКакво вари контрабандата
4
2
 
4
 
! Отговори
Хера за всички преди 9 години
Хероин само собствено производство може, каква е тази конкуренция, поне политиците не биха позволили да губят спонсори у може да сме сигурни, че хероин няма да се внася
3
1
 
4
 
! Отговори
ЕЖКОБЕЖКОТИРИЛЕЖКО преди 9 години
И СЕГА СА ГО ПУСНАЛИ И *** ГОНИ МИАЛЯ...
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме скоро траурна новина...
1
9
 
12
 
! Отговори
HIter преди 9 години
Герб додоха на власт и митничарите почнаха да се предлагат. Знаем,че това е 1/5 която я хващат ,а 4/5 ги пускат. Митничарите се издигат, а контрабандата си вари.

Спонсорирани публикации