Хванаха четирима мъже непосредствено след кражба

Извършителите са криминално проявени
Обновена: 30 юли 2014 13:54 | 30 юли 2014 12:44,
7
Хванаха четирима мъже непосредствено след кражба
Снимка: Булфото, ахрив

СДВР задържа четирима мъже непосредствено след като извършили взломна кражба от жилище в столичния квартал "Хаджи Димитър". Извършителите са успели да вземат ръчни часовници, бижута, скъпоценни камъни и пари, съобщиха от МВР.

В хода на разследването са задържани трима софиянци – 40-годишният Б.С., 38-годишният Н.С., 37-годишният Д.Д., както и 31-годишен сръбски гражданин, известен с прякорите си Джоле и Сърбина.

Справка в регистрите показала, че най-възрастният от тях е известен като Брано и Дебелия и е регистриран в полицията за хулиганство и изнудване. Той е осъждан за незаконно преминаване през границата и взломни кражби.

38-годишният Н.С., по прякор Каската, е известен на полицията за незаконно притежание на оръжие и е осъждан за взломни кражби и противозаконно отнемане на МПС. Д.Д.–Дървото има криминалистически регистрации за противозаконно отнемане на МПС, взломни кражби и е осъждан за нанасяне на телесна повреда.

При последвали следствени действия от адресите, обитавани от четиримата задържани, и от два леки автомобила „Мерцедес МЛ 400 ЦДИ” и „Ауди 100”, с които мъжете се придвижвали, са иззети отнетите по време на кражбата вещи - ръчни часовници, бижута, скъпоценни камъни и пари.

Намерени били също ръкавици, радиостанции, устройства за заглушаване на радиочестоти, инструменти за взломяване на касови и секретни брави, металорежещо устройство, мобилни телефони и други вещи, използвани при реализиране на престъпната им дейност.
 
По случая било образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на четиримата са повдигнати обвинения за извършено престъпление и им е наложена мярка „подписка”, а на Б.С., Н.С. и сръбския гражданин - мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Специализираната полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност е проведена на 28 юли от служители в сектор „Грабежи” към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: взломкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
peshko gotinia преди 9 години
ja tez momcheta gi poznavam dobri momcheta v skapana darzava
6
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Добре бе...ясно е, че закони нямаме ! Дръжте ги тези 72 часа, през които да не им остане здраво място. Направете ги инвалиди до живот, пък ги пускайте след това ! Така сме съгласни !Лошото в БГ е,че престъпниците са на 'ти' с полицаите и си говорят, все едно, че са най-добри приятели...Утре пак ще влизат взлом. То тези *** никога не си взимат поука...Един път престъпник - винаги престъпник !
5
0
 
7
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
А Крумовите закони защо не приложиха,утре тези пак ще грабят и изнудват,проста държава без закони това е
4
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
E s taia miarka gi spriahme da kradat
3
0
 
9
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Е,как и на четиримата е наложена "подписка", а на трима от тях "задържане". Нещо не схванах.
2
0
 
9
 
! Отговори
кефа се преди 9 години
Умирам от кеф когато изреждат намерени при обиски вещи за/от престъпление и мимоходом споменат " мобилни телефони ". Те са най-голямото оръжие на престъплението :)
1
0
 
16
 
! Отговори
Дознател преди 9 години
наложена мярка подписка.... Браво, само така! Как иначе ще съберат пари за адвокат който да ги измъкне??? де.а и държавата и правосъдието.

Спонсорирани публикации