Как си живеят севернокорейците

Играят боулинг, разхождат се в парка, ловят риба
1 авг 2014 19:00,
213

Игри на боулинг в Пхенян, Снимка: БТА

Хората знаят малко за Северна Корея. Освен за строгия еднопартиен тоталитарен режим на Кин Чен Ун и ограниченията, на които е подложен народът му, има малко информация за това как прекарват ежедневието си севернокорейците и как релаксират и се забавляват.

Снимките в галерията ни показват спокойна атмосфера. Хората работят, разхождат се в парка, рисуват, ловят риба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
34
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
И няма нужда човек да ходи в КНДР, за да види какво е гладен комунизъм - ние го гледахме 45 години. Да припомням ли общоизвестните факти? - Празни магазини и витрини, скъпи стоки само за богоизбраните и то от Корекома, София пребогата и само за големци с гражданство, а останалата част - обслужване хубавия живот на софиянци. Банани - само по празници. Телевизор и лека кола - след 15 години пазене на ред и чакане. Полицейщина, ДС доносчици, милиция,шуробаджанащина и партийни връзки.Да продължа ли?
151
3
 
32
 
! Отговори
Вотан преди 9 години
"защо боулингът е празен? Защо паркът е празен? Защо всичките обществени места на снимките са пусти?"Е ми защото всички хора са на работа и там няма такива рентиери и далавераджии като в България които цял ден се чудят как да си прекарат времето!
150
0
 
33
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Жалките опити на няколко тролчета тук да хвърлят съмнение върху истината са смехотворни и крайно неефективни. Както някой писа по-долу - защо боулингът е празен? Защо паркът е празен? Защо всичките обществени места на снимките са пусти? По-нагласени снимки здраве му кажи. КНДР се дели на Пхенян и Останалия свят. Пхенян има всичко, там е рай. Извън него - масово недохранване на хората, които по данни на ООН са 20 см по-ниски от корейците в Ю. Корея. Заради недохранването и "хубавия живот".
149
0
 
31
 
! Отговори
Вотан преди 9 години
До зикоНяма и българи!
148
0
 
33
 
! Отговори
патрон преди 9 години
До всички които милеят за светлия комунизъм, да ги питам нещо.Не ни ли управляват сега децата на същите тези комунисти за които милеете толкова ??Всеки на висш пост който сега е във властта и бил на някой синчето или девойчето, тия хора са ШМЕКЕРИ и ЗА ДА ГИ РАЗКАРАМЕ ТРЯБВА ЛУСТРАЦИЯ. САМО ТОГАВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА И ЩЕ ПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА НАШИЯ ИНТЕРЕС >ТОГАВА ЩЕ ИМА ПАРИ БЪЛГАРИНА ЗА ДЕЦА И КАТО СИ ГЛЕДАМЕ ИНТЕРЕСА *** ЩЕ СЕ НАУЧИ КЪДЕ МУ Е МЯСТОТО. ЩЕ ИМА ДЪРЖАВА.
147
0
 
32
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До циникаЦиника, фактите много отдавна ги знае цял свят. Те изтичат от стотиците бегълци, които разказват за ужаса в тази държава. Факт е, че хората бяга оттам. Ако е толкова хубав животът в КНДР, защо няма нито един желаещ да се пресели там? Кажи де, "аргументаторе". А за снимането - разкази на известни българи, посетили КНДР. За маршрутите и ченгетата - разкази на десетки западни журналисти и общественици, ходили там на посещение. Очевидци от първо лице. Ти с какво ще защитиш твоята теза?
146
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питат радио Ереван:- Какво е порочен кръг?- Това е, когато Тодор Живков дава на Владимир Живков орден Людмила Живкова
145
3
 
