Първо в Първата световна война

Изобретенията, променили хода на военните действия
Обновена: 26 юли 2014 20:35 | 26 юли 2014 20:17,
27

По време на Първата световна война за първи път се използват масово самолети в битките. Снимка: Reuters



Тази година се навършват 100 години от избухването на Първата световна война. Кървавият военен конфликт носи със себе си невиждан дотогава брой жертви. Затова се очаква, че Първата световна война ще бъде “войната, която ще сложи край на всички войни”.

Сраженията от 1914 година ще останат в историята с това, че тогава за първи се използват танкове и други технически средства.

Вижте в галерията снимка на първия танк и други непоказвани до този момент фотографии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Първа световна война
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
До Просто питамТова е калибър като за противотанково оръдие...
15
0
 
1
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
Моделът от снимка 4 се казва M1916 37mm. Объркването на Олга при превода е разбираемо - чудото е изработено от французи, които надали са знаели какво точно са искали (същото се отнася и за пословично калпавите им коли). Предвид употребата (използвало се от пехотата да чисти картечни звена) и скоростта на стрелба е по-скоро картечница. Предвид калибъра - оръдие. А, сега де? Ай някой разбирач да внесе светлина по въпроса.
14
1
 
12
 
! Отговори
Просто питам преди 9 години
На снимка 4 пише: "...37 мм картечница...". Я ми светнете, как се казва този модел. До ден днешен такова чудо няма! Изобщо някой знае ли как би се държало такова оръжие? Какъв откат ще има, слонове ли ще стрелят с него? Хайде, стига глупости! Е, в галерията няма за първата щурмова автоматична винтовка, защото е руска.
13
0
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
От как свят светува, със всяка битка между човеци, те се усъвършенствуват в способите за себеунищожение. Е ,стигнаха найпосле до такова съвършенство, че както рече един руски генерал: " Не е нужно да воюваме с никого ! Достатъчно е да се самовзривим и ще разцепим Земята на две! " Ами от такова действие няма ли да детонират и останалите по света ядрени заряди ?? Ще ли остане нещичко от чудесната ни планета ???? Поголем дзвер от човеко нема !!
12
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за извратена "статия" и що за извратен интерес спрямо такива "изобретения", сеещи само смърт и разруха? Първата световна война разбърка целият свят, втората тотално го обърка. Още теглим последиците от тези двете. А някой издига култ към такива "изобретения. Пфу!
11
11
 
28
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
До vargСветът няма нужда от теб, а България още повече. Вземи се скрий някъде или си намери работа.
10
2
 
5
 
! Отговори
neno преди 9 години
А забравихте първия картечен пистолет MP 18 И гледам предимно снимани англичани и американци давате Нещо позабравихте франсетата
9
6
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
За танковете има обяснение. Всеизвестен факт е, че първоначално танковете са били използвани не като отделни бойни единици, а като съпровод и защита на настъпващата пехота. Една по време на битките при Сома и други сблъсъци в онова белгийско тресавище се формират първите танкови дивизии. Също така се ъпдейтва и технологията на танка, подобряват се оръдието и бронята му. Затова за първи път танковете са изиграли основна роля в развитието на войните.
8
4
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ОТКРИТИ СА ДАМСКИТЕ ПРЕВРЪЗКИ,ОТ ПАЛАВИ МЕД.СЕСТРИ КРАДЯЩИ БИНТОВЕ ОТ ВОЙНИЦИТЕ,АНТИБИОТИЦИТЕ,ПЪРВИЯТ АВТОМАТ ,А НЕ КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ-ФДОРОВ,16БРОЯ,ПО-КЪСНО ВЕЧЕ СТАЛИН ПРАТИЛ ИЗОБРЕТАТЕЛЯ И ИЗОБРЕТЕНИЕТО МУ ПРИ СЪЗДАТЕЛЯ,ОТКРИТИ СА ПОЛЗАТА ОТ ДЕРИВАТИТЕ НА ПЕТРОЛА,МАРГАРИНА,ЗАБРАНА ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ ДА СЛУЖАТ В АРМИЯТА И ДРУГИ"ПОЛЕЗНИ" НЕЩИЦА..
7
20
 
8
 
! Отговори
слаб 2 преди 9 години
нито танкът ,нито химическите оръжия,нито самолетите нито металните каски и т.н не са използвани за първи път в първата световна война ...автора откъде ли е взел тази невярна информация :)
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората от снимките будят възхищение, няма значение от коя страна са били. Лошото е, че света не се учи от историята си, облаците надвисват от ново
5
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тази година се навършват 100 години от избухването на Първата световна война"Каква ли нова касапница са ни подготвили отново глобалистите?!...
4
15
 
33
 
! Отговори
Швейк преди 9 години
Никъде не казват за българските изобретения - айряна, юргана, презерватива, гроздовата ракия, да не споменавам бомбандировачите. Чудя се как тогава сме имали самолети а сега не. Сега само един самолет "Отряд 1" дето вози Тигрите от Банкя и това е.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за сегашните войни не е нужно техника действа се чрез провокаторни агентурни действия
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за секса повеме пишите напишете повече за тази статия
1
7
 
44
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Апокалипсисът на Първата световна,е малка...прелюдия към апокалипсисът на Втората световна.Ако има...Трета,няма кой да,,,остане да прави...статистиката.

Спонсорирани публикации