Как си живеят севернокорейците

Играят боулинг, разхождат се в парка, ловят риба
1 авг 2014 19:00,
213

Игри на боулинг в Пхенян, Снимка: БТА

Хората знаят малко за Северна Корея. Освен за строгия еднопартиен тоталитарен режим на Кин Чен Ун и ограниченията, на които е подложен народът му, има малко информация за това как прекарват ежедневието си севернокорейците и как релаксират и се забавляват.

Снимките в галерията ни показват спокойна атмосфера. Хората работят, разхождат се в парка, рисуват, ловят риба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Модератореееее,Защо не мога да сложа "минус" на коментар 122 ?
111
3
 
31
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО 123ТИ ОТ КОЙ МОЙ КОМЕНТАР РАЗБРА, ЧЕ ИСКАМ ВРЪЩАНЕ НА КОМУНИЗМА. ЧЕ ЮДЕИТЕ- ЦИОНИСТИ СА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ КОМУНИСТИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СТРАНИ КАТО НАШАТА. КОМУНИЗМЪТ САЩО Е СЪЗДАДЕН ОТ БОГАТИТЕ ЮДЕИСКИ ФАМИЛИИ, ВЕЧЕ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.
110
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не навсякъде в страната има достъп до течаща вода и електричество, така че те също могат да се разглеждат като знак за благосъстояние. Само в жилищата на най-богатите севернокорейци може да се види хладилник, видеомагнетофон или компютър, свързан в локална мрежа, която обаче не е свързана с интернет.Американски журналист описва болничната помощ по следния начин: Те правят инфузии (преливания) от бирени бутилки. Всъщност основната дейност на лекарите е да предписват болнични за отсъствие .
109
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Децата си пишат домашните, облечени в официалните пионерски униформи - като за снимка. Но защо са си сложили тетрадките направо върху асфалта?Преди време видяхме в медиите интервю със севернокорейска студентка, която обясняваше, че хамбургерите са измислени през 2001 г. от партийния и държавен ръководител на нейната страна, че преселници от Южна Корея трябва да се приемат в Северна, но който иска да се изсели от Северна в Южна Корея, трябва да бъде разстрелян. Иначе, тази девойка слушала Бах..
108
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо нямат достъп до интернет. Не до унтернет ,мунтернет и друга комунистическа простотия. Защо хората там нямат правото да сравняват и да правят преценки. Защо някой друг трябва да мисли от тяхно име.
107
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си ги обичаш защо искаш връщане на комунистическия РЕЖИМ
106
2
 
31
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО 111ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ПО ЗАМИНАВАНИЯТА. АЗ СИ ОБИЧАМ СТРАНАТА И НАРОДА, ИМАМ СИ ДОБРА ПРОФЕСИЯ И СИ СТОЯ ТУК.
105
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото си живея добре в България , в пъти по- добре от времето на *** Тошо.
104
2
 
32
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Za tia s drupnati ochi neznam,no znam kak jiveyat devnenci naprimer aksakovci haskovlii yambolii i t.n. Po SKORO MI E INTERESNO KAK VOLEN SIDEROV JIVEE S BYALOTO PO NOSA KATO MAZNIA BYUREK,KAK LI JIVEE DOGAN EFENDI I STANISHEVLARU.....EI TIA SA INTERESNI KAK IM MINAVA EJEDNEVIETO I KAK HARCHAT KRADENI PARI
103
1
 
32
 
! Отговори
Абе преди 9 години
друго си е в БГ а?
102
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо севернокорейците нямат достъп до интернет ? В кой век се намират ?
101
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом мислиш че заплатата е 300 евро а не 32 просто заминавай в комунистическия рай. Какво правиш тука.--- А ти що мислиш, че заплатата е 32 евро? И защо не живееш в Ню Йорк, Лозана, Париж, Осло. Отиди в Париж, защо се въргаляш там в смрадливия ***.
100
2
 
32
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО 112ИЗВИНЯВАМ СЕ, НО Е ТЕХНОЛОГИЧНО ПО- ЛЕСНО. АЗ НЕ СЪМ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДРАСКАЧ, А РЕДОВИ ГРАЖДАНИН. КОЙТО ИСКА ДА МИ ЧЕТЕ МНЕНИЕТО, НАПИСАНО ПО ТОЗИ НАЧИН.
99
8
 
37
 
! Отговори
до от САЩ преди 9 години
Аз съм бил в Северна Кореа. Там улиците са павета. От време на време преминава някой джуган. Това е Зил модел 1953г. Няма частни автомобили.---Лъжеш като ***. От скоро туристите вече имат право да снимат, има клипове в ютюбето. Улиците са скромни но чисти, няма лукс но хората са добре облечени и децата се смеят и нямат вид на нещастни може да го види всеки. Вярно е, че няма много коли което може и предимсво да е.
98
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 112 това е и за тези който не виждат -големия шрифт улеснява хората който имат проблем със зрението .
97
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом мислиш че заплатата е 300 евро а не 32 просто заминавай в комунистическия рай. Какво правиш тука.
96
7
 
33
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО 104НИЕ ПЪК РАБОТИМ, ЗА ДА ИЗХРАНВАМЕ АЛЧНОСТТА НА ДЕБЕЛОГЪЗЕСТИТЕ ЮДЕИ В САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА, ДА НОСИМ НА ПЛЕЩИТЕ СИ ТЕХНИТЕ СЪЮЗИ КАТО ЕС И НАТО, КАКТО И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИМ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ЗАЩИТАВАТ ВСЕКИ ДРУГ У НАС САМО НЕ И БЪЛГАРИТЕ. КОИТО ВСЕКИ ДЕН НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ В УСЛОВИЯТА НА ДИВАШКИ КАПИТАЛИЗЪМ ИМА РАВЕНСТВО И ДЕМОКРАЦИЯ. КАК ОТ ВСЕ ПО- ЗАДЪЛБОЧАВАЩО СЕ МАТЕРИАЛНО НЕРАВЕНСТВО ЩЕ СЕ РОДИ ДЕМОКРАЦИЯ.ТЕЗИ, КОИТО ДЪРЖАТ МНОГО КАПИТАЛ НЕ ИСКАТ ДА ГО ГУБЯТ НА НИКАКВА ЦЕНА.
95
2
 
42
 
! Отговори
от САЩ преди 9 години
Аз съм бил в Северна Кореа. Там улиците са павета. От време на време преминава някой джуган. Това е Зил модел 1953г. Няма частни автомобили. В магазините е като през Лукановата зима. По принцип управляващата върхушка тъне в лукс, но трепери за живота си.Колкото до САЩ, там не искат *** и ако някой си мисли че ще прокопса с мързел се лъже. Истината обаче е че там всеки е дошъл от някъде и пет пари не дават ти от къде си. По-добре е човек да се съсредоточи върху собственото си представяне и
94
10
 
36
 
! Отговори
104 преди 9 години
Заплатата не е 32 евро а е около 300 евро по официален курс. Но тъй като там цените са много ниски това се равнява на много повече. Проблема е, че е наложено тотално ембарго и изолация и им се налага да живеят само и единствено от собсвени ресурси - което и Швейцария не може. Затова нямат шоколади, молове, беемвета и мутри. Но имат собствена космическа програма и собсвени модерни междуконтинентални балистични ракети.
93
3
 
32
 
! Отговори
български прищевки преди 9 години
искам гаджето ми да има порше ,а на мен да ми подари бмв

Спонсорирани публикации