32
 
! Отговори
циника преди 9 години
А бе, как така нагорен попопатекепъл, хем признава че извън Пхенян никой нищо не може да снима, хем пък знае как живеят хората там?! как може да изведеш заключение без да си анализирал факти...повтарям-ФАКТИ? може ли някой да твърди нещо с абсолютна убеденост без да има наличие на факти? Само от това обстоятелство можем да напарвим извода,че осмиващите живота на севернокорейците нашенските, а и световните дем. талибани са всичко друго, но не и разионални същества.
144
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недоносчето си го разрушиха пак другарите след Перестройката, не им се живееше на по-равните все на скрито. а преди това защо бягаха дори с риск да бъдат застреляни на границата, и екскурзиите в чужбина дори за Москва с по двама агенти да ги охраняват да не емигрират, спортните отбори пък партийният секретар лично пази олимпийците да не изчезнат към Дивия Запад
143
2
 
33
 
! Отговори
циника преди 9 години
И аз се чудя на "убедително" звучащите разкази на нашенците, които от първо лице единствено число ни обясняват какъв бил живота в Сев. Корея до най-малки детайли,включително и колко от тях са виждали боулинг.Пропагандата,индоктринирането с определени стереотипи е толкова силно,че някои хора почват да говорят за КНДР като че ли имат лично впечатление
142
4
 
33
 
! Отговори
зико преди 9 години
А в Северна Корея 99% от населението са етнически корейци и 1% китайци и японци. Няма *** няма евреи няма турци.Чиста нация.
141
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сашо Имам един приятел -казват му Сашо ***- що ли ? Просто щракни -Северна Корея и това е! Че и заводите им работят! Я да отиде демокрацията там ,че да си заживеят като у нас-весело, свободно и демократично. И тогава вече ще има ....глад......глад .....глад и дрехи втора употреба. И най-важното -демокрация! Та а, Сашо *** му казват,де!
140
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако там е толкова зле, досега да е имало не корейска пролет, а американско лято, ама чичко Сам не смее да припари и само Денис Родман ходи чат пат.
139
4
 
35
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Помощ, помощ! Спрете Земята, искам да сляза!Чудя се само кой нормален човек би повярвал на тези нагласени снимки. Като че не знаем дребният факт - когато турист отиде в КНДР, той няма право да обикаля сам, а трябва да следва маршрут, воден от корейски милиционер. Ченгето, естествено, го води само на показни места, грижливо избягвайки "неподходящите". И снимки само с разрешение. Като изключим Пхенян, колко от останалите 60 млн. сев. корейци са видели боулинг и море през живота си? :)
138
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега и с *** сме под 5 милиона и ни управляват 400 хиляди турци...
137
3
 
33
 
! Отговори
до 153 преди 9 години
Избягаха, не щото им е много хубаво там, а щото тука разрушиха хубавата държава.
136
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прираста и респективно загубата на население са основен показател относно живота на един народ. Другото е пропаганда!
135
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ние с кльоновете стигнахме до 10 милиона, ама като падна Стената и като ги махнаха и децата с внуците на другарите се разбягаха към упадъчния Лондон и колониалния Нов Йорк чак през океана, може би да спасяват индианците. сега хич не им се чува за нови ТКЗСта, заводски ударни съревнования за първа страница в Работническо дело и бригади Хаинбоаз, още по-малко за Софийското море, в което Тато да плава с яхтата си и да дразни Чаушеску
134
7
 
40
 
! Отговори
До Сашо преди 9 години
С тая мизерия и глад севернокорейците са си увеличили населението 2,5 пъти за последните 40-50 години. Мозъка ти може да възприема само смелена информация от "световните лидери" на инфо СиЕнЕН и БиБиСи. А защо ги плюят е ясно на всяко дете - защото никой не им точи богатствата. Оооо ще кажеш ти. Те нямат такива. Но се оказва, че имат залежи на ценни метали за трилиони долари и в момента Китай им ги изкупува. Дерзай!
133
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само питам, не ги ли е срам янките да купуват от Раша ракетни двигатели, м?

Спонсорирани публикации